What’s New? What’s Next voor Disneyland Parijs? Nou dit dus!

Voor de echte fans was het de afgelopen jaren soms wel een beetje tandenknarsen als ze in Disneyland Parijs rondliepen. Terwijl in Amerika en Japan de attracties keer op keer vernieuwd en opgeknapt werden, raakte Parijs steeds verder achter. “Het wordt nu toch echt wel eens tijd voor een nieuw likje verf” ging ook bij mij regelmatig door mijn hoofd als ik rondliep in Disneyland Parijs. Er kwam eindelijk goed nieuws toen eind vorig jaar (opnieuw) een reddingsplan werd voorgesteld door de Walt Disney Company (de grootste aandeelhouder van EuroDisney). En al snel kwam ook de geruchtenstroom op gang dat het management flink aan de slag wilde gaan om het resort weer te laten schitteren zoals vroeger. En dat alles nog voor het 25-jarig jubileum in 2017! Vandaag kwam het verlossende antwoord tijdens een presentatie voor Castmembers over wat er allemaal te gebeuren staat. En ik denk dat veel fans hardop zullen reageren van “Hè he, dat werd tijd!” tot aan in tranen rollend op de grond van geluk. Want er gaat een hoop gebeuren!

disneyrefurb

Wat kunnen we dus allemaal verwachten? De komende drie jaar zullen tien van de meest populaire en iconische attracties van Disneyland Parijs onder handen genomen worden. Niet zal alleen de nieuwste innovaties zullen worden toegepast, ook worden de attracties compleet opgeknapt en zullen in sommige gevallen veel meer geoptimaliseerd worden.

SM1
Space Mountain zal eind juli 2015 weer open gaan

Op dit moment staan de schotten al sinds januari rondom Space Mountain. Deze fan-favoriet ondergaat een enorme opknapbeurt. Alle effecten worden vernieuwd, zodat de rit als nieuw zal aanvoelen. Ook zal de wachtrij opnieuw worden ingedeeld om de doorstroom te bevorderen. Tegelijk is de Nautilus en het meer voor Space Mountain geheel schoongemaakt. Al hoewel er sprake zou zijn dat het “nieuwe” thema Mission 2 zou komen te vervallen, is daar niets over medegedeeld tijdens de presentatie. Space Mountain zal eind juli 2015 weer in gebruik genomen worden, om vervolgens in 2017 opnieuw kortstondig te sluiten. Dan zullen er eindelijk nieuwe wagens worden toegevoegd aan de rit, die voorzien zijn van de beste en nieuwste technologie. In Videopolis is ook een enorme opknapbeurt gaande. Het theater in het restaurant zal vanaf 11 juli 2015 de Jedi Training Academy gaan huisvesten.

IASW1
“it’s a small world” is vanaf augustus t/m december 2015 gesloten

Na de zomer zal het iconische “it’s a small world” sluiten voor een enorme opknapbeurt. Ruim zes maanden tijd wordt ervoor uitgetrokken om niet alleen de buitenkant, maar ook de binnenkant van de attractie te verven en voorzien van de nieuwste technologie. Zo zal een geremasterde versie van de soundtrack te horen zijn en zullen alle poppen vervangen worden door de nieuwste versies. Er wordt gesproken over meer verrassingen. Zou dit betekenen dat er Disneyfiguren zullen worden toegevoegd aan de attractie zoals in Disneyland ook het geval is? We zullen het merken in december 2015 als we weer allemaal uit volle borst “it’s a small world” kunnen meezingen.

BTM1
Big Thunder Mountain is heel 2016 dicht

Big Thunder Mountain zal aan het eind van het jaar sluiten voor een ongekende opknapbeurt. Ruim een jaar zal de attractie gesloten zijn. En niet alleen voor een verfbeurt. Ook zullen er diverse nieuwe effecten worden toegevoegd aan de achtbaan en zal de techniek verbeterd worden om het uitvallen van de achtbaan te verminderen. En er wordt een explosief einde beloofd. Het duurt dus nog even, maar als we naar de vernieuwde effecten van Big Thunder Mountain in Disneyland kijken, dan belooft deze opknapbeurt veel goeds. Laat het maar snel 2017 worden!

CDR1
La Cabana des Robinson zal van januari t/m augustus 2016 gesloten zijn

Eén van de originele attracties van Adventureland zal ook voor een flink aantal maanden gesloten worden voor het publiek. La Cabana des Robinson (die grote boomhut), zal hersteld worden in zijn oude glorie. De kapotte (water)effecten zullen allemaal gerepareerd worden en ook de beplanting zal aangepakt worden. Ook zijn er geruchten dat de rest van Adventure Isle flink onder handen genomen zal worden.

PPF1
Peter Pan’s Flight is de eerste helft van 2016 gesloten

Een andere publieksfavoriet, Peter Pan’s Flight, uit Fantasyland zal begin volgende jaar voor een lange tijd dichtgaan. De attractie zal voorzien worden van een enorme opknapbeurt en nieuwe verlichting. Het is niet duidelijk om er ook een interactieve wachtrij wordt aangelegd zoals in Amerika het geval is.

ST1
Star Tours zal heel 2016 gesloten zijn

Tegelijk heeft in Discoveryland Star Tours eind 2015 voorlopig zijn laatste vlucht gemaakt. Eindelijk zal ook deze versie een vernieuwde versie krijg en begin 2017 openen als Star Tours II: The Adventure Continued. De attractie zal dan voorzien zijn van diverse nieuwe bestemmingen, 3D en meer verrassingen. Ook zal er een vernieuwde Star Wars winkel zijn en wordt er een Meet and Greet verwacht.

POTC1
Pirates of the Caribbean zal het eerste deel van 2017 gesloten zijn

Tijdens de eerste helft van 2017 zal Pirates of the Caribbean eindelijk Jack Sparrow begroeten. In andere Disneyparken is Jack inmiddels al een tijd te bezichtigen in de legendarische attractie en nu zal hij ook eindelijk in Parijs te zien zijn. Tegelijk zal er nieuwe audio en belichting worden geïnstalleerd. En ook zullen er spectaculaire nieuwe effecten worden toegevoegd.

Walt Disney Studios Park
Walt Disney Studios Park

Maar niet in alleen in het Disneyland Park wordt er geklust. Ook in de Walt Disney Studios gaat men aan de slag. Zij het wel op kleinere schaal. Vooralsnog is op dit moment aangekondigd dat begin 2016 Animagique geheel onder handen gaat nomen om een nieuwe “experience” te creëren. Wat dit precies gaat worden is nog niet duidelijk. Wellicht een nieuwe show?

ANI1
Animagique zal het eerste deel van 2016 gesloten zijn

Maar ook de Studio Tram Tour wordt onder handen genomen. Toen vorig jaar bekend werd dat de Amerikaanse tegenhanger, Disney’s Hollywood Studios in Walt Disney World, de Studio Tram Tour daar ging sluiten, waren er al meteen geruchten dat bepaalde scènes uit de tour naar Parijs zouden worden gehaald. Nu is dit bevestigd en zullen drie nieuwe scènes worden toegevoegd. Of het opstapstation ook naar achter verplaatst zal worden om ruimte te maken voor de veel besproken Hollywood Boulevard en de aanstaande Toy Story Mania is nog onduidelijk. In ieder geval zat de Tram Tour ruim een jaar dicht gaan. Tijd genoeg om nieuwe filmmagie te bouwen.

Studio Tram Tour
Studio Tram Tour: Behind the Magic zal de twee helft van 2016 t/m de lente van 2017 gesloten zijn

En dat zijn ze dan, de tien projecten die we de komende jaren kunnen verwachten in Disneyland Paris. Behalve dit zal ook Disney Village onder handen worden genomen en gaat de vernieuwing van de Disney hotels gewoon door. Ook de bouw van Villages Nature gaat in rap tempo verder en is er een verdere uitbreiding van Val d’Europe op handen. De crisis heeft Disneyland Parijs hard geraakt. Maar nu meer dan ooit is Disney bereid te investeren in het park. En wie weet… Misschien horen we binnen enkele jaren ook iets over dat derde themapark dat nog gebouwd moet worden. Time will tell!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s