Nog drie blockbusters van Disney dit jaar!

Het zomerseizoen is inmiddels voorbij en de Walt Disney Studios hebben het de afgelopen maanden zeer goed gedaan in de bioscopen. Als we de box office wereldwijd bekijken is de top 4 geheel van Disney! Captain America: Civil War voert de lijst aan, gevolgd door (verrassend!) Zootropolis, dan Finding Dory en op nummer 4 The Jungle Book. Maar de koek is nog niet op. Disney heeft nog drie (potentiële) blockbusters klaar liggen die we de komende maanden kunnen verwachten in de bioscoop. Hier zijn ze alle drie op een rijtje.

Allereerst draait vanaf 27 oktober in de Nederlandse bioscoop de nieuwste film van Marvel Studios: Doctor Strange. Met deze film wordt nu ook het magische universum betrokken bij het steeds groter wordende Marvel universum. Doctor Strange vertelt het verhaal van Stephen Strange, een succesvolle neurochirurg die tijdens een auto-ongeluk zijn handen ernstig beschadigd. Hij trekt de wereld in op zoek naar alternatieve middelen om zijn handen te genezen om zo zijn carrière te redden.  Op die manier komt hij in contact met de Ancient One. Zij introduceert hem in de wereld van de mystieke krachten en uiteindelijk verandert Stephen in Doctor Strange. Doctor Strange verscheen voor het eerst in 1963 in de comics van Marvel en is een belangrijk persoon in het Marvel universum. De komst van een film over deze superheld wordt dus al lang verwacht. Steracteur Benedict Cumberbatch speelt de hoofdrol en treedt toe aan de lange lijst met grote namen die Marvel personages hebben vertolkt. Ook Tilda Swinton, Mads Mikkelsen (die later dit jaar in Rogue One mee zal spelen), Rachel Adams en Chiwetel Ejiofor spelen mee in Doctor Strange. De kaartverkoop in de VS is inmiddels ook gestart en de eerste berichten geven aan dat de film succesvol zal openen. Marvel heeft dus weer een hit!

En dan komt op 30 november Vaiana uit. In de VS zal deze film Moana heten, maar heet in diverse landen vanwege trademark redenen anders. Dit is de tweede film van Walt Disney Animation Studios, die eerder dit jaar de megahit Zootropolis uitbracht. Deze werd de vierde animatiefilm die de magische grens van $1 miljard omzet doorbrak. Vaiana is de 56ste film uit de Walt Disney Classics reeks en is geregisseerd door Ron Clements en John Musker. Zij regisseerden eerder al The Little Mermaid, Aladdin, Hercules, (het ondergewaarderde) Treasure Planet en The Princess and the Frog. De van Hawaii afkomstige Auli’i Cravalho werd speciaal gekozen voor de stem van Vaiana en Dwayne “The Rock” Johnson sprak de stem van de halfgod Maui in. In deze film moet Vaiana op reis gaan door de zeeën en eilanden van Polynesië om haar eiland te redden van de ondergang. Als Vaiana de lijn van Zootropolis, Frozen en Big Hero 6 volgt, dan heeft Disney met deze film een gegarandeerde hit in handen. Een een nieuwe prinses die ze kunnen toevoegen aan het de geliefde Disney Princess lijn.

En de laatste film die Disney uit zal brengen dit jaar komt bij Lucasfilm vandaan. Het is natuurlijk Rogue One: A Star Wars Story. Deze film is de eerste film uit het Star Wars universum die niet tot de Saga wordt gerekend. Rogue One speelt zich af tussen Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith  en Star Wars: Episode IV – A new Hope en vertelt het verhaal van de groep rebellen die de plannen van de Death Star weet te stelen en deze aan Princess Leia gaven. Met deze film wordt er meer achtergrond gebracht in het Star Wars universum. Disney gaf eerder al aan behalve een nieuwe trilogie aan de Saga toe te voegen ook losstaande films te gaan maken. Hiervan is Rogue One de eerste. Een solofilm van een jonge Han Solo is op dit moment ook in de maak en zal in 2018 in de bioscoop verschijnen. In de film schitteren sterren als Felicity Jones, Diego Luna, Forest Withaker en de eerder genoemde Mads Mikkelsen. Ook keert James Earl Jones terug als de stem van Darth Vader. Met een aantal zeer sterke trailers is het bijna zeker dat Rogue One een gigantisch succes zal worden. Maar of zij het succes van Star Wars: Episode VII – The Force Awakens kan overtreffen is toch echt de vraag. Rogue One: A Star Wars Story draait vanaf 14 december in de bioscoop.

Met deze drie films in het vooruitzicht kan niet anders gezegd worden dat 2016 een fantastisch jaar is voor de Walt Disney Studios!

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s