De nieuwste films van Pixar Animation

De ware fan heeft zich inmiddels achter de oren gekrabbeld en is tot de conclusie gekomen dat er dit jaar geen film van Pixar in de bioscoop te zien zal zijn. Vorig jaar verscheen de succesvolle Pixar film Monsters University, maar daarna werd het een beetje stil. Waarom zal er dit jaar geen film van Pixar verschijnen en wanneer kunnen we de eerstvolgende film dan wel verwachten?

Pixar

In een promotiefilm voor Up in 2009 waren tijdens een interview met regisseur Bob Peterson op de achtergrond enkele tekeningen van dinosauriërs te zien. Dat leidde natuurlijk al meteen tot speculaties bij fans dat Pixar een film aan het maken was over de prehistorie. En in 2011 werd dan ook bekend gemaakt dat The Untitled Pixar Movie About Dinosaurs in de maak was. Deze film zou op 30 mei 2014 in de VS in de bioscoop verschijnen. Al snel werd de belachelijk lange titel veranderd in The Good Dinosaur. De film gaat over wat er precies gebeurd zou zijn als die meteoor de aarde voorbij was gevlogen en niet alle dinosauriërs had uitgevaagd ten tijde van de prehistorie. Hoe zou de wereld er vandaag dan uit zien? Naarmate de tijd verstreek werd bekend dat onder andere acteurs John Lithgow, Francis McDormand en Neil Patrick Harris hun stem zouden verlenen aan de film. Thomas Newman zou voor de filmmuziek zorgen. Zoals gebruikelijk worden alle films die in productie zijn bij Pixar om de zoveel maanden besproken in de zogenaamde Braintrust (bestaande uit verschillende regisseurs en managers van Pixar). Hierin wordt gekeken of een film in de juiste richting gaat en of er misschien nog verbeterpunten zijn. Zo bleek dat de derde act van The Good Dinosaur niet uit de verf kwam. De film zat vast om het zo maar te zeggen en om dit probleem op te lossen besloot men dat er een nieuwe regisseur en producent op de film gezet zouden worden. Dat klinkt heel dramatisch, maar dat gebeurt wel vaker zoals bijvoorbeeld bij films als Brave en bij Disney’s Tangled. Om de problemen bij The Good Dinosaur op te lossen, werd besloten dat de releasedatum een jaar verschoven zou worden. Liever één jaar geen Pixar film, dan een matige film die een smet zou kunnen worden voor de studio. Op dit moment is de film flink onder handen genomen en heeft een bijna geheel nieuw scenario gekregen. De releasedatum staat nu op 25 november 2015.

InsideOut1

Maar de echte fan heeft in de tussentijd een trailer voorbij zien komen van een andere Pixar film genaamd Inside Out. Tijdens de D23 (de officiële fanclub van Disney) bijeenkomst in 2011, waarbij The Good Dinosaur werd aangekondigd, werd ook bekend gemaakt dat regisseur Pete Doctor bezig was met een project met alweer zo’n belachelijk lange titel: The Untitled Pixar Movie That Takes You Inside The Mind. Gelukkig werd deze titel later omgezet in Inside Out. Het verhaal gaat over de menselijke emoties en in het geval van de film de emoties van een meisje genaamd Riley. Onder andere Amy Poehler en John Ratzenberg verzorgen stemmen in de film en Michael Giacchino verzorgt de filmmuziek. Deze film zal in juni van 2015 in de bioscoop verschijnen. Wacht 2015? Ja, er verschijnen volgend jaar dus twee films van Pixar in de bioscoop! Eén in het zomerseizoen en één in het kerst/winterseizoen.

TheGoodDinosaur

Het verschuiven van The Good Dinosaur heeft ertoe geleid dat een andere Pixar film, die eigenlijk in november 2015 zou verschijnen, een jaar later pas in de bioscoop te zien zal zijn. Deze film is het lang verwachte vervolg op Finding Nemo, genaamd Finding Dory. Opnieuw zal Ellen DeGeneres haar stem verlenen aan Dory en vele van de andere personages zullen terugkeren. Finding Dory staat nu gepland om in juni 2016 in de bioscoop uit te komen. Andrew Stanton zal opnieuw de regisseur zijn van deze onderwaterfilm en Thomas Newman zal ook weer de filmmuziek schrijven.

Finding Dory

Wat kunnen we na 2016 van Pixar verwachten? Er zijn enkele projecten aangekondigd, waarvan nog geen releasedatum bekend gemaakt is. In 2012 liet Pixar weten dat regisseur Lee Unkrich bezig is met een film gebaseerd op de Mexicaanse feestdag Día de Los Muertos. Er onstond vorig jaar enige ophef toen Disney probeerde de naam vast te leggen voor eigen gebruik, maar uiteindelijk zagen ze hiervan af. Andere projecten die zijn aangekondigd zijn vervolgen op hitfilms: Cars 3 en The Incredibles 2.

THE INCREDIBLES

We zullen dus voorlopig nog wel even moeten wachten tot we een Pixar film in de bioscoop kunnen verwachten. Maar dat betekent niet dat er helemaal niets uit de studio is gekomen dit jaar. De Pixar short Party Central (een vervolgje op Monsters University) zou eigenlijk voorafgaand The Good Dinosaur vertoond worden, maar was nu deze zomer voorafgaand The Muppets Most Wanted te zien. En begin december zal op ABC in de VS een nieuwe Toy Story short te zien zijn met een kerstthema genaamd Toy Story That Time Forgot. Dat is in ieder geval iets om naar uit te kijken.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s