Meer verbouwingen in Disneyland Parijs. En een nieuwe attractie!

Gisteren meldde ik al dat we de komende maanden behoorlijk wat schuttingen in Disneyland Parijs zullen tegenkomen, omdat verschillende attractie een behoorlijk verbouwing zullen krijgen in aanloop naar het 25-jarig jubileum van het resort. Inmiddels is bekend geworden dat nog meer attracties zullen worden aangepakt. En uit betrouwbare bronnen heb ik vernomen dat men in het Walt Disney Studios park een nieuwe attractie gaan bouwen, die tijdens de viering van het 25-jubileum geopend zal worden.

DBO1

Allereerst zal in Fantasyland de klassieke attractie Dumbo The Flying Elephant van halverwege februari 2015 tot en met halverwege april 2015 dicht zijn voor groot onderhoud. Zodra het onderhoud hier af is, zullen de schilders een paar meter verderop aan de slag gaan en zal Le Carrousel de Lancelot van halverwege april 2015 tot en met eind juli 2015 dicht gaan.

DLRR1

Aan het eind van de zomerperiode (eind augustus 2015) zal de Disneyland Railroad sluiten om pas in februari 2016 weer open te gaan voor het publiek. Het station op Main Street, U.S.A. zal zelfs tot eind augustus 2016 dicht zijn voor hoognodig onderhoud.

MB1

Maar ook twee andere vervoersmiddelen zullen onder handen worden genomen. De boten Molly Brown en Mark Twain zullen in de periode van begin november 2015 tot en met eind april 2016 volledig opgeknapt worden. En dat is hard nodig. Zeker voor de Mark Twain, die langzaam uit elkaar valt door houtrot. Verwacht wordt dat tijdens deze periode de Rivers of the Far West droog gelegd zal worden voor een flinke schoonmaakbeurt en dat de kustlijn dan ook meteen wordt aangepakt. Het is nog niet bekend of de geisers dan ook direct worden opgeknapt.

PPF1

De populairste attractie van Fantasyland, Peter Pan’s Flight, zal als eerste van de darkrides worden opgeknapt en voorzien worden van nieuwe audio-animatronics, een nieuwe rails en nieuwe decors. Inmiddels is in de Magic Kingdom er een uitgebreide interactieve wachtrij gebouwd voor deze – bijna altijd drukke – attractie. Het is nog niet duidelijk of deze ook in Parijs zal worden gebouwd. Peter Pan’s Flight zal vanaf 4 januari 2016 tot en met eind mei 2016 gesloten zijn.

ST1

In Discoveryland zal Star Tours halverwege maart 2016 sluiten om eindelijk omgebouwd te worden in Star Tours – The Adventure Continues. Niet alleen zal de bestemming van de vlucht veranderen in meerdere bestemmingen, waardoor bezoekers vaker de attractie kunnen doen, ook zullen nieuwe audio-animatronics worden toegevoegd en de film in 3D te zien zijn. De gebouwen zullen tevens worden opgeknapt en de grootste Star Wars winkel van Europa zal straks in Disneyland Parijs zijn. De huidige Star Wars-winkel Star Traders zal omgebouwd worden tot een Meet-and-Greet ruimte voor diverse figuren uit de Star Wars-saga. De attractie zal halverwege maart 2017 weer open gaan.

POTC1

Begin januari 2017 begint de langverwachte verbouwing van Pirates of the Caribbean. Verwacht wordt dat audio-animatronics van Jack Sparrow in de rit wordt toegevoegd. Eind juni 2017 zal de attractie weer opengaan voor het publiek.

ANI1

Maar wat kunnen we in de tussentijd verwachten voor de Walt Disney Studios? Vanaf 1 februari 2016 zal de show Animagique stoppen in Studio 3. Vanaf 4 juli 2016 nieuwe show dan te zien zijn. Het is echter nog niet bekend welke show dit zal zijn. Wellicht de Golden Mickey’s Show van de Disney Cruiseline. Of Finding Nemo – the Musical uit Disney’s Animal Kingdom. Maar dit is niet de enige verandering. Op 29 augustus 2016 zal de Tram Tour voorlopig gesloten worden. Het station van deze attractie zal dan zeker 100 meter naar achter verplaatst worden en de route zal wederom aangepast worden. In 2017 zal de Tram Tour weer open gaan en zullen drie scenes aan de route zijn toegevoegd. Deze zullen uit Disney’s Hollywood Studio worden gehaald, waar de Tram Tour inmiddels gesloten is. De verplaatsing van het station heeft te maken met een centrale hub die gebouwd zal worden op de huidige locatie van het station van de Tram Tour. Hiermee zal de Hollywood Boulevard meteen uitgebreid worden. Het omleggen van de route heeft ook te maken met de bouw van een nieuwe attractie. Toy Story Playland zal worden uitgebreid met Toy Story Mania, een 3D interactieve rit waarin bezoekers verschillende mini-games spelen. Deze attractie is inmiddels in Disney’s California Adventure, Disney’s Hollywood Studio en Tokyo DisneySea te bezoeken en zeer succesvol. De attractie zal in Parijs naast R.C. Racer en Ratatouille: The Adventure gebouwd worden. Verwacht wordt dat de attractie eind 2017/begin 2018 open zal gaan.

TSM1

Vooralsnog is dit allemaal een planning en die kan natuurlijk veranderen in de komende maanden of jaren. Het goede nieuws is dat alle favoriete attracties dus flink onder handen genomen gaan worden. De enige waar nog geen duidelijkheid over is, is Phantom Manor. Maar volgens de geruchten zal ook deze attractie binnenkort onder handen genomen worden en een broodnodige upgrade krijgen. To be continued!


2 reacties op ‘Meer verbouwingen in Disneyland Parijs. En een nieuwe attractie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s