Hype rondom Star Wars: The Force Awakens

Vannacht verscheen de derde en laatste trailer voor de nieuwe Star Wars-film. De hype bereikte daarmee zijn (voorlopige) climax, want dezelfde dag was ook de kaartverkoop van start gegaan. Eerst in Europa en later in de VS. Eén ding is zeker: Disney heeft een verdomde goede marketing strategie ingezet, die vorig jaar eind november begon met de eerste teaser. Er wordt nu al gespeculeerd over het succes van de film. Zal een omzet van $ 2 miljard worden gehaald? Volgens kenners is dit mogelijk.

En dit is hem dan. De nieuwste trailer van Star Wars: The Force Awakens. Eindelijk krijgen we iets meer te zien van de verschillende personages en welke richting het verhaal gaat. Maar vele vragen blijven (natuurlijk) nog onbeantwoord en we zullen nog twee maanden moeten wachten voordat we daar antwoord op krijgen. De trailer verscheen gisteravond in de pauze van Monday Night Football op ESPN (dat toevallig ook van Disney is). Vlak daarna was de trailer ook op YouTube beschikbaar en werd daar massaal bekeken. De teller staat inmiddels op ruim 9 miljoen!

StarWarsForce1

Op maandag begon ook de kaartverkoop. In Nederland konden fans bij onder andere Pathé kaarten kopen voor de film die vanaf 16 december hier zal draaien. Twee dagen eerder dan in de Verenigde Staten! Ook in Engeland gingen de kaarten in de verkoop en dit leidde ertoe dat enkele grote sites crashten. Binnen 90 minuten werden meer dan 10.000 kaarten verkocht. Toen ook de voorverkoop in de VS startte, zorgde dit ervoor dat enkele sites problemen kregen.

StarWarsForce2

De verwachtingen zijn hoog voor de nieuwe Star Wars-film. Volgens sommige experts kan deze film wel eens $ 2 miljard wereldwijd opleveren. En daarmee zou dit de derde best bezochte film ooit worden, na Titanic en Avatar. Ook wordt er ook gespeculeerd over een openingsweekend in de VS van boven de $100 miljoen. En daarmee lijkt deze film al een hit te zijn ruim twee maanden voordat hij in de bioscoop zal verschijnen.

StarWarsForce3

Star Wars: The Force Awakens speelt zich enkele tientallen jaren later af na de gebeurtenissen uit Star Wars: Return of the Jedi. Er is nog steeds niet veel bekend over het verhaal. Wel is bekend dat oudgedienden Luke Skywalker, Princess Leia en Han Solo weer meespelen. Het is de eerste film van Lucasfilm sinds Disney het bedrijf van George Lucas kocht, die met pensioen ging. Hierna zullen nog twee vervolgen komen, plus een aantal losse films uit het Star Wars-universum. J.J. Abrams, die eerder nieuw leven in de ingeslapen Star Trek-serie blies, regisseerde deze film. En de ware kenner kan uit de trailer al enkele kenmerkende shots van Abrams halen.

En voor wie de eerste trailer en teaser gemist heeft, zijn ze hier nog een keertje. Just let it in!

Advertenties

Een reactie op “Hype rondom Star Wars: The Force Awakens

  1. De hype is real 🙂 Ben een nieuwe Star Wars-fan en ben momenteel alle zes de films (Episode I – VI, ik start dus met de prequels);aan het bekijken voordat 7 uitkomt. Thanks voor het volgen van mijn blog hitaar.wordpress.com en je hebt er bij deze een volger bij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s