Films van Disney in 2015

Voor veel filmstudio’s was 2014 een matig jaar. Voor Disney viel dat gelukkig mee. De films die door de diverse filmstudio’s van Disney werden uitgebracht deden het over het algemeen goed. Er waren enkele uitschieters zoals Captain America: The Winter Soldier, Maleficent en Guardians of the Galaxy. De laatste was de onverwachte hit van 2014. Echter, vervolgen zoals Planes: Fire & Rescue en Muppets Most Wanted deden het minder dan verwacht, maar dit waren slechts kleine producties.

2015 belooft een fantastisch jaar voor Disney te gaan worden. Langverwachte vervolgen op Marvel’s The Avengers en Star Wars zullen zeker blockbusters worden dit jaar. En na een jaar afwezig te zijn geweest, is Pixar Animation terug met niet één maar twee films. Pak dus snel je agenda erbij!

Into the Woods (Walt Disney Pictures)

Verwachte releasedatum: 29 januari 2015

De verfilming van de Stephen Sondheims Broadway-musical waarin de sprookjes van Roodkapje, Sjaak en de Bonenstaak, Assepoester en Rapunzel al zingend en dansend door elkaar gehusseld zijn. Rob Marshall, die eerder een Academy Award won voor Chicago, regisseerde de film met in de hoofdrollen Meryl Streep, Emily Blunt, James Corden, Anna Kendrick, Chris Pine en Johnny Depp. De film draait sinds de kerst zeer succesvol in de Verenigde Staten en is voor drie Golden Globes genomineerd.

Big Hero 6 (Walt Disney Animation)

Verwachte releasedatum: 11 februari 2015

Na de successen van Tangled, Wreck-it Ralph en überhit Frozen, komt Walt Disney Animation nu met een film die losjes gebaseerd is op een Marvel comic. In de fictieve stad San Fransokyo erft Hiro Hamada de robot Baymax van zijn overleden broer. Al snel komt Hiro erachter dat de dood van zijn broer geen ongeluk was en weet uiteindelijk zijn vrienden te veranderen in een groep superhelden om de ware dader te pakken te krijgen. De film draait sinds november vorig jaar in de Verenigde Staten en werd met lovende kritieken ontvangen. Big Hero 6 ontving inmiddels 7 Annie Award nominaties en is genomineerd voor een Golden Globe.

Cinderella (Walt Disney Animation)

Verwachte releasedatum: 18 maart 2015

Disney komt na Maleficent opnieuw met een live-action verfilming van een van hun animatie klassiekers. Dit keer dus het meisje met het glazen muiltje. Kenneth Branagh, die in 2011 de eerste Thor-film maakte, regisseerde de film met in de hoofdrollen Lily James (Downton Abbey) en Richard Madden (Game of Thrones) als Cinderella en de Prins en Cate Blanchett en Helena Bonham Carter als Lady Tremaine en de Fairy Godmother.

Bears (Disneynature)

Verwachte releasedatum: 22 april 2015

Planet Earth-producent Alastair Fothergill regisseerde deze natuurdocumentaire over een Grizzlybeer moeder en haar twee welpen in Alaska. Eerder maakte hij de films Chimpanzee en African Cats voor Disney. Disney doneerde een gedeelte van de opbrengsten van deze film in de Verenigde Staten voor het onderhoud van de grote natuurparken.

Avengers: Age of Ultron (Marvel Studios)

Verwachte releasedatum: 23 april 2015

Het langverwachte vervolg op dé hit van 2012. In Avengers: Age of Ultron komen opnieuw de grote superhelden Captain America, Thor, Iron Man, Hawkeye, Hulk en Black Widow samen om dit keer te vechten tegen Ultron, een robot die erop uit is om de mensheid te vernietigen. Regisseur Joss Whedon keerde opnieuw terug voor dit vervolg. Dat dit één van de films van 2015 wordt, blijkt wel uit het feit dat de eerste trailer inmiddels meer dan 62 miljoen keer bekeken is op YouTube.

Tomorrowland (Walt Disney Pictures)

Verwachte releasedatum: 21 mei 2015

Dit geheime project van Lost-schrijver Damon Lindelof en werd geregisseerd door Brad Bird, die eerder The Incredibles en Ratatouille voor Pixar maakte. In de film komt de slimme tiener Casey in een mysterieuze andere wereld terecht die Tomorrowland heet. George Clooney en Hugh Laurie schitteren in deze film.

Inside Out (Pixar Animation)

Verwachte releasedatum: 15 juli 2015

Pixar is terug met een originele film over de stemmetjes in je hoofd. Pete Docter, die eerder Monsters, Inc. en Up maakte, bedacht en regisseerde de film. De film speelt zich grotendeels af in het hoofd van het meisje Riley Anderson, waar de emoties Joy, Anger, Disgust, Fear en Sadness wonen. Onder andere Amy Poehler, Diane Lane, Kyle MacLachlan en – natuurlijk – John Ratzenberger verzorgen stemmen.

Ant-Man (Marvel Studios)

Verwachte releasedatum: 23 juli 2015

Superheld Ant-Man krijgt eindelijk ook zijn eigen film. In de film zullen zowel Scott Lang als Hank Pym te zien zijn, die beide de superheld Ant-Man waren in de comic. Peyton Reed nam uiteindelijk de regie op zich, nadat een andere regisseur zich afmeldde. In de hoofdrollen zullen Paul Rudd, Evangeline Lilly en Michael Douglas te zien zijn. Verwacht wordt dat Ant-Man in Avengers: Age of Ultron al even te zien zal zijn.

The Good Dinosaur (Pixar Animation)

Verwachte releasedatum: 25 november 2015

De tweede film van Pixar Animation in 2015, die eigenlijk in 2014 had moeten verschijnen. Maar nadat de top van Pixar besloot dat er toch nog iets gesleuteld moest worden aan de film, werd hij een jaar uitgesteld. Peter Sohn nam de regie over. De film laat zien wat er zou zijn gebeurd als die beruchte meteoriet niet was ingeslagen en de dinosauriërs had uitgevaagd. Onder andere Neil Patrick Harris, Frances MacDormand en John Lithgow verzorgen stemmen.

Star Wars: Episode VII – The Force Awakens (Lucasfilm)

Verwachte releasedatum: 18 december 2015

Drie jaar na de aankoop van Lucasfilm door Disney zal eindelijk de eerste nieuwe film uit de Star Wars-saga verschijnen. Geregisseerd door J.J. Abrams en geproduceerd door Kathleen Kennedy. George Lucas keerde slechts terug als creatief consultant. De film gaat dertig jaar later waar Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi eindigde en onder andere Luke Skywalker, Princess Leia, Han Solo, Chewbacca, R2 D2 en C-3PO zullen terugkeren. Deze film wordt dé hit van 2015 als de voorspellingen uitkomen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s