Nieuwe trailer Disney’s Beauty and the Beast

Vanaf 29 maart draait de live-action versie van Disney’s Beauty and the Beast in de Nederlandse bioscopen. Het is de volgende remake van een klassieke Disney animatiefilm. Nadat we eerder dit jaar op een teaser trailer werden getrakteerd, die een record aantal bezichtigingen kreeg, kwam vandaag de eerste trailer uit. De eerste beelden tonen dat de film, zoals verwacht werd, grotendeels de verhaallijn van de animatiefilm uit 1991 volgt.

beautyandthebeast6

Disney kondigde in 2014 aan een live-action verfilming van Beauty and the Beast te willen maken na het eerder succes van de remakes van klassieke Disney animatiefilms, zoals Alice in Wonderland, Cinderella, Maleficent en dit jaar The Jungle Boek. Regisseur Bill Condon werd ingehuurd. Hij was eerder betrokken bij de films Chicago en Dreamgirls en dus ervaring met musicals. Condon koos ervoor de originele nummers van Alan Menken en Howard Ashman te verwerken in de films. En Menken heeft samen met Tim Rice aanvullende nummers geschreven. De nummers die speciaal voor de musical versie van Beauty and the Beast werden geschreven, zijn niet in de film opgenomen.

Begin 2015 werd beetje bij beetje de cast bekend gemaakt voor Beauty and the Beast. Allereerst werd bekend gemaakt dat Emma Watson als Belle gecast werd. Al snel daarna volgde het nieuws dat Dan Stevens, bekend van Downton Abbey, en Luke Evans als Beast en Gaston gecast waren. Andere namen in de cast zijn Kevin Kline als Maurice, Josh Gad als LeFou, Ian McKellen als Cogsworth, Ewan McGregor als Lumiere en Emma Thompson als Mrs. Potts.

Disney heeft nog meer remakes in de planning staan. Onder andere Dumbo, Aladdin, The Lion King, The Sword in the Stone, Winnie the Pooh en The Black Cauldron zijn op dit moment in pre-productie. Maar eerst staat ons dus Beauty and the Beast te wachten. De verwachtingen zijn nu al hoog voor de film en deze zal op een gunstig tijdstip in de bioscoop verschijnen. Na de succesvolle animatiefilm en Broadway musical kan het met deze remake eigenlijk niet mis gaan. Over een paar maanden zullen we het zeker weten.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s