Villages Nature: het nieuwe ecologische vakantiepark van Disneyland Parijs

Een groot nieuw project begint vorm aan te nemen op slechts 6 kilometer afstand van Disneyland Paris. Villages Nature: een nieuw vakantiepark dat geheel gericht is op de harmonie tussen mens en natuur. Ontstaan uit een unieke samenwerking tussen Euro Disney en Pierre & Vacances (de moederbedrijven van Disneyland Paris en Center Parcs). Eind 2015 wordt verwacht dat de eerste vakantiewoningen zullen worden opgeleverd. De rest van de eerste fase van het park volgt in april 2016. Maar wat is nu precies Villages Nature?

Villagesnature 7

Villagesnature 3

Wie ooit in Disneyland Parijs is geweest en daar ook heeft gelogeerd, weet dat er een ruim aanbod aan hotels is. Zo zijn er niet alleen de zeven hotels van Disney, zoals het iconische Disneyland Hotel bij de ingang van het Disneyland Park, de bosrijke Sequoia Lodge of het grootste hotel op het resort de Newport Bay Club, maar ook zijn er nog eens zeven partnerhotels op en rond het resort. Voldoende keuze dus. Op zes kilometer van het resort ligt het vakantiepark van Disneyland Paris, de Davy Crockett Ranch. Juist naast dit park wordt het nieuwe Villages Nature vakantiepark gebouwd. Beide vakantieparken zullen uiteindelijk samengevoegd worden. Als de bouw van Villages Nature helemaal klaar is, zal het park ruim 500 hectare in beslag nemen.

Villagesnature 2

Het idee voor Villages Nature ontstond in 2003 toen Euro Disney en Pierre & Vacances besloten om samen een ecologische en duurzame vakantiebestemming te creëren waar mens en natuur in harmonie kunnen leven. Rondom het Disneyland Paris resort was een ruime bosrijke omgeving en met de twee themaparken van Disneyland Paris was dit de perfecte locatie voor het vakantiepark. Na een aantal jaar onderzoek naar de haalbaarheid van het park, werd in 2007 groen licht gegeven door de Franse staat voor het park en in december 2010 werd eindelijk het Village Nature project gepresenteerd door beide bedrijven. Een jaar later werden de bouwvergunningen aangevraagd en in 2013 zijn de eerste werkzaamheden van het park begonnen.

Villagesnature 6

Villages Nature zal uiteindelijk uit vier “dorpen” bestaan met de thema’s Water, Aarde, Bos en Sport. Elk dorp zal zijn eigen karakter krijgen met de daarop afgestemde activiteiten. In de eerste fase worden de dorpen Water en Bos gebouwd. Het dorp Water zal compleet nieuw zijn en zich rondom een enorm meer en diverse waterwegen concentreren. Het tweede dorp Bos zal de Davy Crockett Ranch bevatten, dat geheel verbouwd zal worden.

Villagesnature 8

Het meer zal ontstaan door een geothermische bron aan te boren op ongeveer 1800 meter diepte. Daar is het water ongeveer 78ºC. Deze warmte zal gebruikt worden voor diverse faciliteiten. Eén daarvan is de Aqualagune, een waterpark van ongeveer 12.000 m2. Dit waterpark zal gedeeltelijk binnen zijn onder een enorme glazen piramide, die ontworpen is door Jacques Ferrier, en zal diverse zwembaden, watervallen en speelbaden omvatten. Ook zal een wandeling naar de top van deze piramide mogelijk zijn, zodat je een uitzicht hebt over de baden en het meer. De Aqualagune zal het grootste waterpark van Europa zijn.

Villagesnature 1Als de eerste fase in 2015 afgerond is, zullen er ongeveer 1.730 verblijven in de vorm van cottages, appartementen en bungalows gebouwd zijn en het park zo’n 175 hectare omvatten. Voor alle gebouwen in het park worden duurzame en ecologische materialen gebruikt. Villages Nature zal slechts voor 10% bebouwd zijn. De rest is groen voorziening en water. In de planning staat dat in 2020 de tweede fase, waarin de andere twee dorpen gebouwd worden, afgerond moet zijn.

Villagesnature 5

Villages Nature is dus meer dan alleen een vakantiepark waar bezoekers van Disneyland Paris kunnen overnachten. Het park zal vele eigen vormen van ontspanning en entertainment bieden. Behalve de Aqualagune, zal er een grote bowlingbaan zijn, een duurzame kinderboerderij en een manege. Maar zeker in de bosrijke omgeving zullen er vele wandelroutes zijn die langs één van de vele tuinen zullen leiden. Of langs het meer. Met Villages Nature verstevigt Disneyland Paris haar positie als grootste toeristische trekpleister van Europa.

Meer informatie over Villages Nature kan je hier terugvinden.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s