Tip voor de herfstvakantie: Pete’s Dragon

Het is weer herfstvakantie en dat betekent dat er een ruim aanbod van familiefilms in de bioscoop draait. Van Disney is dat Pete’s Dragon, een remake van de familiefilm uit 1977. De film vertelt het verhaal van de bijzondere band tussen een jongetje en een draak. In de originele versie werd live-action met handgetekende animatie gecombineerd, maar in deze versie wordt gebruik gemaakt van de nieuwste CGI-technologie. Pete’s Dragon is een hartverwarmende familiefilm voor jong en oud.

petes-dragon-1

In Pete’s Dragon maken we kennis met de jonge Pete, die na een auto ongeluk als kleuter verdwaald in afgelopen bos. Daar komt hij al snel in aanraking met de mysterieuze draak. Pete vernoemt de draak naar de hoofdpersoon uit zijn prentenboek, Elliott. Een aantal jaren later komt Pete per ongeluk in aanraking met Natalie, de dochter van een houthakker. Pete wordt door boswachter Grace meegenomen naar de bewoonde wereld, terwijl zij probeert te achterhalen hoe de jongen zes jaar lang heeft kunnen overleven in de bossen. Elliott gaat inmiddels op zoek naar Pete en zo komen beide werelden samen. Pete moet uiteindelijk kiezen tussen beide werelden, want al snel wordt duidelijk dat een draak niet thuishoort in de mensenwereld.

Het is geen geheim dat Disney op dit moment van vele oudere (animatie) films remakes maakt. De originele versie van Pete’s Dragon kwam in 1977 uit. Disney had de rechten voor het verhaal al in de jaren ’50 gekocht om er een televisiefilm van te maken voor het Disneyland programma. Uiteindelijk besloot men er toch een bioscoopfilm van te maken in de stijl van Mary Poppins en Bedknops and Broomsticks. De film was slechts een bescheiden succes, maar werd wel bekroond met een Academy Award-nominatie voor het lied “Candle on the Water“.

De aankondiging van een remake van Pete’s Dragon kwam voor vele fans als een verrassing. In 2013 werd de remake aangekondigd en David Lowery werd aangetrokken als regisseur. Eigenlijk bleef van de originele film alleen de titel over. Er werd behoorlijk aan het verhaal gesleuteld, de tijd waarin de film zich afspeelt werd verschoven van de 1900’s naar de jaren ’80 en ook werd besloten geen musical van de film te maken. De grootste verandering was de animatie van Elliott. De CGI verving de handgetekende animatie en werd geleverd door Weta Digital, bekend van de Lord of the Rings films.

Pete’s Dragon is een hartverwarmende film in de stijl van de Disney familiefilms die wij uit de jaren ’60 en ’70 kennen. Oakes Fegley speelt overtuigend de jonge Pete, terwijl Bryce Dallas Howard en Robert Redford schitteren op het doek. De film is kleinschalig, maar dat is prima. Meer heeft de film ook niet nodig. De schitterende omgevingen van Nieuw-Zeeland, waar de film werd opgenomen, geven de film een extra dimensie aan de film. Pete’s Dragon is een aanrader voor het hele gezin.

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s