D23 Expo: Disney kondigt nieuwe attracties aan voor zijn parken wereldwijd!

Eén van de hoogtepunten tijdens de D23 Expo is altijd de presentatie van Disney Parks & Resorts. Alle fans willen natuurlijk weten wat Disney allemaal in de planning heeft aan nieuwe attracties, shows, hotels en zelfs themaparken. Veel nieuws lekt vaak meestal wel door, maar als er door Disney iets officieel aangekondigd wordt dan doen ze dat met veel bombarie. En de D23 Expo is natuurlijk het beste moment voor!

StarWarsLand2Het grote nieuws is dat Disney nu eindelijk de Star Wars aanwezigheid in Disneyland en Disney’s Hollywood Studios gaat vergroten. Disney CEO Bob Iger kwam persoonlijk het podium op om dit nieuws aan te kondigen. Een clip hiervan kan je hier zien. Er werd al een tijd over gespeculeerd, zeker met een nieuwe film in het vooruitzicht. Maar tijdens de Expo kwam eindelijk het verlossende woord: Disney brengt meer Star Wars naar zijn parken. Vooralsnog werden alleen de Amerikaanse parken genoemd, maar dat houdt niet in dat andere parken in de nabije toekomst ook een uitbreiding zullen krijgen. De twee Star Wars-landen zullen ongeveer 5,5 hectare inhouden en er zullen twee nieuwe attracties gebouwd worden, waarin bezoeker onder andere de kans krijgen in de beroemde Millennium Falcon te vliegen. Aangezien er pas eind 2017 begonnen wordt met de bouw, zal in de tussentijd een tijdelijk Star Wars-land gebouwd worden. Zo zal bijvoorbeeld Space Mountain in Disneyland tijdelijk Hyperspace Mountain gaan heten. Ook zal de Jedi-Academy worden vernieuwd, wordt Star Tours geüpdatete, komt er een Star Wars Launch Bay met speciale tentoonstellingen en Meet and Greet’s met diverse Star Wars personages. Voldoende om de fans dus te laten smullen de komende tijd. Meer clips van de presentatie kan je hier en hier zien.

StarWarsLand1              StarWarsLand3

Maar er was meer nieuws! Laten we eerst nog even in Walt Disney World blijven. Het grote nieuws dat Disney’s Hollywood Studios uitbreiding van Star Wars krijgt, werd aangevuld met nog een aankondiging (klik hier voor de clip). Toy Story Land zal worden toegevoegd aan het reeds bestaande Pixar gebied in het park. Net zoals de mini-landen van Parijs en Hong Kong is het idee dat je verkleind wordt tot de grote van speelgoed en in een tuin beland. Er zullen voorlopig twee (unieke) attracties worden gebouwd: een Slinky Dog achtbaan (meer kan je hier zien over deze attractie) en een draaiende attractie met de bekende groene aliens uit de film en hun beroemde Claw. Ook zal Toy Story Mania worden uitgebreid met een derde baan.

ToyStoryLand1In Disney’s Animal Kingdom van Walt Disney World is men al een aantal jaar aan het bouwen aan één van de grootste uitbreidingen van het park: Pandora – the world of Avatar. Inmiddels zijn de eerste bouwwerken al behoorlijk zichtbaar en tijdens de D23 Expo was er een maquette te zien van het land. Natuurlijk werd het één en ander uitgelicht tijdens de presentatie. Niemand minder dan regisseur James Cameron was hierbij aanwezig. Klik hier voor de presentatie over Pandora. Er zullen diverse attracties gebouwd worden, waaronder een bootvaart en een vlucht met een banshee. Pandora zal in 2017 open gaan voor het publiek. Ook was er meer informatie over de eerste avondshow van Disney’s Animal Kingdom genaamd Rivers of Light en zullen de Kilimanjaro Safaris ook ’s avonds worden gehouden. Hiervoor zullen hyena’s en Afrikaanse wilde honden worden toegevoegd aan het park. De gehele presentatie over dit park kan je hier terug zien.

Avatar1In EPCOT was al aangekondigd dat Frozen zal worden toegevoegd tot de Norway Pavilion. Hier wordt de oude boottocht omgebouwd tot de wereld van Frozen. Tijdens de presentatie waren er beelden van en je kan ze hier terugzien. Ook zal in EPCOT de attractie Soarin’ (waarin een vlucht met een deltavlieger wordt nagebootst) uitgebreid worden en voorzien worden van een nieuwe film. De nieuwe naam van de attractie zal worden: Soarin’ Around The World. Meer erover kan je hier vinden. De nieuwe film zal ook te zien zijn in Disney California Adventure.

SkipperCanteen1

In de Magic Kingdom zal in Adventureland bij de Jungle Cruise een nieuw restaurant komen dat de Skipper Canteen zal heten.

IronManExperience1

Aan de andere kant van de wereld, in Hong Kong Disneyland, zal in 2016 de eerste echte Marvel attractie worden geopend. De naam: The Iron Man Experience. In een nieuwe soort 3D simulator zullen gasten samen met Iron Man het gevecht aangaan met H.Y.D.R.A. Hier is alvast een voorproefje. En natuurlijk is het geen ware Marvel attractie als er geen cameo van Stan Lee in zit. Hij was zelfs aanwezig tijdens de presentatie. Klik hier voor de beelden. Ook zal er op het resort binnenkort een derde hotel komen, genaamd Disney’s Explorer’s Lodge. Er werd voor de rest even kort stilgestaan bij Tokyo Disneyland, waar een eerder aangekondigde uitbreiding van Fantasyland in de planning staat, en Tokyo DisneySea, dan een eigen Frozen-land krijgt. Ook werd er kort over Disneyland Paris gesproken en dat er wat verrassingen aankomen met betrekking tot het 25-jarig bestaan in 2017. Een clip hierover vind je hier.

DisneylandParis25Years1

Natuurlijk werd er uitgebreid stilgestaan bij Shanghai Disneyland, het nieuwste Resort van Disney dat in 2016 open zal gaan. Er werd van alles verteld over de diverse landen en attracties die gebouwd zullen worden. Een uitgebreide beschrijving van Shanghai Disneyland kan je deze eerdere blog van mij lezen. Bezoekers van de Expo werden tijdens de presentatie getrakteerd op diverse nieuwe beelden. De gehele presentatie met beelden van onder andere Pirates of the Caribbean: Battle for Sunken Treasure en TRON Lightcycle Power Run kan je hier terug zien. Tijdens de Expo was er ook een uitgebreide tentoonstelling over Shanghai Disneyland waarin bezoekers alvast een voorproefje konden krijgen over hoe fantastisch en uniek dit nieuwe park gaat worden. Klik hier, hier, hier, hier, hier en hier voor diverse beelden van de tentoonstelling.

Shanghai3         Shanghai1

Shanghai4        Shanghai2

Met deze aankondigingen heeft Disney een hele hoop fans weer erg gelukkig gemaakt. Natuurlijk blijven er altijd nog vele geruchten over. Maar voorlopig was dit voldoende nieuws. En wie weet wat we over twee jaar allemaal voorgeschoteld zullen krijgen!

(Met dank aan insidethemagic.net voor alle filmpjes)


Een reactie op “D23 Expo: Disney kondigt nieuwe attracties aan voor zijn parken wereldwijd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s