Maak kennis met Shanghai Disneyland!

Volgend jaar zal na vijf jaar bouwen eindelijk de poorten open gaan van Disney’s nieuwste resort, Shanghai Disneyland. Het is het tweede resort van Disney in China, want in 2005 werd er in Hong Kong ook al een Disneyland geopend. Maar toch zijn beide parken totaal verschillend, omdat bij dit resort voor het eerst gekozen is om niet de bestaande wegen te bewandelen. Er werd gekozen voor een totaal nieuwe lay-out van het park. Bob Iger, Disney’s grote baas, heeft gisteren het park gepresenteerd. Tijd om een kijkje te nemen! Klik hier om de maquette van Shanghai Disneyland te bekijken.

ShanghaiDisneyland1
Bob Iger, CEO van Disney, met op de voorgrond het Enchanted Storybook Castle

Wie ooit een Disneyland bezocht heeft, weet dat er na de ingang meteen een Main Street, U.S.A. volgt. Deze straat is gebaseerd op de hoofdstraat van het stadje waar Walt Disney ooit opgroeide. Maar het probleem waar men bij Disney in China tegenaan liep, is dat de Chinezen geen flauw idee hebben wie Walt Disney is. De naam Disney en de figuren kennen ze wel, maar ze hebben geen idee wie de man achter het bedrijf is. En dat is ook niet zo gek aangezien Walt in 1966 overleed en China jarenlang zeer gesloten was voor westerse invloeden. Disney besloot het in Shanghai dus anders aan te pakken en zo wordt er een Mickey Avenue gebouwd meteen na de ingang. Deze straat is een combinatie van Main Street U.S.A, Buena Vista Street (uit Disney California Adventure) en Toon Town. Zo zullen er dus verschillende Disney figuren te zien zijn, zijn er natuurlijk een hoop winkels, maar zal ook de Carthay Circle Theatre aanwezig zijn. Klik hier voor een impressie over hoe Mickey Avenue er straks uit zal zien.

ShanghaiDisneyland8
Ontmoet Minnie op de Mickey Avenue

Na de Mickey Avenue kom je uit in de Gardens of Imagination, de grote centrale hub voor het paleis van Shanghai Disneyland. In dit gedeelte zijn onder andere de Gardens of the Twelve Friends te vinden, gebaseerd op de 12 tekens uit de dierenriem maar dan natuurlijk in Disney vorm. Ook zijn hier klassieke attracties te vinden als Dumbo, the Flying Elephant en de Fantasia Carousel. In dit groene gebied zal er ook ruimte zijn om de shows van het paleis te bekijken en de avondshow Ignite the Dream. Tevens zal hier de langste parade in de Disneygeschiedenis doorheen komen, Mickey’s Storybook Express. Klik hier voor meer beelden van de Gardens of Imagination.

ShanghaiDisneyland11
De Fantasia Carousel in de Gardens of Imagination

Laten we met de klok mee gaan vanaf de Gardens of Imagination. Links betreed je Tomorrowland, het zeer futuristische land van Shanghai Disneyland. Er is één attractie die je niet kan ontgaan zodra je het land binnenkomt en dat is (nee, niet Space Mountain) de TRON Lightcycle Power Run. Ook kan je een vlucht maken in de Jet Packs en ga mee op avontuur in Buzz Lightyear Planet Rescue. De ware fans kunnen hun helden ontmoeten in de Star Wars Launch Bay en in de Marvel Universe. In de laatste kan je zelfs leren hoe je striphelden moet tekenen. Klik hier voor een voorproefje van Tomorrowland.

ShanghaiDisneyland6
TRON Lightcycle Power Run

Het oude vertrouwde Fantasyland is natuurlijk wél van de partij en is het grootste land van het park. Het icoon van het park, de Enchanted Storybook Castle, is het grootste paleis dat Disney ooit voor een park ontwierp. Klik hier voor een impressie hoe groot het paleis precies is. Dit keer niet gebaseerd op één film, maar alle sprookjes komen hier samen. Met diverse interactieve elementen en natuurlijk vele Meet and Greets. Ook zal je in de attractie Voyage to the Crystal Grotto door het paleis en Fantasyland vervoerd worden. In deze boottocht kom je de beroemde Disneyverhalen allemaal tegen. Meer actie vind je straks in de Seven Dwarfs Mine Train. Peter Pan’s Flight is natuurlijk ook aanwezig, net als een labyrint van Alice in Wonderland. Ook Winnie the Pooh is aanwezig met zelfs twee attracties! Klik hier voor de magie van Fantasyland.

ShanghaiDisneyland12
Fantasyland

Nieuw is Adventure Isle. In Disneyland Parijs kennen we het als onderdeel van Adventureland, maar in Shanghai is het een eigen land. Met als center point de indrukwekkende Roaring Mountain. Ga mee op avontuur op het Camp Discovery Challenge Trail of trotseer het wilde water van de rivieren in Roaring Rapids, waarbij je in het hart van Adventure Isle terecht komt. Kijk uit met wat je daar ontdekt! Ontdek de wereld ook vanuit de lucht in Soaring over the Horizon. Er zal ook een Tarzan show te zien zijn. Klik hier om Adventure Isle te bezoeken.

ShanghaiDisneyland7
Adventure Isle met de enorme Roaring Mountain

Ook nieuw is een land geheel gebaseerd op piraten. Dit is Treasure Cove! Natuurlijk is Jack Sparrow aanwezig en ga samen met hem op avontuur in Pirates of the Caribbean: Battle for Sunken Treasure. In deze indoor-attractie worden nieuwe effecten en technologie toegepast die we nog niet eerder in een park gezien hebben. De boten varen niet alleen meer vooruit, maar ze draaien, kantelen en gaan alle kanten op. Er is ook een show genaamd “Eye of the Storm: Captain Jack’s Stunt Spectacular” en je kan zelf peddelen in Explorer Canoes en één van de grotten ontdekken. Voor de kleintjes is er Shipwreck Shore, een water speelplaats. Ontdek hier meer van Treasure Cove.

ShanghaiDisneyland2
Treasure Cove

Behalve Shanghai Disneyland zal het resort ook een uitgaansgebied kennen dat Disneytown heet. Hier zullen verschillende restaurants en winkels zijn, waaronder natuurlijk een World of Disney. Maar ook zal hier straks de broadway versie van The Lion King te zien zijn in het Walt Disney Grand Theatre.

ShanghaiDisneyland13
Shanghai Disneyland Hotel

Het resort zal in tijdens de opening twee hotels kennen. Het Shanghai Disneyland Hotel wordt in de Art Nouveau-stijl gebouwd, terwijl in het Toy Story Hotel je alle oude bekenden uit de Toy Story films terug zal zien. Het Shanghai Disneyland Hotel heeft 420 kamers, terwijl het Toy Story Hotel er 800 heeft. Klik hier voor meer beelden van de hotels en Disneytown.

ShanghaiDisneyland14
Toy Story Hotel

Wil je even weg uit alle drukte? Dat kan want er is ook een natuurpark dat rondom het Wishing Star Lake op het resort is aangelegd. Het Wishing Star park heeft een wandelroute van 2,5 kilometer met diverse parken onderweg en verschillende uitkijkpunten over het meer.

Map Shanghai Disneyland
Kaart van Shanghai Disneyland

Shanghai Disney Resort zal in de lente van 2016 open gaan voor het publiek. Tijd om een bezoek te plannen!


Een reactie op “Maak kennis met Shanghai Disneyland!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s