Heropeningen en een nieuwe show in Disneyland Paris

Het zomerseizoen is van start gegaan in Disneyland Paris. En met de komst van dit seizoen werd ook de renovatie van een aantal populaire attracties afgerond. Tijd voor een bezoekje aan Disneyland Paris!

DLP.jpg

Wie het nieuws de afgelopen maanden heeft gevolgd, weet inmiddels dat er een enorm renovatieproject gaande is in het Disneyland Paris Resort. Dit is alles om ervoor te zorgen dat het resort er tijdens het 25-jarig jubileum volgende jaar weer uit ziet als nieuw. Eerder werden de attracties Space Mountain: Mission 2, Indiana Jones et le Temple du Peril en “it’s a small world” grondig onder handen genomen. Begin dit jaar verdwenen er meer attracties achter houten schermen, wat leidde tot enige consternatie in bepaalde media. Gelukkig is met de komst van de zomer de renovatie van enkele populaire attracties afgerond.

Het belangrijkste nieuws komt uit het Walt Disney Studios park. Hier werd eerder dit jaar de blacklight show Animagique gecanceld. Deze show was ruim 14 jaar te zien geweest vanaf de opening van het filmpark. Maar er werd tegelijk ook een nieuwe show aangekondigd: Mickey and the Magician. In deze show treedt Mickey als tovenaarsknecht op, die zijn nieuwsgierigheid niet kan bedwingen en daardoor met allerlei Disney-magie in aanraking komt. Wat de show zo bijzonder maakt is de kwaliteit van de decors en de kostuums. De entertainmentafdeling van Disneyland Paris heeft de afgelopen jaren flink uitgepakt. Eerder dit jaar verscheen de nieuwe show The Forest of Enchantment, die zeer goede kritieken kreeg. Mickey and the Magician is wellicht wel de beste show die het resort heeft voortgebracht en die zelfs op verschillende momenten Broadway-waardig is. En, voor het eerst is er in Disneyland Parijs een “talking” Mickey Mouse te zien! De show is vijf keer per dag te zien en duurt ongeveer een half uur. Tevens werd in de Studios de Rock’N’Roller Coaster heropend, nadat deze een grondige opknapbeurt kreeg.

In het grootste park van het Resort, het Disneyland Park, zijn de renovaties meer zichtbaar, doordat hier het grootste werk plaatsvindt. Afgelopen week werd de renovatie van het Main Street, USA station afgerond. Enkele maanden was dit gebouw, en daarmee de ingang van het park, gehuld in doeken. En tegelijkertijd werden de andere stations van het park gesloten voor renovatie. Het Frontierland station en het Fantasyland station werden eerder dit jaar heropend, maar deze stations zijn een stuk minder groot dan het Main Street, USA station. Tegelijk werd ook de ingang naar het Disneyland Park opgeknapt met onder andere een nieuwe vloer en het verwijderen van de lockers (die al jaren niet meer in gebruik waren vanwege veiligheidsrisico’s). Met de opening van Main Street, USA station rijdt ook de Disneyland Railroad. Het enige station dat nu nog gesloten is bevindt zich in Discoveryland. Dit heeft ermee te maken dat de ondergelegen Star Tours attractie op dit moment grondig verbouwd wordt om pas begin volgend jaar te heropenen als Star Tours: The Adventure Continued.

 

Ander groot nieuws is de heropening van de zeer populaire darkride Peter Pan’s Flight in Fantasyland. De attractie werd voorzien van nieuw verf, belichting en projecties, maar kreeg helaas niet de interactieve wachtrij die het Magic Kingdom park wel kreeg na de upgrade. Iets verderop in Fantasyland is de toegang naar La Tanière du Dragon onder le Château de la Belle au Bois Dormant opgeknapt. Het paleis zelf krijgt op dit moment ook een verfbeurt, maar dat gebeurt vanaf een kraan waardoor het paleis niet in de steigers zal verdwijnen.

In het Chaparral Theater in Frontierland is de zomershow Frozen Sing-Along teruggekeerd. De show werd vorig erg enthousiast ontvangen. Ook is de vroegere Critter Coral opnieuw omgedoopt tot Arendelle, met diverse winkels en foto-mogelijkheden in de Frozen-sfeer. De grootste attractie van het land, Big Thunder Mountain, is pas halverwege de renovatie. Toch is het verschil al duidelijk te zien, nadat grote delen van de berg van nieuwe verf voorzien zijn.

Iets verderop wordt er ook nog druk geverfd en gewerkt aan een ander groot project: Adventure Isle. Behalve het eiland wordt ook La Cabane des Robinson opgeknapt en toegankelijk gemaakt voor mindervaliden. Inmiddels worden de eerste steigers weggehaald en eind september zal dit gedeelte van Adventureland weer te bezoeken zijn. Ook de Adventureland Bazar krijgt een verfbeurt. Eerder al was de vloer vervangen. Nu is het gedeelte waar The Enchanted Passage of Aladdin zich bevindt aan de beurt.

In Discoveryland wordt druk gewerkt aan de verbouwing van Star Tours. De schotten staan tot ver buiten de attractie, want ook de ingang wordt compleet veranderd. In het naastgelegen Discoveryland Theatre draait nu het Disney & Pixar Short Film Festival, waar de shorts Get a Horse!, For the Birds en La Luna getoond worden.

Mocht je de komende tijd dus naar Disneyland Paris gaan, dan is er voldoende te beleven. Tot en met maart volgend jaar zullen de laatste grote renovaties plaatsvinden.

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s