De nieuwste films van Pixar

Pixar Animation Studios bracht dit jaar zeer succesvol Finding Dory uit. Het vervolg op de blockbuster Finding Nemo uit 2003 was zelfs zo succesvol dat het de succesvolste animatiefilm ooit in Noord-Amerika werd. Pixar bracht de afgelopen jaren steeds vaker vervolgen uit in plaats van originele films. Iets waar fans nog wel eens kritiek op hadden. Wat kunnen we van Pixar de komende jaren verwachten?

cars3

Er zijn op dit moment vier titels door Pixar bekend gemaakt. Volgend jaar zullen daar twee van uitkomen. Allereerst komt in de zomer van 2017 Cars 3 uit. De twee vorige delen kwamen in 2006 en 2009 uit en waren zowel succesvol in de bioscoop als in de winkel. Zeker bij het jonge publiek. En het was natuurlijk wachten op een derde vervolg. Tijdens één van de aandeelhoudersvergaderingen van The Walt Disney Company werd Disney-baas Bob Iger zelfs gevraagd door een jongetje wanneer er een nieuw vervolg zou komen. Cars 3 staat nu dus op de agendsa. In deze derde film keert Lighting McQueen terug op het racecircuit. Maar een nieuwe generatie auto’s haalt hem in en hij zal er alles aan moeten doen om weer nummer 1 te worden. Hierbij schakelt hij de hulp is van de jonge technicus Cruz Ramirez, maar grijpt ook terug naar de inspiratie van Doc Hudson. Afgelopen maand kwam er een eerste teaser trailer uit.

Behalve een vervolgfilm komt Pixar volgend jaar ook met een originele film uit. Coco zal in november/december in de bioscoop draaien. In Coco volgen we de 12-jarige Miguel, die in een Mexicaans dorp woont en behoort tot de enige niet-muzikale familie uit dat dorp. Dit is zo gekomen omdat zijn familie geloofd dat zij ooit door muziek vervloekt zijn. Toch droomt Miguel er van om muzikant te worden en zo gaat hij op onderzoek uit. En tijdens deze reis komt hij zelfs in het Land van de Doden terecht waar hij zijn voorvaderen ontmoet. Coco kent een volledige Latino cast met onder andere nieuwkomer Anthony Gonsalez en de acteurs  Benjamin Bratt en Gael García Bernal.

In 2018 komt Pixar met een vervolg waar juist vanaf het begin af aan al om geschreeuwd werd: The Incredibles 2. Regisseur Brad Bird keert terug. Net zoals Craig Nelson en Holly Hunter die de stemmen van Mr. en Mrs. Incredible inspraken. Ook Samuel L. Jackson keert terug als Frozone. Er is voor de rest nog niet veel bekend gemaakt over het verhaal. Maar ongetwijfeld zullen de kinderen ook weer van de partij zijn. Oorspronkelijk zou The Incredibles 2 in 2019 uitkomen, maar de productie verliep zo voorspoedig dat de film ruilde van releasedatum met een andere vervolgfilm. En dat is namelijk Toy Story 4!

Eigenlijk hadden we in 2010 afscheid genomen van ons favoriete speelgoed. Maar zo nu en dan werden er Toy Story shorts uitgebracht waar we van konden genieten. Toy Story 4 kan worden gezien als een stand alone film in vergelijking met de originele trilogie. En de film zal zich richten op de romance tussen Woody en Bo Peep. Zij was al verdwenen in Toy Story 3 en er werd eigenlijk niet bekend gemaakt wat er met haar gebeurd was. In Toy Story 4 leren we wat er met haar gebeurd is. John Lasseter keert terug als regisseur en Lee Unkrich, Andrew Stanton en Pete Docter schreven mee aan het script.

the_incredibles_2

Dit is wat Pixar ons dus de komende jaren te bieden heeft. Gezien de geschiendenis van de studio zullen de vervolgfilms zeker een succes zijn. En Coco? Ach, Pixar heeft bewezen de meest geweldige originele films neer te zetten. Dus… is het al 2017?

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s