D23 Expo: Walt Disney Studios, Marvel Studios en Lucasfilm

De komende jaren kunnen we behoorlijk wat films verwachten van Walt Disney Studios. Tijdens de D23 Expo gaf studiobaas Alan Horn een presentatie van wat we de komende twee jaar kunnen verwachten. In het kort: The Good Dinosaur, Star Wars: The Force Awakens, The Finest Hours, Zootopia, The Jungle Book, Alice Through The Looking Glass, Captain America: Civil War, Finding Dory, BFG, Pete’s Dragon, Doctor Strange, Moana, Star Wars: Rogue One, Beauty and the Beast, Star Wars: Episode VIII, Guardians of the Galaxy 2, Toy Story 4 en Pirates of the Caribbean: Dead Men tell No Tales. En dat is dus slechts voor de komende twee jaar! Klik hier voor de blog over de animatiefilms van Disney en Pixar voor de komende jaren.

WaltDisneyStudios

Walt Disney Studios

De eerste film die we van Disney in 2016 kunnen verwachten is het waargebeurde The Finest Hours met in de hoofdrol Chris Pine. Klik hier voor meer informatie die werd gegeven tijdens de Expo.

FinestHours1                    FinestHours2

In het voorjaar van 2016 zal ook de langverwachte live-action versie van Disney´s The Jungle Book uitkomen. Jon “Iron Man” Lavreau regisseert de film waarin sterren als Scarlett Johansen, Ben Kingsley, Bill Murray en Lupita Nyong’o hun stemmen leende. Het beroemde lied The Bare Neccessities zal zelfs te horen zijn in deze film! Klik hier voor de presentatie van The Jungle Book.

TheJungleBook1               TheJungleBook2

Ook zal aan het begin van de zomer van 2016 Alice Through the Looking Glass uitkomen. Het vervolg op de hitfilm van Tim Burton uit 2010. Tim Burton keert als producent terug, terwijl James Bobin (bekend van de laatste twee Muppets films) de regie op zich neemt. Mia Wasikowska en Johnny Depp keren terug in hun rollen van Alice en The Mad Hatter.

AliceTTLG1                    AliceTTLG2

In de zomer van 2016 komt een reboot van Pete’s Dragon uit. De originele film verscheen in 1977 en was een combinatie van live-action en animatie, zoals Mary Poppins en Bedknobs and Broomsticks ook was geweest. Bryce Dallas Howard, Karl Urban en Robert Redford spelen rollen in deze versie. De animatie zal dit keer CGI zijn in plaats van handgetekende animatie. Klik hier voor meer over Pete’s Dragon.

PetesDragon1

In het voorjaar van 2017 komt de inmiddels al veelbesproken live-action versie van Disney’s Beauty and the Beast uit. Met een sterren cast van onder andere Emma Watson (Belle), Dan Stevens (Beast), Luke Evans (Gaston), Ewan McGregor (Lumiere), Ian McKellen (Cogsworth), Emma Thompson (Mrs. Potts), Kevin Kline (Maurice) en Josh Gad (LeFou). Klik hier voor een kort bericht van Emma Watson tijdens de presentatie tijdens de Expo.

BeautyAndTheBeast1

De andere grote filmhit voor 2017 zal Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales zijn. De inmiddels vijfde film uit de serie gebaseerd op de wereldberoemde attractie uit de Disney parken. Natuurlijk keert Johnny Depp terug als Captain Jack Sparrow. Dit keer zullen de Bermuda Driehoek en de drietand van Poseidon in de film betrokken worden. De grote verrassing is dat Orlando Bloom terug zal keren als Will Turner. Klik hier voor meer over Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales.

PotCDMTNT1

MarvelStudios

Marvel Studios

Natuurlijk kunnen we de komende twee jaar ook weer een hoop superhelden in de bioscoop verwachten. In het voorjaar van 2016 komt Captain America: Civil War uit. In deze film zal niet alleen Captain America terug keren, maar ook een hoop van de andere Avengers, zoals Iron Man, Black Widow, Hawekeye, Falcon, War Machine, The Vision en Scarlet Witch. Ook zal Black Panther voor het eerst te zien zijn en maakt Spider-Man zijn entree in de Marvel Cinematic Universe. Genoeg om fans dus uit hun dak te laten gaan tijdens de presentatie door Kevin Feige, hoofd van Marvel Studios. Klik hier voor meer over Captain America: Civil War.

CaptainAmericaCivilWar1

In november van 2016 zal één van Marvel’s vreemdste film uit gaan komen: Doctor Strange. De film wordt nu al omschreven als de Fantasia onder de Marvel films. Benedict Cumberbatch is Doctor Stephen Strange en klik hier voor meer over de film.

DoctorStrange1

Eind 2017 zal het vervolg op Guardians of the Galaxy uit komen.

Lucasfilm

Lucasfilm

Op 16 december dit jaar zal eindelijk Star Wars: The Force Awakens in de bioscoop verschijnen. Geregisseerd door J.J. Abrams met daarin alle grote sterren van voorheen. Tijdens de presentatie was een gedeelte van de cast aanwezig, waaronder Harrison Ford. Meer nieuws echter was de bekendmaking van de cast van Rogue One: A Star Wars Story. Dat is de eerste stand alone film van Star Wars en zal zich af zal spelen tussen deel III en deel IV.

RogueOne1

Het belangrijkste nieuws over Star Wars kwam van Disney CEO Bob Iger. Hij kondigde aan dat Disney twee Star Wars-landen zal gaan bouwen in Disneyland en Disney’s Hollywood Studios. Meer daarover kan je lezen in de blog over de presentatie tijdens D23 van Disney Parks and Resorts.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s