Muppets nieuws

Ze zijn nu al een tijdje lid van de grote Disney familie. En langzaam maar zeker komen de Muppets in elke tak van Disney terecht. Onlangs werden twee fantastische shows in de Magic Kingdom gestart. En vandaag kwam het bericht naar buiten dat de serie Muppet Babies een revival krijgt op de tv zender Disney Junior. Betekent dit dat Disney meer in petto heeft van onze vrolijke poppenvrienden?muppet_babies_walk-arounds

De originele serie van Muppet Babies was van 1985 tot en met 1991 te zien op de tv zender CBS in de VS. Het idee kwam voort uit een scène in de film The Muppets Take Manhattan, waarin de Muppets als baby’s te zien waren. Alhoewel The Muppets voornamelijk te zien waren geweest als poppen, werd van Muppet Babies een animatieserie gemaakt. De serie werd geproduceerd door Jim Henson en Marvel Productions, die in de jaren ’80 vele bekende getekende televisieseries maakte zoals Transformers, My Little Pony, G.I. Joe en Jem and the Holograms. Inmiddels zijn beide bedrijven opgeslokt door Disney. Muppet Babies was 8 seizoenen te zien op tv, maar verdween toen in de jaren ’90 de interesse in de Muppets aan het afnemen was.

Nu heeft Disney Junior dus bekend gemaakt Muppet Babies een nieuwe kans te geven. Er worden nieuwe afleveringen gemaakt waarin 2 verhalen van elk zo’n 11 minuten te zien zijn. Er is opnieuw gekozen voor de animatiestijl die de serie in de jaren ’80 ook al had. Vanaf begin 2018 zal de serie te zien zijn en richt zich op de doelgroep 4 tot 7 jaar.

Het is goed nieuws voor de Muppets. Want hun “volwassen” televisieserie genaamd The Muppets, die vorig jaar van start ging op ABC, werd al na 1 seizoen gecanceld. De serie kreeg redelijk tot goede kritieken, maar er kwam ook behoorlijk was negatieve kritiek van bijvoorbeeld de American Family Association over het niveau van de grappen. Uiteindelijk werd de regisseur vervangen, maar de kijkcijfers bleven dalen. Het was dus na één seizoen mooi geweest. Met de terugkeer van Muppet Babies krijgt Disney het wellicht voor elkaar een nieuwe generatie warm te laten worden voor de Muppets.

the_muppets_2015_abc

Maar het is niet de alleen op televisie waar de Muppets te vinden zijn. Afgelopen maanden hebben zij ook een podium gekregen in Walt Disney World. In de Magic Kingdom is er een gedeelte genaamd  Liberty Square, waar onder andere de attractie The Hall of Presidents te vinden is. Om de kennis over de Amerikaanse geschiedenis een beetje op te frissen heeft Disney de Muppets gevraagd om via twee shows twee belangrijke momenten uit de Amerikaanse geschiedenis te vertellen: het tekenen van de Declaration of Independence en Paul Revere’s Ride. En je kan het aan de Muppets overlaten dat het op een kleurrijke manier verteld wordt. Onlangs was ook The Muppet Mobile Lab met Dr. Honeydew en zijn assistent Beaker te zien in EPCOT. En in Disney’s Hollywood Studios, waar de attractie Muppet*Vission 3D al jaren te zien is, komt binnenkort een Muppet restaurant genaamd PizzeRizzo. Daarmee zijn de Muppets dus meer dan ooit aanwezig in Walt Disney World.

Goed nieuws dus voor de fans van de Muppets. Deze franchise blijft moeilijk om aan het grote publiek te verkopen, maar met al deze stappen blijkt wel dat Disney het de moeite waard vindt om het te blijven proberen. De afgelopen twee films waren bescheiden succesjes, de televisieshow van vorig jaar had toch een groep trouwe kijkers, maar misschien ligt de toekomst van de Muppets toch wel in de Disney Parks. Wie weet kunnen we over een aantal jaar onze bonte vrienden ook in Anaheim, Parijs, Hong Kong, Tokyo of Shanghai terug vinden.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s