Star Wars: The Force Awakens is bijna hier!

Nog 1 dag! Nog 1 dag en dan is het eindelijk zover. Na 10 jaar verschijnt er eindelijk weer een nieuwe Star Wars film in de bioscoop. En tenzij je onlangs gered bent van een onbewoond eiland, kan dit je niet ontgaan zijn. Want de ijzersterke marketing machine van Disney heeft overuren gedraaid om ervoor te zorgen dat iedereen wereldwijd op de hoogte is van de komst van een nieuwe Star Wars film. De druk is dan ook erg hoog voor Disney, want hoe groot wordt het succes van deze nieuwe film? Gisteren was de première in Hollywood, waar voor de gelegenheid niet alleen Disney’s eigen El Capitan Theater werd gebruikt, maar ook de TCL Chinese Theater en de Dolby Theater werden hiervoor gebruikt. Ook werd een groot gedeelte van de beroemde Hollywood Boulevard hiervoor afgesloten. Iets waarvoor regisseur J.J. Abrams zijn excuses aanbod tijdens de première. Maar ik denk dat de buren van de theaters het hem vergeven, want het is een tijd geleden dat er zo’n grote premìere werd gehouden in Hollywood. En de eerste reacties zijn extreem positief en dus dat belooft al veel goeds!

StarWarsForce1

Er is nog steeds weinig bekend over het verhaal en dat is op zich al zeer knap. Het bewijst wel dat Lucasfilm en Disney alles op alles hebben gezet om dit geheim te houden. De weinige informatie die we weten is dat Star Wars: The Force Awakens zich 30 jaar na de gebeurtenissen in Star Wars: Return of the Jedi afspeelt. De Galactic Empire is in elkaar gestort en wordt nu de New Order genoemd. De Rebel Alliance is nu de Resistance. We maken kennis met Rey, een soort jutter op de woestijnplaneet Jakku, en Finn, een ex-Stormtrooper. En met Kylo Ren, een Knight of Ren en commandant van de New Order. Opnieuw zullen Han Solo, Luke Skywalker en Leia, dit keer generaal genoemd in plaats van prinses, te zien zijn. Natuurlijk zijn de beroemde droids C-3PO en R2-D2 van de partij en is er een nieuwe droid BB-8, die nu al zeer geliefd is bij de fans. De eerste beelden verschenen eind vorig jaar toen de teaser verscheen. Inmiddels zijn er diverse trailers verschenen. Hier zijn ze allemaal nog één keertje:

En krijg je hier geen genoeg van, volgt hier een rijtje met TV-spots die werden uitgebracht:

En dan is het woensdag 16 december eindelijk zover. Star Wars: The Force Awakens verschijnt in Nederland in de bioscoop. We hebben geluk, want in de VS moet men nog wachten tot en met donderdag voordat de film daar in de bioscopen draait. Toen een aantal weken de kaartverkoop startte, sneuvelden de eerste records al. In de VS leverde de voorverkoop al $50 miljoen op. En in Nederland zijn er voor de eerste twee dagen al ruim 115.000 kaartjes verkocht en daarmee is ook hier het voorverkoop verbroken. De grote vraag is of Star Wars: The Force Awakens het omzetrecord van Jurassic World verbreekt en meer dan $208 miljoen in 1 weekend scoort. En wordt de film de succesvolste wereldwijd? Die titel behoort nu nog toe aan Avatar, maar kenners zeggen dat de nieuwe Star Wars film een goede kans heeft deze film van de troon te stoten. Star Wars is terug en iedereen is er klaar voor. The Force has been awakened.

 

 

 

 

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s