De Oscarnominaties voor Disney

Vandaag zijn de Academy Awards nominaties voor 2015 bekend gemaakt. Met andere woorden: wie maken er kans op een Oscar dit jaar? Tussen alle genomineerden zijn ook een aantal films die door één van de Disney studio’s zijn uitgebracht.

Oscars

De grootste kanshebber op een Oscar voor Disney is de succesvolle musical Into the Woods. De film is gebaseerd op de gelijknamige Stephen Sondheim Broadway-musical en een onverwachte hit geworden. De film draait vanaf 29 januari in Nederland in de bioscoop. In totaal heeft de film 3 nominaties gekregen:

  • Best Supporting Actress – Meryl Streep
  • Production Design
  • Costume Design

Intothewoods

Een andere kanshebber voor Disney is de grootste verrassing van de afgelopen zomer, Marvel’s Guardians of the Galaxy. Het ruimteavontuur was één van de slechts twee films die dit jaar de $300 miljoen grens wist te doorbreken in de VS en is de meest opbrengende film van Disney in 2014. De film is twee keer genomineerd:

  • Visual Effects
  • Makeup & Hairstyling

Guardians1

Angelina Jolie kroop in 2014 in de huid van Maleficent en scoorde hiermee haar beste film tot nu toe. Ook voor Disney was deze film zeer succesvol. De film is voor 1 Oscar genomineerd:

  • Costume Design

Maleficent

Een andere film van Marvel verscheen begin 2014 in de bioscoop en bleef maanden lang de succesvolste film van afgelopen jaar. Captain America: the Winter Soldier is voor 1 Oscar genomineerd:

  • Visual Effects

CAWinterSoldier

In de animatiecategorie heeft Disney twee films die in de running zijn voor een Oscar. De laatste (en bejubelde) film van Walt Disney Animation, Big Hero 6, en de geanimeerde short die voorafgaand deze film in de bioscoop werd getoond, Feast. Beide ontvingen een nominatie:

  • Best Animated Feature Film – Big Hero 6
  • Animated Short – Feast

BigHero6

Zullen alle nominaties ook verzilverd worden? Dat is altijd maar weer de vraag. Er is geduchte tegenstand van een aantal grote films van kleinere studio’s. We zullen het pas zeker weten als de Oscars uitgereikt worden en dat is op zondag 22 februari. En zoals altijd worden ze in de VS uitgezonden op ABC, de televisiestudio van – juist ja – Disney.


Een reactie op “De Oscarnominaties voor Disney

  1. Into The Woods was een zware teleurstelling. Maleficent was oké. Captain America en Gaurdians of the Galaxy heb ik niet gezien. Big Hero 6 is echt een fantastische film. Eén van de beste films die ik in de afgelopen jaren heb gezien, zou ik zelfs durven zeggen. Ik heb een recensie over Big Hero 6 (en een heleboel andere films, waaronder Into The Woods) geschreven. Neem je een kijkje? https://korigineel.wordpress.com/2015/03/08/recensie-de-beste-en-slechtste-films-sinds-2010/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s