Het diamanten jubileum van Disneyland

Op 17 juli van dit jaar zal het 60 jaar geleden zijn dat de poorten van Disneyland in Anaheim, Californië voor het eerst voor het publiek open gingen. En met de opening van Disneyland ontstond er gehele nieuwe vorm van recreëren en werd de toon gezet voor toekomstige themaparken wereldwijd. Na al die tijd is Disneyland nog steeds één van de grootste toeristische trekpleisters ter wereld met in 2014 16,2 miljoen bezoekers (24,7 miljoen bezoekers voor het gehele resort). Reden genoeg voor Disney om dit bijzondere jubileum groots te vieren. Deze week werd een presentatie gegeven over de Disneyland Resort Diamond Celebration dat vanaf 22 mei plaats zal vinden in het resort.

©2015 Disney Enterprises, Inc.
©2015 Disney Enterprises, Inc.

Wie eerder één van de parken van Disney bezocht heeft tijdens een jubileum, weet dat de paleizen vaak het middelpunt van de viering zijn. En dat is nu ook het geval. Een 60-jarig jubileum is een diamanten jubileum. En daarom zal het Sleeping Beauty Castle van Disneyland met honderden “diamanten” versierd worden. Maar ook het Carthay Circle Theater (het middelpunt van het andere park van het Disneyland Resort, Disney California Adventure) zal met vele diamanten bedekt worden. Behalve de feestelijke aankleding van deze twee gebouwen, zal er in de twee parken natuurlijk veel meer versiering aanwezig zijn. Aangevuld met de nodige feestelijke merchandise.

©2015 Disney Enterprises, Inc.
©2015 Disney Enterprises, Inc.

Speciaal voor de Diamond Celebration zal er nieuwe avond entertainment zijn. In Disneyland zal een nieuwe vuurwerkshow debuteren genaamd Disneyland Forever. De show zal behalve vuurwerk honderden projecties bevatten die door het gehele park te zien zullen zijn. Zo wordt Main Street, U.S.A. gebruikt voor de projecties, maar ook “it’s a small world” en de locatie van het waterspektakel Fantasmic! wordt gehouden. Een nieuwe score zal worden opgenomen in de beroemde Abby Road Studios in Londen. Behalve Disneyland Forever zal er ook een nieuwe avondparade, genaamd Paint the Night Parade, te zien zijn in Disneyland, waarin diverse paradewagens te zien zullen zijn, voorzien van ongeveer 1,5 miljoen van de allernieuwste LED-lichtjes. Een versie van deze parade is op dit moment in Hong Kong Disneyland te zien. De versie in Californië zal wagens hebben die gebaseerd zijn op Monsters, Inc., Cars, The Litttle Mermaid, Beauty and the Beast, Toy Story en Frozen.

©2015 Disney Enterprises, Inc.
©2015 Disney Enterprises, Inc.

In Disney California Adventure zal de populaire avondshow World of Color vernieuwd worden en een nieuwe titel krijgen: World of Color – Celebrate! The Wonderful World of Walt Disney. In deze vernieuwde versie van World of Color zal Mickey Mouse prominent aanwezig zijn en de bezoekers door de meest gedenkwaardige momenten van Disney door de jaren heen leiden.

©2015 Disney Enterprises, Inc.
©2015 Disney Enterprises, Inc.

Voorlopig is er dus alleen een entertainment programma aangekondigd voor de viering. Maar aangezien zo’n jubileum vaak langer dan een jaar gevierd wordt, kunnen we gaandeweg nog meer verrassingen van Disney verwachten. Zoals bijvoorbeeld de aankondiging van nieuwe attracties. Binnenkort wordt Peter Pan’s Flight verbouwd om, net de darkride van Alice in Wonderland, voorzien te worden van de nieuwste technologie en decors. Ook “it’s a small world”, Matterhorn Bobsleds en Splash Mountain krijgen een grote opknapbeurt, zodat zij op tijd klaar zijn voor de viering van het 60-jarig jubileum. In Disney California Adventure wordt op dit moment het miniland Condor Flats, waar de populaire attractie Soarin’ staat, verbouwd en veranderd in Grizzly Peak Airfield. Als de verbouwing in mei klaar zal zijn, zal het een thema hebben in de stijl van Buena Vista Street en Grizzly Peak.

    ©2015 Disney Enterprises, Inc.
©2015 Disney Enterprises, Inc.

Walt Disney zei tijdens de opening van Disneyland: “Disneyland will never be completed. It will continue to grow as long as there is imagination left in the world.” Zestig jaar later gelden deze woorden meer dan ooit. Het Disneyland Resort gaat een schitterende viering en een mooie toekomst tegemoet.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s