De verbouwingen en vernieuwingen in Disneyland Paris in 2016

Dit jaar blaast Disneyland Paris 24 verjaardag kaarsjes uit. Dit is op zich geen bijzonder feit. Maar het houdt wel in dat er volgend jaar groot feest is in het Europese Disney resort. En daarom wordt er dit jaar behoorlijk hard gewerkt om de parken, hotels en omgeving als nieuw uit te laten zien. Vanaf afgelopen weekend werden van een aantal attracties de deuren gesloten voor groot onderhoud. Een overzicht van wat we in 2016 in Disneyland Paris kunnen verwachten.

DLPupdate10

Laten we voor het Disneyland Park beginnen. Nog voordat je het park binnengaat, ben je al de bekende bouwschotten tegengekomen. De afgelopen maanden zijn er in de Fantasia Gardens rondom de ingangen van beide parken grote gedeeltes van de bestrating vervangen. Ook in de parken zelf worden grote gedeeltes betonnen vloeren vervangen door tegels. In het Disneyland Park valt meteen op dat het station van de Disneyland Railroad achter doeken verdwenen is en een grondige opknapbeurt ondergaat.  Tot zeker begin juni 2016 worden niet alleen alle stations van het park opgeknapt en voorzien van nieuwe belichting en geluidsapparatuur. Ook wordt gebruik gemaakt van de meest duurzame materialen die er op dit moment voor handen zijn. Het balkon van het Main Street, USA station zal worden aangepast voor de seizoensversieringen die daar worden aangebracht.

DLPupdate9

Na Main Street, USA komen we in Frontierland terecht. Iedere bezoeker die het land op dit moment (en de komende maanden) betreedt, zal tegen een muur van bouwschotten aanlopen. De gehele oever van de Rivers of the Far West (waar Big Thunder Mountain het hard vormt) is vanaf Phantom Manor tot en met Pocahontas Indian Village afgeschermd. Dit hele gebied wordt opgeknapt. Hiervoor is de rivier leeggepompt om geheel schoon te worden gemaakt. De ruim 43.000 m3 water uit de rivier is in de buurt opgeslagen, om in juni weer teruggepompt te worden. De geisers naast Phantom Manor, die al vele jaren kapot en verwaarloosd zijn, zullen eindelijk worden hersteld. Ondertussen wordt de populaire achtbaan Big Thunder Mountain onder handen genomen om te worden voorzien van de nieuwste technologie, die ervoor moet zorgen dat de uitval van de attractie minder frequent zal zijn. Ook zal de eindscène zeer explosief zijn in de toekomst. Helaas duurt deze renovatie tot begin 2017. Tegelijkertijd zal ook de Thunder Mesa Riverboat Landing worden opgeknapt. De twee boten, de Molly Brown en de Mark Twain, zullen uiteindelijk ook een renovatie ondergaan. De verwachting is dat deze ook voor het 25-jarig jubileum weer zullen varen. Diverse gebouwen in Frontierland hebben de afgelopen maanden al een fikse opknapbeurt gehad. Op dit moment worden de Lucky Nugget Saloon (hier zou na de renovatie na jaren afwezigheid weer een nieuwe show kunnen plaatsvinden) en de Cowboy Cookout Barbecue gerenoveerd. Iets verderop zal in de lente in de Chaparral Theater een geheel nieuwe show te zien zijn: The Enchanted Forest. In deze show zullen Disney figuren als Pocahontas, Merida, Rapunzel, Tarzan en King Louie te zien  zijn. Tijdens de zomer keert de populaire Frozen Sing-A-Long show hier terug.

DLPupdate2

In Adventureland wordt La Cabane des Robinson en de Adventure Isle op dit moment omringd door bamboeschotten. Tot na de zomer zal hier alles worden opgeknapt. In de boomhut van de familie Robinson worden niet alleen kapotte effecten hersteld, ook zullen er nieuwe aangebracht worden. Tevens zal de attractie (voor een gedeelte) toegankelijk worden gemaakt voor mindervaliden. De afgelopen maanden zijn de Adventureland Bazar en het Afrikaanse gedeelte van Adventureland al opgeknapt en voorzien van nieuwe bestrating. Ook werd in 2014 de achtbaan Indiana Jones et le Temple Du Péril en het restaurant Colonel Hathi’s Pizza Outpost geheel opgeknapt. In 2017 volgt het laatste gedeelte van Adventureland: Pirates of the Caribbean.

DLPupdate4

In het grootste land van het Disneyland Park, Fantasyland, kunnen bezoekers “it’s a small world” weer bezoeken. De iconische attractie is een aantal maanden in 2015 dicht geweest voor een opknapbeurt. Nu is het de beurt voor een andere populaire attractie: Peter Pan’s Flight. Alhoewel hier waarschijnlijk geen interactieve wachtrij zoals in Walt Disney World zal worden gebouwd, zal de attractie binnen een fikse make-over krijgen. In de zomer gaat de attractie weer open.

DLPupdate5

Het laatste land dat we bezoeken is Discoveryland. Vorig jaar was voor lange tijd een groot gedeelte afgeschermd met bouwschotten. Toen werd Space Mountain (tot groot verdriet van vele fans nog steeds Mission 2) en Videopolis plus omgeving opgeknapt. Vanaf maart dit jaar nemen wij afscheid van Star Tours. Ieder geval zoals we het nu kennen. In de andere Disney parken kon men vanaf 2011 al genieten van Star Tours – The Adventures Continue. Vanaf volgend jaar is ook de attractie in Parijs vernieuwd. En zelfs met de nieuwste updates! Met de vernieuwing van de attractie zullen ook grote veranderingen aan het gebouw worden toegepast. Er komt in ieder geval een hoop Star Wars aan voor Disneyland Paris.

DLPupdate6

Behalve de verbouwingen en vernieuwingen van de attracties in het park, is ook het aanbod aan fotolocaties met Disney figuren flink uitgebreid. In plaats van 4 zijn er nu 10 vaste locaties waar je op verschillende tijden per dag met jouw favoriete figuur op de foto kan. De website http://www.dlpwelcome.com maakte de volgende foto met daarop de locaties.

DLPupdate7

In het zusterpark, de Walt Disney Studios, vindt er op kleinere schaal ook diverse aanpassingen plaats. Op verschillende locaties is de bestrating vervangen. Ook is het kleine podium voor Cinémagique verwijderd. Vanaf februari zal de show Animagique voorgoed stoppen, waarna begin juli de show Mickey and the Magician te zien zal zijn in Studio 3. In het voorjaar zal ook de geliefde Rock’n’Roller Coaster voor een paar maanden gesloten worden voor een opknapbeurt. Na de zomer zal de Studio Tram Tour voor de rest van het jaar (en begin 2017) gesloten worden om nieuwe scènes te krijgen. De verwachting is dat de route (opnieuw) aangepast zal worden voor toekomstige attracties. Eind van het jaar zal de Walt Disney Studios van WiFi voorzien worden, waarna volgend jaar het Disneyland Park zal volgen.

DLPupdate1

Binnenkort wordt buiten de parken de renovatie van de Newport Bay Club afgerond. Alleen de conferentiezaal volgt nog. Daarna zullen Hotel New York en Hotel Cheyenne worden opgeknapt. Ook is besloten om Disney figuren weer terug te laten keren in de Disney hotel (m.u.v. de Davy Crockett Ranch). De bouw van een bouw hotel bij het meer staat al jaren in de planning, maar tot zover is er nog geen nieuws over de start van de eventuele bouw. Het management kijkt ook naar de vernieuwing van Disney Village. Daar zullen de komende maanden diverse veranderingen worden doorgevoerd, maar wat deze zullen zijn is nog niet bekend.

DLPupdate8

Een ander groot project waar in 2016 nog flink wordt gewerkt is  deVillages Nature, het ecologisch vakantiepark dat naast het resort vorm krijgt. Eind dit jaar zullen de eerste vakantiehuisjes opgeleverd worden. Kijk naar de clip om meer te leren over Villages Nature.

Veel bouwschotten en veel “pardon our dust” dus in 2016. Maar het is hard nodig het resort klaar te maken voor het 25-jarig jubileum in 2017.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s