Marvelous nieuws van de Comic-Con

De afgelopen dagen vond de San Diego Comic-Con weer plaats. Het jaarlijkse feestje waarbij duizenden fans (al dan niet verkleed) massaal naar San Diego trekken om te zien wat filmstudio’s, televisiezenders, stripboek uitgevers en speelgoedfabrikanten de komende tijd in petto hebben. Marvel Studios was natuurlijk ook van de partij en ze hadden behoorlijk wat nieuws voor ons.

Comic-Con International 2016 - Marvel Studios Presentation

Laten we met de televisiezenders beginnen. Op dit moment zijn er twee zenders in de VS waar Marvel-series worden uitgezonden. ABC zendt Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. uit en tot voor kort Marvel’s Agent Carter. De laatste werd slechts twee seizoenen uitgezonden, maar Agents of S.H.I.E.L.D. krijgt vanaf september een vierde seizoen. Nadat eerder de Inhumans werden geïntroduceerd, keert in het nieuwe seizoen een oude bekende terug: Ghost Rider. Niet de Ghost Rider uit de films, Johnny Blaze die door Nicolas Cage gespeeld werd, maar de Robbie Reyes-versie.

Marvel en Netflix maken sinds vorig jaar al een aantal series. Marvel’s Daredevil heeft inmiddels al twee seizoen achter de rug en Marvel’s Jessica Jones is ook inmiddels uitgezonden. Vanaf 30 september wordt Marvel’s Luke Cage uitgezonden en in 2017 volgen Marvel’s Iron Fist, een tweede seizoen voor Jessica Jones en een derde seizoen voor Daredevil. Deze vier superhelden zullen uiteindelijk samenkomen in de serie Marvel’s The Defenders. Ook in productie is een serie over de antiheld The Punisher die eerder in Daredevil seizoen 2 werd geïntroduceerd.

En dan het filmnieuws. Met Captain America: Civil War werd Phase III van het Marvel Cinematic Universum gestart. De eerstvolgende film die we kunnen verwachten is Doctor Strange die in Nederland op 26 oktober te zien zal zijn. Tijdens de presentatie verscheen een deel van de cast, waaronder Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams, Mads Mikkelsen, Tilda Swinton en regisseur Scott Derrickson op het podium. Met Doctor Strange zal de Marvel Cinematic Universe (MCU) nu ook in de magische wereld duiken.

DrStrange1

Volgend jaar verschijnt Guardians of the Galaxy, Vol. 2 in de bioscoop. En natuurlijk was een groot deel van de cast, waaronder Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Michael Rooker, Karen Gillan, Sean Gunn, Elizabeth Debicki en Kurt Russell, samen met regisseur James Gunn aanwezig. In deze vervolgfilm zal Peter Quill a.k.a. Star-Lord op zoek gaan naar zijn vader, die gespeeld wordt door Kurt Russell. Russell speelt de rol van Ego, een levende planet. Ook werd bekend gemaakt dat Sylvester Stallone een rol zal spelen in de film. Guardians of the Galaxy, Vol. 2 zal vanaf 5 mei in Nederland te zien zijn.

LogoGOTGVOL2

De volgende film in Phase III zal verschijnen wordt door Marvel Studios en Sony Pictures samen gemaakt: Spider-Man Homecoming. Deze samenwerking leidde eerder al tot de verschijning van Spider-Man, dit keer gespeeld door Tom Holland, in Captain America: Civil War. Spider-Man: Homecoming gaat verder na deze gebeurtenissen en richt zich op het leven van de tiener Peter Parker, die nog op High School zit en hoe hij leert met zijn krachten op te gaan. Tijdens de Comic-Con werd voor het eerst officieel bekend gemaakt dat Michael Keaton The Vulture zal gaan spelen. Spider-Man: Homecoming draait vanaf juli in de bioscoop.

SPH1

Eind volgend jaar verschijnt de derde film met de God van de Donder: Thor Ragnarok. Tijdens de Comic-Con werd een nieuw logo bekend gemaakt. Maar wie goed oplette kon ergens anders op de Comic-Con het harnas terugvinden die The Hulk droeg tijdens de Planet Hulk-verhaallijn. Eerder werd al bekend dat Mark Rufallo als Bruce Banner/The Hulk mee zou spelen in deze film en dat onder andere Cate Blanchett, Tessa Thompson, Jeff Goldblum en Karl Urban aan de cast waren toegevoegd.

LogoTR

In het voorjaar van 2018 verschijnt Black Panther in de bioscoop. Net als met (de nieuwe) Spider-Man konden we in Captain America: Civil War met deze superheld uit Wakanda kennis maken. Chadwick Boseman, die de rol van T’Challe/Black Panther speelt, was aanwezig bij de Comic-Con. Ook werd een gedeelte van de cast bekend gemaakt, bestaande uit Lupita Nyong’o, Michael B. Jordan en Danai Gurira. Ook regisseur Ryan Coogler was aanwezig.

LogoBP

Het laatste filmnieuws dat bekend gemaakt werd ging over Captain Marvel. Alhoewel een film over deze beroemde superheld pas in 2019 zal verschijnen, werd nu bekend dat Brie Larson de rol van Captain Marvel zal spelen. Waarschijnlijk zal Captain Marvel al haar intrede tot de MCU doen in het eerste deel van Avengers: Infinity Wars.

CM

Behalve het filmnieuws was er ook nog groot nieuws voor alle liefhebbers van de Disney parken. Een gerucht dat voor nogal wat ophef zorgde bij fans, blijkt waar te zijn. De geliefde Tower of Terror in Disney California Adventure zal een geheel nieuw thema krijgen. De Guardians of the Galaxy zullen de Twilight Zone vervangen. Hoe komt dat eruit te zien? Vanaf begin 2017 zal het Hollywood Hotel veranderd worden in het warenhuis van Tanaleer Tivan, ook wel bekend als The Collector. In dit warenhuis bezoek je zijn uitgebreide collectie en komt er zo achter dat hij inmiddels ook de Guardians of the Galaxy heeft toegevoegd hieraan. De taak is nu aan jou om samen met hen te ontsnappen uit de handen van The Collector. En dat natuurlijk op de soundtrack die we kennen uit de film. Voorlopig wordt alleen de Tower of Terror in Californië omgebouwd en is deze attractie het begin van meerdere Marvel attracties in het park. De officiële naam van de attractie wordt: Guardians of the Galaxy – Mission: Breakout!

En dan nog één klein nieuwtje: Marvel Studios heeft een nieuw logo. En bijbehorend introductiefilmpje. De muziek werd geschreven door Michael Giacchino, die vele soundtracks voor Pixar en Disney maakte. Het nieuwe logo zal voor het eerst te zien zijn bij Doctor Strange.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s