Eén jaar Frozen. En er komt nog meer aan!

Niemand had vorig jaar verwacht dat Walt Disney Animations Frozen zo’n enorm succes zou worden. En ik denk zelfs dat men bij Disney verrast was door dit succes. De film verscheen tijdens het Thanksgiving weekend en kwam op de tweede plaats van de Amerikaanse box office binnen. Maar in de weken en maanden daarna bleef de film hoog in de top 10 van de box office van Noord-Amerika staan. En ook wereldwijd bleef de film publiek trekken. En zo werd de film wereldwijd de succesvolste animatiefilm ooit en met een opbrengst van $ 1,27 miljard! Logisch dat Disney dit succes dus niet voorbij laat gaan en Frozen in de spotlight houdt.

Net zoals bij hitfilms als The Lion King en Toy Story werd de merchandise van Frozen massaal gekocht. Wat soms zelfs leidde tot lege vakken in de winkels. In Amerika waren er bijvoorbeeld speciale jurken van Elsa, die in gelimiteerde opgave waren uitgebracht. Deze bleek zo populair dat deze al snel voor ruim $ 1.500,- op Ebay werden aangeboden. En dagelijks verschijnt nieuwe merchandise van de film. Volgens laatste peilingen zal Amerika zich tijdens de aankomende Halloween massaal in Frozen-kostuums kleden.

Maar ook de muziek is een enorme populair. Nummers als Do You Want to Build a Snowman en Let it Go waren al snel razend populair op YouTube. En zo volgden filmpjes waarin de nummers werden naspeelden of meezongen, zoals hier. En hier. En hier. Maar natuurlijk volgden er ook een hoop parodieën. Ook het duet Love is an Open Door werd massaal nagedaan, en dan het liefst in de auto. Het hoogtepunt is waarschijnlijk toen tijdens ABC’s Good Morning America half New York meezong met Let It Go. De Oscarwinnende soundtrack stond maar liefst 12 weken op nummer 1 in de Bilboard top 100.

Frozen vond ook al snel zijn weg naar de Disney-parken wereldwijd. De Meet-and-Greet lokaties bleken zo populair, dat al snel wachtrijen van drie uur een dagelijks fenomeen werden. Er werd zelfs een fastpass geïnstalleerd, zodat men een plekje in de rij kon reserveren om Anna en Elsa persoonlijk te kunnen ontmoeten. In Disneyland en Disneyland Paris kreeg de film een eigen wagen in de dagelijkse parade. En in Walt Disney World werd in de Disney’s Hollywood Studios deze zomer geheel in het teken van Frozen gezet. Met een heuse karaoke-show als hoogtepunt.

Disney Theatrical speelde ook direct op het succes is en Disney on Ice werd dit jaar geheel in het teken van Frozen gezet. En zal niet lang duren voordat dit in Europa ook zal gebeuren. Disney-baas Bob Iger heeft eerder al aangekondigd dat een Frozen musical in de maak is om op Broadway te verschijnen. Maar wanneer we die kunnen verwachten is nog niet bekend.

Maar kunnen we dan binnenkort ook een vervolg van Frozen in de bioscoop verwachten? Voorlopig niet. Disney is tegenwoordig wat meer terughoudend in het delen van informatie over aankomende projecten, maar tot zover is er officieel nog geen bioscoop-vervolg aangekondigd. Wel werd pas bekend dat er volgend jaar een short zal verschijnen, genaamd Frozen Fever, die je als een klein vervolg kan beschouwen. Net zoals bij Tangled gebeurde met Tangled Ever After. En verschillende Toy Story shorts, zoals Hawaiian Vacation, Partysaurus Rex en Toy Story of Terror.

Eerlijk is eerlijk, Frozen is een bekroning voor Walt Disney Animation. Men heeft hard gewerkt om terug te komen aan de top en met successen als Tangled, Wreck-It Ralph en Frozen hebben ze meer dan eens bewezen weer terug te zijn. Frozen heeft zijn terechte plek gevonden in de lijst met klassiekers en het zal nog lang duren voordat deze storm voorbij is.

Oh, en het laatste nieuws? Frozen krijgt zijn eigen attractie in Walt Disney World. In de Norway pavilion van EPCOT zal de Maelstrom attractie omgebouwd worden tot een Frozen attractie. Vanaf 2016 kunnen de fans de attractie bezoeken. Zet dus maar alvast op je kalender!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s