Pardon our dust! Disneyland Paris gaat verbouwen.

Wie goed de kalender in de gaten heeft gehouden, weet dat het 25-jarig jubileum van Disneyland Paris er aan komt. Op 12 april 2017 zal het jubileum – zoals Disney dat gebruikelijk doet – met veel spektakel gevierd gaan worden. Veel is er nog niet bekend over. Maar wat wel duidelijk is, is dat het management het onderhoudsprogramma flink heeft opgevoerd. Sommige attracties kampen de laatste jaren met mankementen of beginnen te dateren. Tijd om in te grijpen dus! Goed nieuws voor alle fans van Disneyland Parijs, maar minder goed nieuws voor de bezoekers die komende maanden naar het resort reizen. Het kan namelijk zo zijn dat je favoriete attractie op dat moment gesloten is voor onderhoud. Maar wat staat er allemaal te gebeuren? Een klein overzicht.

SM1

Eén van de populairste attracties van Disneyland Parijs is vanaf vandaag gesloten en zal grondig verbouwd worden. Ik heb het over Space Mountain: Mission 2. Vooralsnog staat de heropening gepland op 24 juli 2015. Het is nog niet helemaal duidelijk of Mission 2 blijft, men terugkeert naar de oorspronkelijke versie “De la Terre à la Lune” of er een geheel nieuwe Mission 3 zal komen. Behalve deze populaire achtbaan zal in Discoveryland vandaag ook Videopolis zijn deuren sluiten voor een grote verbouwing. Op 11 juli 2015 zal het gebouw openen met een geheel nieuwe keuken en restaurant. Maar bovendien zal hier de eerste uitbreiding van Star Wars plaatsvinden. De Jedi Training Academy, de succesvolle show uit de Amerikaanse Disneyparken, zal hier gevestigd worden. Deze show zal zes keer per dag te zien zijn en per show zullen 16 tot 18 kinderen kunnen deelnemen, die een heuse opleiding tot Jedi krijgen. C-3PO en R2 D2 zullen aanwezig zijn en de leerlingen zullen de strijd aan moeten gaan met Darth Vader en zijn Stormtroopers. Voorlopig zal de Jedi Training Academy tot en met 2017 in Videopolis te zien zijn. Vanaf 2017 is de verwachting dat een nieuwe versie van Star Tour open gaan tijdens het 25-jarig jubileum en zal de Jedi Training Academy verhuizen naar het oude Captain EO-gebouw.

IASW1

Op het moment dat de verbouwing in Discoveryland afgelopen is, zal een andere populaire attractie haar deuren voor enkele maanden sluiten. In Fantasyland zal “it’s a small world” van 27 juli tot 18 december 2015 gesloten zijn voor groot onderhoud. In de verschillende versies in andere Disneyland parken wereldwijd zijn inmiddels Disneyfiguren opgenomen in de attractie en verwacht wordt dat dit in Parijs nu ook gaat gebeuren. De attractie zal net op tijd voor de kerstdagen weer heropend worden en er als nieuw uitzien.

CDR1

Op 28 augustus 2015 zal een groot gedeelte van Adventureland achter schuttingen verdwijnen. Zowel Adventure Isle als La Cabane des Robinson zullen opgeknapt worden. Afgelopen zomer werd in Disneyland in Californië zeer succesvol een interactieve zoektocht van de “Adventure Trading Company” uitgezet. Er gaan geruchten dat deze zoektocht ook in Parijs gehouden zal worden in de toekomst. Pas op 29 april 2016 zal dit gebied weer voor de bezoekers open zijn.

BTM1

Ook Frontierland krijgt met verbouwingen te maken. Op dit moment wordt het Chaparral Theatre, waar tot voor kort ’s zomers de Tarzan Encounter en ’s winters Mickey’s Winter Wonderland te zien waren, omgebouwd tot Arendelle. Jawel, Frozen krijgt een eigen (tijdelijk?) show in Disneyland Paris. Op dit moment zijn er in de Verenigde Staten in zowel Disney’s Hollywood Studios als Disney’s California Adventure sing-along shows van Frozen te zien. Parijs zal hier in de zomer van 2015 zijn eigen show van krijgen. Eind vorig jaar is al kort geëxperimenteerd met een show in Videopolis. De grootste en populairste attractie van Frontierland, Big Thunder Mountain, zal vanaf 2 november 2015 voor ruim een jaar gesloten worden. Pas op 16 december 2016 zullen bezoekers weer kunnen genieten van “the wildest ride in the wilderness”.

DIGITAL CAMERA

Behalve deze attracties wordt ook verwacht dat Phantom Manor, Pirates of the Caribbean en de darkrides uit Fantasyland binnenkort een flinke onderhoudsbeurt zullen krijgen. Vooralsnog zijn deze nog niet in de planning opgenomen, maar er valt te verwachten dat zij ook voor 2017 nog onder handen genomen zullen worden.

NPBC1

Maar buiten het Disneyland Park zal er ook verbouwd worden. De afgelopen jaren is men begonnen met het vervangen van de bestrating in de Fantasia Gardens voor de ingang van het Disneyland Park en de Walt Disney Studios. Inmiddels zijn er ook nieuwe toegangspoorten neergezet. De verbouwing van het Newport Bay Club Hotel gaat ook nog dit jaar door. Inmiddels is men begonnen met het laatste gedeelte van de verbouwing en zal hierna in 2016 Hotel New York aan de beurt zijn.

TOT1

En ook in de Walt Disney Studios zal het onderhoud gewoon doorgaan. De Tower of Terror zal eerdaags opgeknapt worden. Er gaan nog steeds geruchten dat verschillende attracties een nieuw thema zullen krijgen, maar hierover is officieel nog niets bekend. Waarschijnlijk zullen we hier meer over horen na de jaarvergadering van EuroDisney, waarin er gestemd zal worden over het plan van de herfinanciering door de Walt Disney Company. En die vindt morgen al plaats.

De komende jaren zullen we dus met veel gesloten attracties te maken krijgen. Maar tegen de tijd dat het 25-jarig jubileum van start gaat, zal Disneyland Parijs er weer als nieuw uit zien. En kunnen wij genieten van de beste kwaliteit die Disney te bieden heeft en zoals we die van hen verwachten.


Een reactie op “Pardon our dust! Disneyland Paris gaat verbouwen.

  1. ben ik bly mee want i 2017 na de ver bouwing wil ik weer ben grote fa hoop allleen dat het spoken huis geen nieuwe verhaal ly krygt is zo gaaf goede sound trerk thymen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s