Een nieuwe president van de VS, ook voor Walt Disney World

Gisteren koos het Amerikaanse volk een nieuwe president. En na een lange en spannende strijd werd zakenman Donald Trump winnaar van de verkiezingen. Hij zal op 20 januari 2017 geïnstalleerd worden als 45ste President van de Verenigde Staten van Amerika. En zoals gebruikelijk zal Trump ook toegevoegd worden aan de Hall of Presidents in de Magic Kingdom van Walt Disney World.

Walt Disney had na de opening van Disneyland in Anaheim het idee om er een attractie over de presidenten van de Verenigde Staten van Amerika te bouwen in een nieuw gedeelte van het park. Hij had voor ogen Main Street, U.S.A. uit te breiden met Liberty Street waar de attractie One Nation Under God moest komen te staan. In deze attractie zouden audio-animatronics van de presidenten komen te staan. Maar de technologie was op dat moment nog niet op het niveau dat Walt verlangde en zo werd de bouw uitgesteld. Toen hij in de jaren ’60 voor de World Expo in New York een aantal attracties mocht ontwikkelen, greep hij die kans aan om verder te experimenteren met audio-animatronics. Uiteindelijk werd de eerste audio-animatronic deze Disney samen met zijn imagineering afdeling maakte een versie van de 16de president van de Verenigde Staten, en wellicht de beroemdste, Abraham Lincoln.

De attractie Great Moments with Mr Lincoln was van 1964 tot en met 1965 te bezoeken tijdens de EXPO, maar werd daarna afgebroken. In 1965 werd ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Disneyland een kopie van de attractie in het New Opera Housein Main Street, U.S.A. geopend. Deze attractie was jarenlang te zien, maar veranderde af en toe van thema. In 2009 werd een vernieuwde versie van de oorspronkelijke attractie geopend.

Maar dit was slechts één van de Amerikaanse presidenten. Ondanks de dood van Walt Disney in december 1965 werden de plannen voor een oostelijke versie van Disneyland in de staat Florida verder ontwikkeld. Broer Roy Disney had de leiding over de bouw en zag toe dat alles werd uitgevoerd zoals Walt het gewild had. Diverse landen werden gekopieerd van Disneyland, maar men twijfelde over de bouw van New Orleans Square. Orlando lag relatief dicht bij New Orleans en men besloot daarom voor een ander themaland te kiezen. De keuze viel op Liberty Square en zo werden de oude plannen tevoorschijn gehaald. En hier kon dan eindelijk de attractie One Nation Under God gebouwd worden zoals Walt dat voor ogen had. Alleen besloot men de naam te veranderen in de Hall of Presidents.

Met de opening van de Magic Kingdom in Walt Disney World op 1 oktober 1971 ging ook de Hall of Presidents open voor het publiek. In deze attractie kreeg het publiek op spectaculaire wijze de geschiedenis van de Verenigde Staten en de presidenten hiervan te zien, inclusief audio-animatronics van alles presidenten. Na de opening werd er telkens een president toegevoegd als die gekozen was. De laatste president die werd toegevoegd was Barack Obama. Speciaal voor de Hall of Presidents nam president Obama in het White House een speech op.

En nu zal een nieuwe president worden toegevoegd aan de Hall of Presidents. Donald Trump zal ergens in de loop van volgend jaar zijn plaats nemen tussen de presidenten van weleer. En de tijd zal uitwijzen hoe succesvol Donald Trump zal zijn tijdens zijn termijn als 45ste president van de Verenigde Staten van Amerika. Zijn plek in Disney geschiedenis heeft hij inmiddels behaald.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s