Disney’s The Lion King is terug als musical in Nederland

Vanaf 21 oktober is de Koning der Musicals weer terug in Nederland. Ik heb het natuurlijk over Disney’s The Lion King. De musical die wereldwijd record na record verbrak, draaide eerder van 2004 tot en met 2006 al in Nederland. En nu is Simba terug en klinkt de brul van de leeuwenkoning weer door het Circustheater in Den Haag.

lkdh9

De musicalversie van The Lion King verscheen in 1997 op Broadway, drie jaar nadat de film zeer succesvol in de bioscoop was verschenen. Al meteen was duidelijk dat de musicalversie net zo succesvol was als de animatiefilm. En het succes bleef! The Lion King ging in première in Disney’s New Amsterdam Theater, waar zij jarenlang avond na avond volle zalen trok. In 2006 verhuisde de musical naar het Minskoff Theater om ruimte te maken voor de musicalversie van Mary Poppins. Maar The Lion King draait nog steeds en is inmiddels de derde langst draaiende musical van Broadway ooit. Alleen The Phantom of the Opera en Chicago draaien er langer. Maar qua omzet is The Lion King nog steeds de absolute koning met meer dan $6,2 miljard!

In 2004 verscheen The Lion King voor het eerst in Nederland. De musical speelde zo’n 2.5 jaar in het Circustheater in Den Haag en ruim er kwamen ruim 1,6 miljoen bezoekers op af. Disney werkte opnieuw samen met Stage Entertainment, met wie zij samen ook zeer succesvol Beauty and the Beast naar Nederland had gebracht.

En nu na 10 jaar keert de Koning der Musicals met een geheel nieuwe cast terug naar Den Haag. De hoofdrollen zijn voor Gugwana Dlamini (Rafiki), Jorrit Ruijs (Scar), David Gonsalves (Mufasa), Gaia Aikman (Nala), Naidjim Severina (Simba), Barry Beijer (Zazu), Steve Beirnaert (Timon) en Kobe van Herwegen (Pumbaa). Zoals gewoonlijk begint deze run met een aantal try-out, die vanaf 21 oktober van start gaan. De première staat gepland op zondag 30 oktober. Burgemeester Jozias Van Aartsen heette begin oktober de huidige cast van The Lion King welkom in Den Haag.

lkdh1

Disney en Stage Entertainment brengen samen al jaren de beroemde Disney musicals naar Nederland. Nadat eerder Beauty and the Beast opnieuw in het theater verscheen, is het nu dus tijd voor The Lion King. Deze musical is vanwege zijn fantastische uitstraling en wereldberoemde muziek een must-see. Dus mocht je The Lion King nog niet gezien hebben, grijp dan nu jouw kans!

Klik HIER om kaartjes te bestellen.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s