Big Hero 6: de nieuwste Disney animatiefilm

Terwijl in vele huishouden de liedjes uit Frozen nog steeds uit volle borst worden meegezongen, heeft men in de Walt Disney Animation Studios in Burbank van de week de laatste hand gelegd aan hun volgende film: Big Hero 6! En dit keer is de film niet gebaseerd op een sprookje of een computerspel, maar op een stripboek!

Big Hero 6 speelt zich af in de fictieve stad San Fransokyo en draait om de jonge Hiro Hamada, een wonderkind op het gebied van robottechnologie. Hij wordt vergezeld door zijn iets wat klunzinge (opblaas)robot Baymax. Als hij in een gevaarlijk plot terechtkomt en niemand hem gelooft, besluit hij zelf in te grijpen. Daarom ontwikkelt hij verschillende hightech-outfits voor zichzelf, Baymax en een groep vrienden – met bijzondere namen als GoGo Tomago, Wasabi, Honey Lemon en Fred. En zo ontstaat een nieuw zestal superhelden!

Don Hall (Winnie the Pooh) en Chris Williams (Bolt) hebben de film geregiseerd en Roy Conli (Tangled) is producent. Henry Jackman, die eerder de muziek schreef voor Wreck-It Ralph, zorgt nu ook voor de score.

Big Hero 6 is gebaseerd op de gelijknamige comics van Marvel, dat sinds 2009 onderdeel is van The Walt Disney Company. Nadat Marvel gekocht werd door Disney, moedigde topman Bob Iger zijn management aan om te na te gaan welke samenwerkingen konden worden gevormd tussen de bestaande divisies van Disney. Zo ontstond het idee om een stripreeks Big Hero 6 van Marvel door Disney te laten verfilmen. De film wijkt in sommige gevallen af van de comics. Hierin spelen namelijk Sunfire en de Silver Samurai een grote rol, maar deze figuren behoren tot de X-Men waarvan 20th Century Fox de filmrechten heeft. Alhoewel Marvel Studios onderdeel is van Disney, hebben de Walt Disney Animation Studios de film geheel zelfstandig geproduceerd. Wel waren enkele leden van Marvel’s creatieve team betrokken bij de vorming van de film.

De film zal op 23 oktober tijdens het Tokyo International Film Festival zijn wereldpremière beleven, maar is pas vanaf 11 februari 2015 in de Nederlandse bioscoop te zien. Kan je niet wachten tot die tijd? Disney maakte vandaag bekend dat Hiro Hamada en Baymax binnenkort ook voor Disney Infinity beschikbaar zullen zijn.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s