Marvel’s Phase 3: negen nieuwe films te verwachten!

Gisteren was er in Disney’s El Capitan Theatre in Los Angeles een “secret” fan bijeenkomst van Marvel, waarin Kevin Feige Phase 3 van Marvel Studios onthulde. Negen nieuwe superhelden films werden er bekend gemaakt. Een aantal titels wisten we al, maar er waren ook enkele verrassingen. Tijd voor een terug- en vooruitblik over wat deze verschillende “Phases” van Marvel Studios precies inhouden.

MarvelStudios

Marvel, die dit jaar zijn 75ste verjaardag viert, lanceerde in 2008 Phase 1 van een serie superheldenfilms uit de wereld van The Avengers. Op dat moment hadden ze samen met 20th Century Fox al een aantal films met de X-Men gemaakt en met Sony films met Spider-Man. Deze superhelden waren al zeer bekend en populair. De personages uit de wereld van The Avengers waren echter niet allemaal even bekend, dus het was een gok. Het idee was om een aantal films uit te brengen met losse superhelden, die uiteindelijk zouden samenkomen in een gemeenschappelijke film: The Avengers. De eerste film die in 2008 uitkwam was Iron Man, met in de hoofdrol Robert Downey Jr. De film was een gigantische hit en Downey Jr. zorgde ervoor dat Tony Stark razend populair werd. Een maand later verscheen The Incredible Hulk in de bioscoop, wat losjes gezien kan worden als een vervolg op The Hulk uit 2003. Edward Norton speelde Bruce Banner en de film was een succes, alhoewel niet zo’n enorm succes als Iron Man. Een jaar later werd Marvel overgenomen door The Walt Disney Company, maar dit veranderde niets aan het schema. Na het succes van Iron Man, kon een vervolg niet uitblijven en in 2010 verscheen Iron Man 2 in de bioscoop, met opnieuw Robert Downey Jr. Inmiddels waren de fans bekend geraakt met de zogenaamde easter eggs die na de eindaftiteling (en tijdens de film) te zien waren. Dit zijn scenes waarin gehint werd op andere superhelden en verhaallijnen die binnenkort te zien zouden zijn. En hierdoor werd het raamwerk gelegd voor het onderlinge verband van de Marvel films. In 2011 kregen twee andere Avengers hun eigen film. Eerst kwam Thor uit, met in de hoofdrol Chris Hemsworth, en twee maanden later verscheen Captain America: The First Avenger, gespeeld door Chris Evans. Beide films waren succesvol en leverde een nieuwe fanbasis voor deze “oude” superhelden. Zo verscheen Captain America al voor het eerst in een comic in 1941! Al deze verhaallijnen kwamen uiteindelijk samen in dé blockbuster van 2012: Marvel’s The Avengers. Ik denk dat zelfs Marvel verbaasd was over het gigantische succes van deze film. Het was zo’n succes dat Marvel’s The Avengers de op twee na succesvolste film wereldwijd aller tijden werd!

Na Marvel’s The Avengers ging Phase 2 van start met Iron man 3 in 2013. Het verhaal gaat direct verder na de gebeurtenissen die zich in The Avengers afspeelden. Iron Man 3 was het bewijs dat niet alleen Robert Downey Jr. inmiddels een A-ster was, maar ook een bewijs van de populariteit van The Avengers. Iron Man 3 werd een enorm succes en leverde net als The Avengers meer dan $1 miljard dollar op. Een paar maanden later verscheen de dondergod opnieuw in de bioscoop in Thor: The Dark World. Deze film was ook een groot succes en bleek dat Thor inmiddels een succesvolle superheld was. In het voorjaar van 2014 kwam Chris Evans opnieuw in actie in Captain America: The Winter Soldier. De film was geheel anders van toon dan de eerste en had een verhaallijn die als een schokgolf door het Marvel universum trok. De film was zeer succesvol en wist zelfs andere blockbusters als X-Men: Days of Future Past en The Amazing Spider-Man 2 achter zich te laten. En dit terwijl deze superhelden over het algemeen populairder zijn dan Captain America. In de zomer van 2014 kwam dé grote verrassing met de Marvel’s Guardians of the Galaxy. Een groep antiehelden van de andere kant van het heelal, die toch nog ergens een connectie hebben met de wereld van The Avengers. De Guardians werden de hit van de zomer. Phase 2 zal aflopen in 2015 met de release van Avengers: Age of Ultron, waarin al de bekende superhelden opnieuw zullen samenkomen om tegen een nieuw kwaad te vechten. Na Age of Ultron zal Ant-Man verschijnen in de bioscoop. Ant-Man geldt als een van de grondleggers van The Avengers in de comics en het was dus te verwachten dat hier ook een film van gemaakt zou worden.

Mavel Phase 3

Maar wat kunnen we na 2015 verwachten? Er waren al een aantal releasedata bekend gemaakt door Disney en Marvel, maar hierbij waren nog geen titels geplaatst. Een aantal films waren al aangekondigd, zoals een derde Captain America film, een Doctor Strange film en een tweede Guardians of the Galaxy film. Gisteren kwam dus het verlossende antwoord over wat we kunnen verwachten van Marvel in de toekomst. Phase 3 begint met Captain America: Civil War die in de VS op 6 mei 2016 zal uitkomen. In deze film zal Chris Evans opnieuw het schild oppakken, maar zal ook Robert Downey Jr. als Iron Man te zien zijn. De titel wijst op een verhaallijn uit de comics waarin Captain America en Iron Man lijnrecht tegenover elkaar komen te staan en die leidde tot het uiteenvallen van The Avengers en zelfs de dood van één van hen.

CivilWar

In 2016 kunnen we ook de langverwachte film van Doctor Strange verwachten, de meest occulte superheld van Marvel. In de VS wordt deze film op 4 november 2016 verwacht en inmiddels is bekend dat Benedict Cumberbatch de Marvel-magiër zal gaan spelen.

DoctorStrange

Het jaar daarop zullen de Guardians of the Galaxy opnieuw in de bioscoop te zien zijn en er is al aangekondigd dat de groep uitgebreid zal worden. De releasedatum in de VS staat op 5 mei 2017.

Guardians2

Een paar maanden later keert niet alleen Chris Hemsworth als Thor terug, maar ook Tom Riddleston zal als Loki opnieuw te zien zijn in Thor: Ragnarok (wat in de mythische wereld betekent de ondergang van de goden). Deze film heeft een verwachte releasedatum van 28 juli 2017 in de VS.

ThorRagnarok

Aan het einde van 2017 zal een opnieuw een nieuwe superheld te zien zijn in de bioscoop: Black Panther. Chadwick Boseman zal de rol spelen van de koning van het Afrikaanse land Wakanda, die tevens The Black Panther is. Verwacht is dat het karakter in Age of Ultron en Captain America: Civil War al te zien zal zijn. Black Panther zal op 3 november 2017 in de VS te zien zijn.

BlackPanther

In 2018 zullen The Avengers opnieuw samen komen in Avengers: The Infinity War Part 1. Al eerder kwamen de Infinity Stones in verschillende films voor: de Tesseract in Captain America: The First Avenger en Marvel’s The Avengers, de Aether in Thor: The Dark World en de Power Orb in Guardians of the Galaxy.

AvengersInfinityWar

Twee maanden later zal de eerste solo vrouwelijke superheldenfilm uitkomen. Captain Marvel, wiens echte naam Carol Danvers is, staat gepland in de VS op 6 juli 2018.

CaptainMarvel

Op 2 november 2018 staat een derde Marvelfilm dat jaar gepland: Inhumans.

Inhumans

De laatste film van Phase 3 staat in de VS gepland op 3 mei 2019 en is Avengers: The Infinity War Part 2.

We kunnen dus een hoop films verwachten van Marvel de komende jaren. En behalve de bovengenoemde films, zijn er ook nog de films van de X-Men, de Fantastic Four en Spider-Man de komende jaren. En hoewel de filmrechten op deze personages bij andere filmstudio’s liggen, zijn er geruchten dat Sony en Marvel praten om Spider-Man toe te laten in de wereld van de Avengers. Maar voorlopig belooft de wereld van de Avengers een hoop spektakel en kunnen we een hoop oude én nieuwe superhelden binnenkort in de bioscoop verwachten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s