Big Thunder Mountain is vanaf 17 december weer open!

Goed nieuws voor alle fans van Big Thunder Mountain in Disneyland Paris. Na een maandenlange (en broodnodige) renovatie zal de attractie vanaf 17 december weer voor alle bezoekers geopend zijn. En wie geluk heeft kan zelfs vanaf 9 december al aan één van de testritten van de “Wildest Ride in the Wilderness” deelnemen. Maar ken jij ook het verhaal achter de attractie?

Wie Frontierland vanaf Central Plaza benadert zal direct tussen de bomen Fort Comstock zien staan. Via dit houten fort treed je Frontierland binnen. Fort Comstock is volgens het verhaal de eerste nederzetting waar de verkenners van de frontier en de indianen elkaar ontmoeten. Wie goed oplet zal de tipi’s van de indianen buiten de fort zien staan. Al snel ontstond er handel en werden winkels opgericht, zoals Tobias Norton & Sons Frontier Traders. Henry Ravenswood kwam ook naar de frontier toe en in 1853 vond hij in de Big Thunder Mountain goud. Hij richtte de Big Thunder Mining Company op en door het succes van de goudmijn groeide de stad. Vlakbij de Big Thunder Mountain liet hij voor zijn gezin Ravenswood Manor bouwen. Maar ook andere gebouwen werden gebouwd zoals The Lucky Nugget Saloon, de Silver Spur Steakhouse en de Thunder Mesa Mercantile Building. Maar de rijkdommen in de Big Thunder Mountain worden beschermd door de indiaanse Thunder Bird god, die met zijn machtige vleugels klapt als men aan zijn rijkdommen komt. Hierdoor ontstaan zware aardbevingen. In 1860 vond zo’n aardbeving plaats waardoor velen het leven lieten, waaronder Henry Ravenswood en zijn vrouw. De goudmijn werd hierdoor gesloten en de goldrush verdween uit Thunder Mesa.

Vorig jaar november werd Big Thunder Mountain gesloten in het kader van het enorme renovatieplan dat het management van Disneyland Paris was gestart. Big Thunder Mountain is al jaren één van de meest geliefde attracties van het Resort, maar kende ook vaak technische mankementen waardoor de attractie urenlang stil kwam te liggen. Tijdens de opknapbeurt zou de attractie niet alleen van een nieuwe verfbeurt voorzien worden, maar ook technisch opgeknapt worden. Speciaal voor de renovatie werden de Rivers of the Far West voor het eerst sinds de opening van het park in 1992 geleegd. Het water werd hiervoor opgevangen in een naburig bassin.

Behalve de verfbeurt van de berg werd ook de vegetatie rondom de attractie gesnoeid en soms vervangen zodat de schaal van de attractie weer correct is. Ook binnenin de attractie zijn er elementen vernieuwd, zoals bijvoorbeeld de laatste scène waarbij de trein de tunnel vol dynamiet binnenrijdt. Een vallende lamp zorgt voor het ontsteken van het dynamiet. Door middel van projecties en andere special effects zal de bezoeker het gevoel krijgen midden in de ontploffing terecht te komen. Eerder werd deze scène al in de Amerikaanse Disney parken toegevoegd, tot grote tevredenheid van de fans.

Behalve de attractie Big Thunder Mountain werden ook de oevers van de Rivers of the Far West opgeknapt. Een enorme onderneming waarbij maandenlang een groot gedeelte van Frontierland achter schuttingen verdween. Vanaf vandaag is merendeel van deze schuttingen verdwenen en kunnen bezoekers weer genieten van de pracht van Big Thunder Mountain. Wat zeker goed nieuws is de terugkeer van de geisers op de oevers van de rivier. Deze waren al jarenlang niet meer in gebruik en hadden dringend een opknapbeurt nodig. De eerste foto’s tonen dat de geisers er beter uitzien dan ooit. En binnenkort zullen ze weer in werking gaan. Nadat de renovatie van Big Thunder Mountain wordt afgerond, is het wachten op de renovatie van Phantom Manor. Deze staat gepland na de viering van het 25 jarig jubileum dat op 26 maart van start zal gaan.

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s