Gesloten attracties in Disneyland Paris in 2016/2017

Alhoewel vorig jaar al door het management van Disneyland Paris aangekondigd werd dat een groot renovatieplan van start ging, kreeg dit de afgelopen dagen pas echt bekendheid toen De Telegraaf erover schreef. “Schuttingenland” en “Drama in Disneyland Paris” schreeuwden de koppen. Maar is het echt allemaal zo erg? Laten we eens kijken wat er vanaf nu tot en met zomer 2017 allemaal dicht is en waarom.

april 2016 – juni 2016 (het lenteseizoen “Swing into Spring”)

Wie op dit moment het Disneyland Park zal bezoeken, zal inderdaad een hoop schuttingen aantreffen, want er wordt flink gewerkt in het park. Op zich is dat niet zo vreemd dat er rondom deze periode gewerkt wordt, maar de eerder aangekondigde opknapbeurt is nu op zijn piek. In Frontierland is de geliefde attractie Big Thunder Mountain gesloten voor groot onderhoud. Tegelijk is de rivier er omheen tijdelijk leeggepompt zodat de kades, de oevers, de rails van de rivierboten en de geisers opgeknapt kunnen worden. Na 25 jaar mag dat ook wel eens. Big Thunder Mountain krijgt een fikse opknapbeurt waarbij nieuwe elementen en effecten worden toegevoegd. Ook wordt de techniek verbeterd. Iets verderop is nog een flink gedeelte afgesloten, dit keer in Adventureland. La Cabane des Robinson en het gehele Adventure Isle krijgen een flinke opknapbeurt. Alle watereffecten, de beplanting, de bestrating en andere elementen worden vernieuwd en ook toegankelijk gemaakt voor de mindervaliden. In Fantasyland is de populaire darkride Peter Pan’s Flight voorlopig gesloten, zodat deze ook kan worden voorzien van nieuwe belichting en effecten. Zoals eerder al in de Amerikaanse Disney parken gebeurden. In Discoveryland is de zeer gedateerde Star Tours inmiddels uitgevlogen en wordt omgebouwd voor Star Tours: the adventure continues. De Disneyland Railroad wordt ook al een tijd onder handen genomen. Inmiddels zijn de Frontierland en Fantasyland Stations weer open voor publiek. Discoveryland Station is (in verband met de verbouwing van Star Tours) buiten gebruik. Ook Main Street, USA Station wordt nog verbouwd. In het Walt Disney Studios Park was enkele weken geleden de laatste show van Animagique  te zien in Studio 3. In de zomer zal een nieuwe show, Mickey and the Magician, daar te zien zijn. De spectaculaire achtbaan Rock’N’Roller Coaster is ook gesloten voor groot onderhoud.

juli 2016 – september 2016 (het zomerseizoen “Frozen Summer”)

Het onderhoud in Frontierland aan Big Thunder Mountain en de Thunder Mesa Riverboat Landing zal ook in dit seizoen doorgaan. In de Chapparal Theater zal de populaire Frozen Sing-a-Long terugkeren. Vanaf september zullen de werkzaamheden rondom La Cabane des Robinson en Adventure Isle afgerond zijn. Vanaf juli is Peter Pan’s Flight weer in gebruik, net op tijd voor het hoogseizoen. Main Street, USA Station zal vanaf september ook weer in gebruik zijn. In Discoveryland wordt er echter nog druk gewerkt aan de nieuwe Star Tours attractie, waardoor het station daar voorlopig ook nog buiten gebruik is. In de Studios zal vanaf juli 2016 de Rock’N’Roller Coaster weer in gebruik zijn en ook zal in Studio 3 dan Mickey and the Magician te zien zijn. Wel zal vanaf eind augustus de Studio Tram Tour gesloten worden, zodat nieuwe showelementen (die vanuit Walt Disney World komen) kunnen worden toegevoegd. De geruchten gaan dat er dan ook een begin zal worden gemaakt aan het klaar maken van land voor een nieuwe attractie in Toy Story Playland.

oktober 2016 –  december 2016 (het herfst- winterseizoen “Halloween” en “Christmas”)

De meeste schuttingen zullen nu wel verdwenen zijn. In Frontierland zullen in de laatste maanden van 2016 de laatste werkzaamheden plaatsvinden rondom Big Thunder Mountain en de rivier. Aan de andere kant van het park zullen de werkzaamheden rondom Star Tours en Discoveryland Station nog volop in gang zijn. In de Studios wordt er gewerkt aan de Studio Tram Tour.

januari 2017 – maart 2017 (het laagseizoen)

De eerste maanden van het jaar zijn altijd de rustigste maanden voor het resort. Eind januari zullen de werkzaamheden rondom Big Thunder Mountain en de omgeving eindelijk worden afgerond en kunnen we beleven wat er allemaal vernieuwd is. Tegelijk zal Space Mountain: Mission 2 tot eind maart dichtgaan. De attractie werd onlangs nog voor een half jaar gesloten voor onderhoud. Nu zullen er nieuwe treintjes geplaatst worden. Als eind maart de achtbaan weer in gebruik wordt genomen, zal ook Star Tours klaar zijn en daarmee ook Discoveryland Station. Allemaal net op tijd voor het 25-jarig jubileum. Eén attractie zal echter vanaf januari tot aan de dicht zijn in het Disneyland Park. Pirates of the Caribean zal eindelijk groot onderhoud krijgen waarbij een zekere Captain Jack Sparrow zijn intrede zal maken in de attractie. In de Studios zal de Studio Tram Tour nog steeds gesloten zijn.

25

april 2017 – september 2017 (de start van het 25-jarig jubileum)

In april worden de werkzaamheden rondom de Studio Tram Tour afgerond. En in de zomer zullen de boten van Pirates of the Caribean weer beschoten worden door de piraten. En daarmee is de grote opknapbeurt afgerond.

Behalve bovenstaande werkzaamheden zal er op verschillende plaatsen in het park gewerkt worden aan reguliere opknapbeurten. Zo worden op diverse plekken de bestrating vervangen (bijvoorbeeld in de Fantasia Gardens voor de ingangen van beide parken). Ook worden verschillende gebouwen geverfd en van duurzame materialen voorzien. De werkzaamheden rondom de Newport Bay Club worden binnenkort afgerond, maar er zal de komende maanden nog wel gewerkt worden aan Hotel Cheyenne.

Met het 25-jarig jubileum in zicht wordt er hard gewerkt om het resort weer helemaal op orde te krijgen. Dit kan er toe leiden dat er (soms voor een langere tijd) attracties gesloten zijn. Maar over een jaar is dit allemaal voorbij en zal het park er weer schitterend uit zien. En aangezien er meer dan 50 attracties aanwezig zijn, is er nog voldoende keuze uit een hele hoop attracties die wel open zijn.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s