The Avengers zijn terug!

I don’t think you understand what you’ve started. Letting the Avengers loose on this world. They’re dangerous.”
“They surely are. And the whole world knows it. Every world knows it.
” Daarmee namen we drie jaar geleden (voorlopig) afscheid van The Avengers. Een jaar later keerde Iron Man terug, die enigszins wat last had van posttraumatische stress na de gebeurtenissen in New York. Maar ook Thor en Captain America keerden terug. En vooral de laatste zorgde voor behoorlijk wat commotie door de val van S.H.I.E.L.D. te veroorzaken. Nu is de gehele club weer terug en krijgen we te maken met een nieuwe dreiging voor de wereld.

@Marvel/Disney
© Marvel/Disney

The Avengers: Age of Ultron start meteen in volle vaart. Het team beukt zich een baan door de verdedigingslinies van Baron Strucker, die zijn fort heeft in (waar ligt dit ook alweer precies?) Sokovia. Het doel is de scepter van Loki die in handen is gevallen van H.Y.D.R.A. Strucker heeft ermee geëxperimenteerd op mensen en geprobeerd er wapens mee te maken. Alleen de Pietro en Wanda Maximoff, de tweeling die wij eerder al zagen aan het einde van Captain America: the winter soldier, hebben de experimenten overleefd. H.Y.D.R.A. is echter niet opgewassen tegen die brute kracht van The Avengers en al snel vallen Strucker en de scepter in handen van het team. De tweeling ontsnapt echter, maar voordat ze dat doen stelt Wanda Tony Stark nog even bloot aan zijn angsten en daarmee wordt de rest van het verhaal in gang gezet.

En wat doe je als het gevecht gewonnen is? Dan houd je een feestje! En Tony Stark weet als geen ander hoe je een feestje moet geven. In de omgedoopte Stark-tower – nu The Avengers’ thuisbasis in New York – nemen onze favoriete helden een momentje de tijd om te ontspannen. Tegelijkertijd vindt op de achtergrond de geboorte van Ultron plaats, want Stark doet precies datgene waarvan hij Nick Fury in de eerste Avengers-film beschuldigde: het gebruiken van buitenaardse technologie om wapens te creëren om de aarde te beschermen. Dat kan natuurlijk nooit lang goed gaan en als Ultron na afloop van het feestje te voorschijn komt, wordt al snel duidelijk dat hij de aarde wilt beschermen door de gehele mensheid uit te schakelen. Een nieuwe vijand is geboren!

© Disney/Marvel
© Disney/Marvel

In de strijd die volgt, worden The Avengers aan hun angsten blootgesteld en krijgen we hierdoor meer te weten over de helden. Vooral over degene die geen eigen film hadden (Hawkeye en Black Widow) krijgen meer te weten. En ook een opbloeiende romance tussen Bruce Banner en Natasha Romanoff speelt op de achtergrond. Tevens worden er nieuwe verhaallijnen gestart voor toekomstige films. Zo wordt Wakanda genoemd, waar de machtige Black Panther heerst en heeft Thor een visioen waarin opnieuw de (vier bekende) Infinity Stones getoond worden.

De tweede Avengers-film werd opnieuw geregisseerd door Joss Whedon. Hij had de lastige taak om een goed vervolg te maken op één van de succesvolste films van de afgelopen jaren. Maar hij weet hier goed in te slagen. Er zijn meer actiescènes met de geweldige vechtchoreografieën die we van hem gewend zijn. Ook zit er mee humor in, waardoor de film ook luchtig blijft. Het voordeel van een vervolg is dat de hoofdpersonages bij het publiek inmiddels bekend zijn en zo is er voldoende tijd om enkele nieuwe personages te introduceren. De enige kritische kanttekening die wellicht gemaakt kan worden is de niet zo imponerende Ultron. Goed, hij is de antagonist in de film, maar hij is zeker geen Loki. En zijn leger van drones zijn minder indrukwekkend dan het leger Chitauri (en hun vliegende Whalewurms of Doom). Het zijn vooral de Maximoffs die The Avengers dwars zitten in het begin. Maar dat is dan ook de enige kritiek die ik had. Voor de rest is dit een film die om meer roept. Veel meer!

© Disney/Marvel
© Disney/Marvel

The Avengers: Age of Ultron is groots opgezet en zal ook zeker een hit worden. Een grote hit. Op de eerste dag sneuvelden er al direct records en de film moet nog in Noord-Amerika uitkomen! Met een slimme marketing campagne, die al vorig jaar begon, zijn de fans beetje bij beetje voorbereid op de komst van de film. De komende maanden zullen onze favoriete helden zich een weg beuken door de records, zoals ze zich een weg beukten door de linies van Baron Strucker. En daarmee zou je bijna vergeten dat er nog een Marvel-held binnenkort in de bioscoop te zien zal zijn. Hij is wellicht ook erg klein, maar moet zeker niet over het hoofd gezien worden. Ant-Man zal in juli in de bioscoop te zien zijn. The Avengers: Age of Ultron draait nu in de bioscoop.


Een reactie op “The Avengers zijn terug!

  1. Persoonlijk vond ik Ultron interessanter dan Loki, waarbij ik denk dat Loki bekender is bij het publiek omdat hij in 3 films is verschenen. Evenals dat publiek eerder een mens (Ja, ik weet het, dat is hij eigenlijk niet) kiest dan een “robot”

    -Rudy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s