Even opende Shanghai Disneyland de poorten…

…en duizenden gelukkige bezoekers kregen de gelegenheid om met Disney’s nieuwste themapark kennis te maken. We kennen inmiddels de beschrijvingen van de nieuwe attracties, maar hoe zijn deze in het echt? Gelukkig beschikt tegenwoordig (bijna) iedereen over een smartphone en verschenen al snel de eerste beelden op het internet. En eerlijk is eerlijk, Shanghai Disneyland ziet er ge-wel-dig uit! Tijd om een kijkje te nemen.

Laten we beginnen bij de ingang en Mickey Avenue. Deze ‘vernieuwde’ vorm van Main Street, USA bevat vele cartoon-achtige huizen die gebaseerd zijn op verschillende Disney en Pixar figuren. Behalve winkels en restaurants zijn hier ook verschillende Meet and Greet locaties te vinden.

Nadat we Mickey Avenue verlaten stappen we de Gardens of Imagination binnen, waar we Dumbo, the flying elephant en de Fantasia Carousel vinden. Anders dan bij de rest van de Disney parken bevinden zij zich dit keer niet in Fantasyland. In de Gardens of Imagination zijn ook de 12 dieren van de Chinese dierenriem terug te vinden.

Het schitterende Storybook Castle is het grootste paleis dat Disney ooit bouwde. Het gebouw is van alle richtingen in het park terug te vinden en er bevindt zich zelfs een attractie in. Voor het paleis is een podium gemaakt, waar vanuit de Gardens of Imigination naar gekeken kan worden. Natuurlijk zal er ’s avonds een vuurwerkshow te zien zijn.

Achter het paleis ligt Fantasyland waar verschillende attracties te vinden zijn zoals Peter Pan’s Flight, The Seven Dwarfs Mine Train, The Many Adventures of Winnie the Pooh en Voyage to the Crystal Grotto.

Als we verder gaan komen we bij Adventure Isle, waar we het avontuur kunnen opzoeken. De Roaring Mountain is net als Storybook Castle een ware eye-catcher. De metershoge watervallen zijn duidelijk te zien en verraden dat de waterattractie Roaring Rapids zich daar bevindt. Ook is het Soarin’, waar vanaf juni de nieuwste film getoond zal worden. Deze zal tevens in de Amerikaanse parken in première gaan.

Meer avontuur is er te vinden in Treasure Cove, waar je aan alle kanten piraten terug zal vinden. De grootste attractie is Pirates of the Caribbean: Battle for the Sunken Treasure waar Disney zich geheel heeft overtroffen.

Het laatste land is het meest futuristische: Tomorrowland. Geen Space Mountain, maar de spectaculaire TRON Light Cycle Power Run. Zeker ’s avonds ziet dit gedeelte er zeer indrukwekkend uit.

Sja, als je dit zo ziet en je weet dat dit pas een voorproefje is dan kan je bijna niet wachten tot het 16 juni is en de poorten van Shanghai Disneyland officieel open zullen gaan. De bouw had zo zijn tegenslagen en de opening is meerdere malen uitgesteld. Maar als je de foto’s bekijkt dan zie je gelijk dat Disney opnieuw een prachtig park heeft neergezet. Lang leve Shanghai Disneyland!

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s