Maak kennis met de bewoners van Zootopia, Disney’s nieuwste animatiefilm

Volgend jaar verschijnt Zootopia, de nieuwste film van Walt Disney Animation Studios, in de bioscoop. De studio is er een  jaar tussenuit geweest na de succesvolle releases van Frozen en Big Hero 6. Maar vanaf volgend voorjaar kunnen gaan genieten van de 55ste animatiefilm uit de beroemde animatiestudio. Met dit keer dieren, heel veel dieren.

Zootopia13

Zootopia is een metropolis die we nog nooit eerder gezien hebben. Het is een stad waarin negen verschillende wijken samenkomen die gebaseerd zijn op diverse leefomgevingen van dieren. Zo is er de kille Tundratown en de sjieke Sahara Square. De inwoners van Zootopia zijn allemaal antropomorfische dieren (met andere woorden ze lopen op twee benen en dragen kleren). Regisseur Byron Howard, die eerder Tangled maakte, wilde een eerbetoon aan Robin Hood uit 1973 maken, maar dan met moderne computer animatie. Om je een indruk te geven is hier de teaser van Zootopia.

In Zootopia maken we kennis met Nick Wilde, een snelle oplichter, die wordt beschuldigd van een misdaad die hij toevallig een keer niet gepleegd heeft. Samen met Judy Hopps, een beginnende maar zeer ambitieuze politieagente, tracht hij zijn onschuld te bewijzen. Met deze zaak probeert Judy zich juist te bewijzen aan haar collega’s van het grote stoere politiekorps van Zootopia. Het probleem? Nick is een vos en Judy een konijn en die zijn nan nature vijanden. Toch zullen ze moeten proberen samen te werken.

Zootopia2 Zootopia1

Natuurlijk zijn er nog vele andere figuren in de film. Diverse bekende acteurs hebben hun stemmen verleend aan deze beestenboel. Zo zijn Ginnifer Goodwyn (bekend als Snow uit Once Upon A Time) en Jason Bateman te horen als Judy en Nick. Shakira is zangeres Gazelle en zingt het nummer Try Everything, dat geschreven werd door Sia. Voor de rest zijn onder andere ook Idris Elba, J,K. Simmons, Alan Tudyk, Bonnie Hunt, Octavia Spencer en Tommy Chong te horen.

Hieronder kan je alvast kennis maken met enkele inwoners van: Zootopia!

Zootopia3 Zootopia5

Zootopia6 Zootopia4

Zootopia8 Zootopia11

Zootopia7 Zootopia12

Zootopia9 Zootopia10


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s