Bezwete, maar stralende gezichten tijdens de eerste halve marathon van Disneyland Paris

In het weekend van 24 en 25 september vond de eerste halve marathon van Disneyland Paris plaats. RunDisney organiseert al een aantal jaren diverse hardloopwedstrijden in de Amerikaanse parken van Disney en nu was Europa aan de beurt. En de wedstrijd was zeer populair, want toen de verkoop van de startbewijzen in februari van start ging, was de wedstrijd binnen 4,5 uur al uitverkocht. Uiteindelijk hebben zo’n 15.000 mensen deelgenomen aan de meest magische hardloopwedstrijd van Europa.

Het evenement startte op vrijdagavond in het Walt Disney Studios park, waarna op zaterdagochtend de 5K run en de Kids Races plaats vonden. Voor kinderen tot 12 jaar waren er speciale hardloopwedstrijden tussen de 100 meter en de 2 kilometer. De jongste deelnemer die een medaille in ontvangst mocht nemen was slechts 1 jaar en 1 dag oud.

De 5 K run startte in Disney Village ter hoogte van de Leonardo Da Vinci parkeergarage en ging via de (net gerenoveerde) Fantasia Gardens het Disneyland Park in. Via Main Street, USA ging de route door Discoveryland langs Space Mountain en Star Tours, dat op dit moment nog achter schotten verborgen is vanwege de verbouwing. De route ging verder langs “it’s a small world” door Fantasyland, een stuk door Adventureland waar Adventure Isle werd aangedaan, om vervolgens weer terug te keren naar Fantasyland, door le Château de la Belle au Bois Dormant naar Frontierland. Hierna ging de route een stukje backstage om vervolgens in Toon Studio van het Walt Disney Studios Park  uit te komen. Daar gingen de hardlopers verder langs Ratatouille, Toy Story Playland, de Tower of Terror om via de Rock’N’Roller Coaster weer de Studios te verlaten. Uiteindelijk eindigde de 5K run op het parkeerterrein naar de New Port Bay Club.

Op zondag 25 september vond de eerste halve marathon van Disneyland Paris plaats. Verkleed of niet, de deelnemers stonden op de vroege zondagochtend klaar bij de start opnieuw ter hoogte van de Leonardo Da Vinci parkeerplaats in Disney Village. De route ging eerst naar het Walt Disney Studios park, waar de lopers via de Backlot binnen kwamen. Achter de Rock’N’Roller Coaster, door de Stuntshow, terug de Backlot op om helemaal naar de Frontlot te rennen. Daar ging de route weer terug door Studio 1 richting Toy Story Playland, Ratatouille en Toon Studio om vervolgens het park te verlaten. Via de Fantasia Gardens ging de route verder het Disneyland Park in. Eerst Main Street, USA, waarna Discoveryland werd aangedaan. De route vervolgde zich door Fantasyland, een klein stukje Frontierland en uiteindelijk via Adventureland werd het park verlaten. Via de (lange) rondweg kwamen de renners bij de partnerhotels terecht, waar onlangs nog het B&B hotel werd geopend. Hierna gingen de renners richting de Disneyhotels. Eerst langs Hotel Santa Fe, vervolgens Hotel Cheyenne, Hotel New York, de Sequoia Lodge, de New Port Bay Club, via Disney Village om uiteindelijk op het parkeerterrein van de New Port Bay Club de felbegeerde medaille in ontvangst te nemen.

Uiteindelijk deden er meer 50 nationaliteiten mee en was de oudste deelnemer 83 jaar! De eerste halve marathon was dus een groot succes. Het zal dus vast niet lang duren voordat de volgende hardloopwedstrijd aangekondigd zal worden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s