Trailer countdown naar The Avengers: Age of Ultron

Over een week is het zover. Op woensdag 22 april verschijnt het vervolg op het epische megasucces Marvel’s The Avengers. In The Avengers: Age of Ultron zullen alle vertrouwde gezichten opnieuw te zien zijn, plus een aantal nieuwe. Voor wie de films van Marvel Studios gevolgd heeft, weet dat er een continuïteit in zit. Maar voor wie ze nog niet allemaal kent, zijn ze hier nog één keertje op een rijtje met een trailer.

11. Iron Man (2008)

In 2008 verscheen Tony Stark voor het eerst in de bioscoop en zeg eerlijk: wie had daarvoor ooit eerder van Iron Man gehoord? Waarschijnlijk alleen de echte Marvel fans. Maar goed, Robert Downey Jr. wist als Tony Stark het grote publiek voor zich te winnen en Iron Man was een gigantisch succes en daarmee stond de deur open voor meer Marvel films.

10. The Incredible Hulk (2008)

In hetzelfde jaar dat Iron Man met veel bombarie op het witte doek verscheen, kwam ook een oude vertrouwde terug in de bioscoop: The Incredible Hulk. Na een valse start in 2003, kwam The Hulk terug en werd dit keer door Edward Norton gespeeld. De film was een succes, maar niet zo groot als Iron Man. Toch hoort deze film ook in het rijtje van The Avengers en toen Tony Start in een scène verscheen, wist het grote publiek dat er op de achtergrond iets aan het spelen was.

9. Iron Man 2 (2010)

Tony Stark verscheen twee jaar na de eerste Iron Man film opnieuw in de bioscoop. Tevens kreeg het publiek nu iets meer van S.H.I.E.L.D. te zien, de geheime organisatie die een belangrijke rol speelt in het Marvel universum. Ook maakten we kennis met Natasha Romanov, beter bekend als de superspion The Black Widow.

8. Thor (2011)

In 2011 verschenen twee superhelden (en tevens grondleggers) van The Avengers. De eerste was Thor, dondergod uit Asgard. Alhoewel zijn trouwe hamer en symbool van zijn kracht, Mjolnir, al kort in Iron Man 2 te zien was, kon het publiek deze gelijknamige film echt kennismaken met de blonde superheld. In een korte cameo kwam Hawkeye, een andere Avenger, voorbij.

7. Captain America: The First Avenger (2011)

Eén van Marvel’s oudste superhelden uit de jaren veertig heeft de jaren prima doorstaan en wist uiteindelijk in 2011 ook het witte doek te vinden. Captain America kon natuurlijk niet missen in de opbouw naar The Avengers. Deze film vertelde het oorsprongsverhaal van dit supermens en zijn komst naar de hedendaagse tijd.

6. Marvel’s The Avengers (2012)

Na een opbouw van 4 jaar kwamen in 2012 eindelijk alle verhaallijnen samen in Marvel’s The Avengers. En wat een blockbuster werd deze film! De groep superhelden wist zich een weg te vechten tot in de top 3 van meest succesvolle films aller tijden wereldwijd! Captain America, Thor, Iron Man, The Hulk (dit keer door Mark Rufallo gespeeld), Hawkeye en The Black Widow vochten zij aan zij en met deze film werd Phase 1 afgerond. Tijd voor Phase 2 dus!

5. Iron Man 3 (2013)

Na zijn bijna doodervaring in New York, kreeg Iron Man opnieuw met gevaar te maken in deze nieuwe film. Het succes van The Avengers was nog duidelijk te voelen en deze film behaalde wereldwijd meer dan $ 1 miljard.

4. Thor: The Dark World (2013)

Ook de tweede film van Thor was een stuk succesvoller dan de eerste. Dit had ook te maken dat nemesis Loki een ware publiekslieveling was geworden. Met veel verwoesting (en gelukkig een beetje humor) was Londen dit keer de pineut.

3. Captain America:The Winter Soldier (2014)

De toon van de tweede Captain America film was geheel anders dan in de eerste. Deze film was eerder een spionage thriller en werd daarmee één van de blockbusters van 2013. Tevens zagen wij hoe in deze film (letterlijk) S.H.I.E.L.D. uit de lucht kwam vallen.

2. Guardians of the Galaxy (2014)

Wie had gedacht dat een stel onbekende a-holes één van de succesvolste films van 2014 werden. Alhoewel ze niet direct in The Avengers zitten, zijn ze wel gelinkt aan dit universum. Op hun beurt kregen zij ook met een Infinity Stone te maken, net zoals The Avengers in 2012. En het is onvermijdelijk dat de paden van beide groepen elkaar in de toekomst zullen kruizen.

1. The Avengers: Age of Ultron (2015)

En dan is het zover. Vanaf woensdag 22 april keren The Avengers terug. De groep superhelden bevinden zich in een wereld zonder S.H.I.E.L.D. en krijgen te maken met een vredesinitiatief van Tony Stark dat geheel verkeerd uitpakt en mensheid met de ondergang bedreigt. En tevens is daar H.Y.D.R.A., dat nog steeds in de schaduwen sluipt en hun kans afwacht om de macht over de wereld te grijpen. Houd de 22ste dus vrij en koop snel de kaarten!

En mocht je nog meer avontuur uit de wereld van The Avengers willen zien, dan kan je altijd nog Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. volgen.

Avengers Assemble!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s