Heel veel nieuws over de Disneyparken!

De afgelopen dagen is er heel wat nieuws bekend geworden over komende veranderingen voor de Disney parken wereldwijd. Dit weekend vond het D23 Destination D: Amazing Adventures evenement plaats in Orlando. Daar vertelde Bob Chapek, de baas van de Disney Parks and Resorts, van alles over de toekomstige uitbreidingen van Disney’s Animal Kingdom, Disney’s Hollywood Studios, Disneyland en EPCOT. En vandaag maakte hij nog meer nieuw bekend. Dit keer over de toekomst van Hong Kong Disneyland.

 

Laten we beginnen met de Pandora – The World of Avatar, dat een enorme uitbreiding voor Disney’s Animal Kingdom zal zijn. Een paar jaar geleden maakte Disney bekend dat zij samen met James Cameron een nieuw land aan het ontwikkelen waren dat gebaseerd zou worden op Avatar, de nummer 1 film aller tijden wereldwijd.En langzaam maar zeker werd er steeds meer bekend over het land en konden bezoekers van Disney’s Animal Kingdom vliegende rotsen waarnemen die aan de rand van het park gebouwd werden. Volgend jaar zomer zal het land eindelijk open gaan voor het publiek. Wat valt er eigenlijk allemaal te zien in Pandora? Als bezoeker kom je straks het land binnen via een brug die gebouwd werd door het bouwbedrijf RDA, dat we nog kennen uit de film. Maar het bedrijf is inmiddels verdwenen en deze brug is slechts een herinnering. Via de brug kom je in het basiskamp Alpha Centauri Expeditions. Vanaf daar kunnen bezoekers op expeditie gaan over de Na’Vi rivier en diep de jungle van Pandora ingaan. Of ze kunnen juist de hoogte in gaan door op de rug van een Banshee te klimmen in de Flight of Passage. Natuurlijk is er nog meer te zien zoals de Satu’li Canteen, Windtraders en Pongu Pongu. Pandora ziet er schitterend uit en zal een fantastische toevoeging zijn voor Disney’s Animal Kingdom. Zeker tijdens de avonduren als de jungle verlicht wordt.

En dan meer nieuws vanuit de ruimte: Star Wars. De fans houden de bouw van Star Wars Land in Disneyland en Disney’s Hollywood Studios goed in de gaten. In Californië is men al begonnen met de bouw, terwijl in Orlando het land nu net gereed gemaakt is voor de start van de bouw. Maar wie de luchtfoto’s gezien heeft, weet dat deze landen enorm zullen zijn! Er werd nog geen datum gegeven wanneer de landen zullen opengaan, maar dit zal waarschijnlijk pas ergens in 2018 zijn. Wel werd een nieuwe tekening vrijgegeven van hoe de land eruit zal zien. Dit keer tijdens de avonduren. Ook werd bekend gemaakt dat een scène van de nieuwste Star Wars film zal worden toegevoegd aan Star Tours: The Adventure Continues. En deze attractie zal volgend jaar ook in Disneyland Paris geopend worden.

starwarslandnight

En dan EPCOT. Het park dat zich richt op de prestaties van de mens in het verleden, heden en de toekomst. De afgelopen jaren werden al kleine veranderingen toegevoegd, zoals het veranderen van de Maelstrom attractie in het Norway Pavilion in een Frozen Ever After attractie en het toevoegen van de karakters van Finding Nemo aan The Living Seas. En afgelopen weekend werd bekend gemaakt dat er meer veranderingen zullen worden doorgevoerd, zonder de originele visie van het park kwijt te raken. Er zullen in de toekomst meer Disney figuren zichtbaar zijn in het park, maar welke attracties zullen worden toegevoegd of worden veranderd werd nog niet bekend gemaakt. Er wordt al een tijd gespeculeerd dat de populaire Ratatouille attractie uit het Walt Disney Studios park toegevoegd zal worden in het France Pavilion en dat er een Guardians of the Galaxy attractie Ellen’s Energy Adventure zal vervangen. Maar daar werd (nu) nog niets over gezegd. Wel werd een nieuw festival aangekondigd dat begin 2017 zes weekenden lang gehouden zal worden. Dit EPCOT International Festival of the Arts brengt allerlei soorten kunst samen in het park. Van Broadway tot culinair en artwork van Disney.

En was daar ineens ook groot nieuws voor Hong Kong Disneyland. Dit kleinste resort van Disney kende behoorlijk wat opstartproblemen, maar wist overeind te krabbelen. Toch kwam het resort vorig jaar toch weer in de problemen. Disney en de Hong Kong regering hebben nu een plan bekend gemaakt dat het park flink zal uitbreiden ter waarde van zo’n $1,4 miljard! Tussen 2018 en 2023 zullen twee nieuwe landen worden toegevoegd en zal – voor het eerst in Disney geschiedenis – een Disney kasteel gigantisch verbouwd worden tot een groter exemplaar. Wat kunnen we allemaal verwachten?

Allereerst zal in 2017 de Iron Man Experience geopend worden. Dit is de eerste attractie van Marvel in een Disney park. Maar hier blijft het niet bij. Er komt een heel Marvelland naast Tomorrowland. Op de eerste schetsen is te zien dat in ieder geval Ant-Man hier aanwezig zal zijn. In Adventureland zal een nieuwe stage gebouwd worden, waar Vaiana haar eigen show krijgt. En bij Fantasyland zal een nieuw Frozenland gebouwd worden zeker twee attracties. Dit is de grootste uitbreiding van Hong Kong Disneyland ooit, maar deze uitbreiding zal nog wel goed gekeurd moeten worden door de regering van Hong Kong.

Als we al dit nieuws op een rijtje zetten en toevoegen aan wat al bekend was, blijkt dat alleen voor Disneyland Paris geen grote nieuwe toekomstplannen bekend zijn. Voor alle andere resorts (inclusief het net geopende Shanghai Disneyland) zijn nieuwe landen en attracties aangekondigd voor de komende jaren. Wie weet zal dit veranderen met de start van het 25-jarig jubileum van Disneyland Paris. Tot die tijd is het vooral genieten van al het moois dat Disney wereldwijd aan het bouwen is.

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s