De Disney Cruise Line: they’re expecting you!

Wist je dat Disney een eigen Cruise Line heeft? En wist je dat er zelfs een Disney eiland is bij de Bahama’s? De vloot bestaat inmiddels uit vier schepen en die hebben diverse bestemmingen in het Caribisch gebied, Noord-Amerika en Europa. Tijd om een bezoek te brengen aan de meest magische vloot ter wereld!

DisneyCruiseLogo

In 1985 sloot Disney een contract met Premier Cruise Lines. Door dit contract konden zij reizen aanbieden waarin Walt Disney World was opgenomen. Ook mochten zij gebruik maken van Disney-figuren aan boord. Toen na 10 jaar het contract afliep, zag Disney in dat er een enorme winst te behalen viel in deze markt. De Disney Cruise Line werd opgericht en de uitdaging begon om de beste cruiseschepen ter wereld te ontwerpen. Er werden verschillende ideeën uitgewerkt. Van zeer futuristische schepen tot drijvende themaparken. Uiteindelijk werd besloten terug te keren naar de stijl van de oceaanlijners van het begin van de 20ste eeuw, zoals de beroemde Titanic. De schepen werden natuurlijk voorzien van de modernste technieken.

In 1995 werd er een contract gesloten met de Italiaanse werf Fincantieri om twee cruiseschepen te bouwen. Op 20 juli 1998 vond de doop plaats van het eerste schip door Patricia Disney, de vrouw van Roy Disney Jr. Het schip werd de Disney Magic gedoopt. Het is ongeveer 300 meter lang en heeft een Art Deco design. Een jaar later, op 15 augustus, vond de doop plaats van het tweede schip door Tinkerbel. Dit schip kreeg als naam de Disney Wonder. Beide schepen zijn qua bouw hetzelfde, al kreeg de Disney Wonder een Art Nouveau design. Er kunnen per keer 2.400 passagiers op de Disney Magic en de Disney Wonder verblijven.

Voor de thuisbasis van de Disney Cruise Line werd Port Canaveral in Florida gekozen, een belangrijke haven voor diverse andere cruiseschepen. Beide schepen werden zo ontworpen dat ze geheel familievriendelijk zijn. Er is dus voor iedereen iets. Zo zijn er drie zwembaden, zijn er de Oceaneers Club en Lab voor de kinderen, is er een spa aan boord, een Wide World of Sports met zelfs een basketbalveld, diverse restaurants (waaronder een alleen voor volwassenen) en is er zelfs een theaterzaal aan boord. De afgelopen jaren werden zelfs de AquaDuck waterachtbanen aangelegd op de schepen.

Terwijl de schepen in aanbouw waren in Italië, was Disney druk bezig met de planning van de bestemmingen. In 1997 werd een 99-jarig contract gesloten met de regering van de Bahama’s, waardoor Disney de rechten kreeg op één van hun eilanden. Gorda Cay werd al snel omgedoopt tot Castaway Cay door Disney. Het ongeveer 4 km2 grote eiland werd voor $25 miljoen verbouwd om de passagiers van de schepen te kunnen vermaken. Er werden drie stranden met verschillende thema’s ingericht voor de bezoekers. Twee voormalige onderzeeërs van de 20,000 Leagues Under the Sea: Submarine Voyage attractie uit de Magic Kingdom van Walt Disney World zijn onder water te vinden in het snorkelgebied. Ook heeft een tijd lang de Flying Dutchman uit de Pirates of the Caribbean-films in de baai gelegen, voordat het schip uit elkaar gehaald werd. En natuurlijk zijn er vele anders water-activiteiten te doen op het eiland.

De Disney Cruise Line was al meteen zeer succesvol. In 2007 kondigde Disney aan de vloot uit te breiden met twee nieuwe schepen. Dit keer werd een contract gesloten met de Meyer Werft in Duitsland. In 2009 werd begonnen met de bouw en deze was 2 jaar te volgen via de livestream verbinding op de website van de werf. Op 26 januari 2011 vond de doop plaats van het eerste nieuwe schip. Jennifer Hudson, die haar carrière op de Disney Wonder was begonnen, doopte het schip en deze kreeg als naam de Disney Dream. Op 31 maart 2012 vond de doop plaats van het vierde schip van de Disney Cruise Line. Mariah Carey doopte het schip de Disney Fantasy. De twee nieuwe schepen zijn groter dan de eerste twee schepen en zijn 340 meter lang. De Disney Dream heeft, net als de Disney Magic, een Art Deco design en de Disney Fantasy een Art Nouveau design. Beide schepen kunnen per keer 4.000 passagiers vervoeren.

Door de jaren heen is het aanbod qua bestemmingen van de Disney Cruise Line behoorlijk gegroeid. In de beginjaren werd er vooral gevaren in het Caribisch gebied. Afhankelijk van het aantal dagen, werden op bestemmingen als Sint Maarten, Nassau en Porto Rico gevaren. Met de komst van de twee nieuwe schepen werden andere bestemmingen toegevoegd zoals California, Canada en Alaska. Speciaal hiervoor voer de Disney Wonder door het Panama Kanaal. In 2013 voer de Disney Magic de Atlantische Oceaan over om vanuit Barcelona diverse bestemmingen aan de Middellandse Zee aan te doen. Inmiddels is ook Noord-Europa toegevoegd aan de lijst van bestemmingen.

Ben je benieuwd hoe een vakantie op één van de schepen van de Disney Cruise Line eruit ziet? Kijk dan onderstaand filmpje. Heb je al meteen zin gekregen in een Disney Cruise of ben je benieuwd naar meer informatie? Bezoek dan de website van de Disney Cruise Line (http://disneycruise.disney.go.com).

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s