Kerst (en de laatste verbouwingen) in Disneyland Paris

De pompoenen zijn inmiddels verwijderd uit het straatbeeld van Disneyland Paris. En de eerste kerstslingers zijn alweer opgehangen. Halloween en Kerst worden al jarenlang groots gevierd in de Disney parken en sluiten direct op elkaar aan. En ieder jaar pakt Disney groter uit. Zo ook in Parijs. Ook in de periode dat er nog flink in het park gewerkt wordt om op tijd klaar te zijn voor het 25-jarig jubileum dat start op 26 maart 2017. Wat kunnen we dit jaar in Disneyland Paris verwachten tijdens de kerst? En wat is de laatste stand van zaken van het renovatieplan?

Dit jaar wordt er van 11 november tot en met 8 januari in Disneyland Paris kerst gevierd. In het Disneyland Park zal twee keer per dag de speciale Disney’s Christmas Parade te zien zijn. Deze parade is de afgelopen jaren telkens met een praalwagen uitgebreid. Dit jaar komen er zelfs twee wagens bij! Eén van de wagens zal een “Toy Factory” zijn, waarop de Drie Biggetjes aanwezig zullen zijn. De andere wagen heeft als thema “Sneeuwpret”, met daarop Goofy en zijn zoon Max. In totaal zullen er zo’n 20 Disney figuren schitteren in de parade en zullen er ruim 80 dansers aan deelnemen.

En bij kerst hoort natuurlijk ook versiering. Natuurlijk zal Main Street, U.S.A. in kerstsfeer gebracht worden. Ook zal de enorme kerstboom van 24 meter weer te zien zijn op het plein voor het stadhuis. Elke avond zal er met de ceremonie Mickey’s Magical Christmas Lights de lichtjes van de kerstboom en Main Street, U.S.A. ontstoken worden. De kerstman zelf zal te bezoeken zijn in Fantasyland. Op de Royal Castle Stage voor het paleis van Doornroosje zal de show Christmas Wishes weer worden opgevoerd. ’s Avonds keert de avondshow Disney Dreams of Christmas terug.

En natuurlijk zijn er ook weer Disney prinsessen te vinden tijdens de kerstviering. In het Chaparral Theater in Frontierland keert het populaire Frozen Sing-Along weer terug. Maar ook de nieuwste Disney heldin Vaiana, uit de gelijknamige animatiefilm die eind dit jaar te zien zal zijn, maakt op 20 november haar intrede in het Disneyland Park.

Behalve de slingers en de kerstbomen zullen er her en der in het resort nog steeds bouwschotten te zien zijn. Het renovatieplan dat de afgelopen twee jaar werd uitgevoerd, is in zijn laatste fase. In de Fantasia Gardens tussen beide parken wordt er druk gewerkt met de vervanging van de vloeren. Onlangs werden de fonteinen ook vervangen en voorzien van LED-verlichting. In Disney Village zullen in 2017 twee nieuwe restaurants geopend worden: een Vapiano en een Five Guys.

In het Disneyland Park wordt er ook nog hard gewerkt. Na bijna een jaar gesloten te zijn geweest voor een enorme opknapbeurt en upgrade, zal op 17 december eindelijk Big Thunder Mountain weer open gaan. Wie nu Frontierland binnengaat zal zien dat Fort Comstock ook geheel achter doeken verdwenen is. Deze attractie wordt op dit moment opgeknapt en zal in januari weer te bezoeken zijn. De enige attractie in Frontierland die nog niet aangepakt is, is Phantom Manor. Maar inmiddels is bekend geworden dat na het 25-jarig jubileum deze attractie eindelijk ook een opknapbeurt krijgt.

POTC1

In Adventureland zal vanaf 9 januari tot en met 30 juni Pirates of the Caribbean gesloten zijn. Tijdens de sluiting zal de attractie een enorme upgrade krijgen en zal Jack Sparrow toegevoegd worden aan de attractie. De vijfde film uit de Pirates of the Caribbean filmreeks komt volgend jaar zomer uit. Net op tijd zal de attractie in Parijs dan ook weer te bezoeken zijn.

In Fantasyland wordt op dit moment Alice’s Curious Labyrinth aangepakt. Het paleis van de Queen of Hearts is achter doeken verdwenen om begin december weer als nieuw tevoorschijn te komen. Vanaf 28 november zal Fantasyland Station een grote opknapbeurt krijgen en pas vanaf maart weer in gebruik zijn. Vanaf 9 januari gaan Casey Jr. – Le Petit Train du Cirque en Le Pays des Contes de Fées voor drie maanden dicht.

In Discoveryland wordt nog steeds hard gewerkt aan Star Tours: The Adventure Continued. Deze attractie zal op 26 maart weer opengaan. Door de verbouwing is het Discoveryland Station ook nog steeds gesloten. Vanaf 8 januari zal Space Mountain: Mission 2 gesloten worden om in april te openen als Star Wars Hyperspace Mountain.

seasonoftheforce1

In het Walt Disney Studios Park zal vanaf 14 januari tot en met 26 maart Star Wars: Season of the Force worden gevierd. Met onder andere de show Star Wars: A Galaxy Far, Far Away en de spectaculaire avondshow Star Wars: A Galatic Celebration. In deze periode zal de Studio Tram Tour gesloten worden.

Ga je de komende maanden naar Disneyland Paris? Dan kan je dus genieten van de magie van de kerst of van de Force van Star Wars. En vanaf 26 maart start het 25-jarig jubileum!

 

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s