Euro Disney heeft (weer) een nieuwe Président

Opnieuw heeft een wisseling van de wacht plaatsgevonden in de top van Euro Disney S.C.A., het moederbedrijf van Disneyland Paris. We nemen afscheid van de Nederlandse Tom Wolber en heten de Engelse Catherine Powell welkom. Wie zijn dit? En wat betekent de wisseling voor het resort?

In september 2014 maakte Tom Wolber de overstap van Walt Disney World naar Disneyland Paris. Hij volgde daar Phillipe Gas op, die naar het verre oosten vertrok om daar de leiding te nemen over het nieuwste resort van Disney, Shanghai Disneyland. Wolber arriveerde in een turbulente tijd voor het Franse resort. Vlak na zijn aantrede werd bekend dat The Walt Disney Company een kapitaalinjectie in het moederbedrijf van Disneyland Paris zou doen, waarna een nieuwe aandelenuitgave volgde. Een paar maanden later werd dit afgerond en was The Walt Disney Company veruit de grootste aandeelhouder van het Franse resort. En daarmee maken zij nu eigenlijk uit wat er allemaal gebeurd in Parijs. En wat er gebeurde was de start van een flinke opknapbeurt. De topman van The Walt Disney Company, Bob Iger, was vlak voordat Wolber aantrad nog op bezoek in Parijs geweest en was geschrokken van de huidige staat van het resort.

Het gigantische renovatieproject richt zich vooral op het Disneyland Park en de hotels. Het Walt Disney Studios Park blijft voorlopig een project voor de toekomst. Wolber heeft ervaring met veranderingen, want zo leidde hij in Walt Disney World de Disney-MGM Studios toen dit park werd veranderd in de Disney’s Hollywood Studios. Ook overzag hij de omvorming van het winkelgebied Downtown Disney tot de Disney Springs. Maar ook was hij verantwoordelijk voor de uitbreiding van de huidige Disney Cruiseline vloot. En die ervaring heeft ertoe geleid dat hij opnieuw naar de andere kant van de Atlantische Oceaan is gehaald. Disney kondigde eerder dit jaar uit om de vloot met twee nieuwe schepen uit te breiden. En daarom werd Wolber opnieuw gevraagd hier de leiding over te nemen. Inmiddels is de storm in het Franse resort gaan liggen. De kapitaalinjectie is gerond, het renovatieproject bevindt zich in de laatste fase en nieuwe toekomstplannen zijn gesmeed. En daarmee nam Wolber eind juni afscheid en treedt in juli Catherine Powell als Président of Euro Disney S.C.A. aan.

Wie is Catherine Powell? Powell werd in 1967 in Groot-Brittannië geboren. Voordat zij in 2004 bij The Walt Disney Company kwam werken, was zij in dienst van de BBC. Tien jaar lang was zij vanuit Londen de Vice-President and General Manager of Disney Media Distribution in Europe, Middle East and Africa. In 2014 verhuisde zij naar de andere kant van de wereld om daar de Managing Director van Disney Australia te worden. En nu keert zij dus terug naar Europa. Het wordt haar eerste klus voor het Parks & Resort segment van Disney. Powell is inmiddels de negende topman/vrouw van Euro Disney S.C.A.

Voor wie haar wilt volgen, Catherine Powell zit op Twitter (@capow14)

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s