D23 Expo: het Walhalla voor iedere Disney fan!

Dit weekend vindt in het Anaheim Convention Center voor de vierde keer de D23 Expo plaats. Tijdens dit driedaagse evenement worden bezoekers getrakteerd op allerlei tentoonstellingen, presentaties en paneldiscussies uit de diverse kokers van The Walt Disney Company. Van maquettes van toekomstige attracties tot clips van de nieuwste films. Van herinneringen van beroemde Disney legendes tot concerten van bekende Disney liedjes. Het is er allemaal! Fans die de Expo niet kunnen bezoeken, houden dit weekend het internet goed in de gaten. Want tijdens dit evenement wordt vaak een tipje van de sluier gelicht over wat we allemaal van Disney in de nabije toekomst kunnen verwachten.

d23expo1Maar wat is D23 eigenlijk? D23 werd in 2009 opgericht door Disney en is hun officiële fanclub. De D staat uiteraard voor Disney en 23 staat voor 1923, het jaar dat Walt Disney in Hollywood arriveerde en samen met zijn broer Roy hun studio startte. D23 heeft sinds 2009 om de twee jaar een driedaags evenement georganiseerd voor haar fans. Het evenement is zelfs zo populair dat er dit jaar voor het eerst ook in Japan een versie georganiseerd zal worden. Uiteraard in het Tokyo Disney Resort.d23expo2Tijdens de eerste D23 Expo in 2009 kregen fans allerlei nieuwtjes te horen en te zien. Voor het eerst werd er een boekje open gedaan over de grootschalige verandering voor Disney’s California Adventure die eraan kwam. Een maquette van Carsland was zeer populair bij de fans. Maar ook was er nieuws over de drie nieuwe minilanden (Grizzly Gulch, Toy Story Playland en Mystic Point) van Hong Kong Disneyland. Voor de fans van Star Wars was er goed nieuws, want Star Tours II werd eindelijk aangekondigd. En achteraf gezien was dit het moment dat George Lucas en Disney elkaar vonden en waardoor later Lucasfilm gekocht zou worden door Disney.

d23expo4

In 2011 werd de D23 Expo alleen maar groter. En hierdoor kwam er achteraf ook wat kritiek doordat sommige mensen niet bij presentaties konden komen en het evenement chaotisch zou zijn verlopen. Er werd dat jaar weer veel nieuws getoond. Het nieuwe Fantasyland van de Magic Kingdom in Walt Disney World bijvoorbeeld. Of de Buena Vista Street van Disney California Adventure. Maar ook was er eindelijk beeldmateriaal te zien van het toekomstige Shanghai Disneyland. Er waren presentaties van de filmstudio’s, met onder andere de gehele cast van The Avengers en ook Kermit was er met zijn Muppets.

d23expo3

Twee jaar later verliep het allemaal weer een stuk beter. Disney Infinity maakte zijn intrede en ook was er een stand met MyMagic+, het digitale toegangssysteem van Walt Disney World. Bij de Animation Pavilion kon men vooruitblikken zien van de nieuwste Disneyfilms zoals Frozen, die enkele maanden later uit zou komen, en Big Hero 6. Er waren maquettes van Disney Springs, het shopping en uitgaanscomplex van Walt Disney World dat geheel verbouwd wordt, en er waren props te zien van Pandora, dat in Disney’s Animal Kingdom gebouwd wordt, en van Star Wars. Ook was er weer de uitreiking van de Disney Legends Awards.

d23expo6

Dit jaar kunnen de bezoekers weer genieten van allerlei presentaties en panels. Zo zal er stilgestaan worden dat Disneyland 60 jaar bestaat en dus ook Imagineering (de afdeling van Disney die de parken ontwikkelt). Er zal meer getoond worden van het Shanghai Disney Resort dat volgend jaar open zal gaan. En ook van Pandora: the World of AVATAR, dat op dit moment in Disney’s Animal Kingdom in Walt Disney World gebouwd wordt. Maar ook wacht iedereen gespannen af of er eindelijk iets verteld wordt over de komst van Star Wars naar de Disney parken en wat voor veranderingen er voor Disney’s Hollywood Studios gepland staan. Natuurlijk is er weer een presentatie over de komende films van Disney, Pixar, Marvel en Lucasfilms. Er zijn speciale presentaties van onder andere de originele crew van Toy Story, die 20 jaar geleden uitkwam in de bioscoop. En er is een concert met muziek van de Silly Symphonies. Eigenlijk is er teveel om op te noemen. Ben je benieuwd naar wat er te zien is? Klik dan hier voor het complete overzicht.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s