En dit zijn de films van Disney in 2017!

Het nieuwe jaar is begonnen. De Disney Studios hebben opnieuw een veelbelovend filmprogramma voor ons klaar staan. Helaas is er dit jaar geen film van Walt Disney Animation Studios bij, maar wel twee films van Pixar Animation Studios. En onze favoriete piraat Captain Jack Sparrow keert ook weer terug op het witte doek. Laten we snel kijken wat we dit jaar van de Disney Studios kunnen verwachten.

walt-disney-studios

De eerste film die wij kunnen verwachten wordt is de live-action versie van Disney’s Beauty and the Beast. Er zijn diverse trailers en tv-spots verschenen en hieruit hebben we kunnen opmaken dat de animatiefilm grotendeels gekopieerd is in live-action formaat. Emma Watson speelt Belle, terwijl Dan Stevens in de huid van Beast is gekropen. De film wordt verder aangevuld door een sterrencast die bestaat uit Ewan McGregor, Ian McKellen, Emma Thompon, Luke Evans, Kevin Kline, Stanly Tucci en Josh Gad. Inmiddels is ook bekend geworden dat de titelsong opnieuw zal worden ingezongen en dit keer door Ariana Grande en John Legend. Disney’s Beauty and the Beast zal vanaf 29 maart in de Nederlandse bioscopen draaien.

Eén dag voor Earth Day, op 20 april, brengt Disneynature traditioneel een natuurdocumentaire uit. Dit jaar is dit Born in China. De documentaire is de eerste Chinese productie die door dit filmlabel zal worden uitgebracht en werd geregisseerd door Lu Chuan. In de documentaire worden drie dierenfamilies gevolgd die typisch Chinees zijn. Acteur John Krasinksi sprak de voice-over in. Zoals gebruikelijk doneert Disney een gedeelte van de opbrengsten aan een goed doel. Het is nog niet bekend of Born in China ook in de Nederlandse bioscopen zal draaien.

Later die maand, op 27 april, lanceert Marvel’s Guardians of the Galaxy, Vol. 2 het blockbusterseizoen. De inmiddels zeer populaire Guardians of the Galaxy keren allemaal terug en de groep wordt zelfs uitgebreid met een aantal nieuwe en oude gezichten. In het vervolg op de hitfilm van 2014 gaat Peter Quill op zoek naar zijn ware achtergrond. Natuurlijk zal de film ondersteund worden door een vette 80’s soundtrack!

Een maand later keert een ander populair karakter terug. Captain Jack Sparrow zal in Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales. Het is inmiddels de vijfde film uit de franchise en de regelmatige Disneyland bezoeker zal de titel zeker herkennen uit de attractie. In Dead Men Tell No Tales wordt Captain Jack Sparrow achterna gezeten door zijn aartsrivaal de spookpiraat Captain Salazar, die uit de Devil’s Triangle ontsnapt is. De mythische drietand van Poseidon is zijn enige kans tot overleving. Behalve Johnny Depp, keren ook Geoffrey Rush en Orlando Bloom terug. Javier Bardem speelt Salazar en er is zelfs een rol voor Paul McCartney! Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales draait vanaf 24 mei in de Nederlandse bioscoop.

Een andere oud-bekende schiet op in juli voorbij. Lighting McQueen racet opnieuw door de bioscopen in Cars 3. In de derde film van Pixar keert Lighting McQueen terug naar de racebaan, maar hij krijgt daar felle concurrentie van de nieuwste – en snelle – generatie raceauto’s. Zijn grootste tegenstander is Jackson Storm. Als McQueen een zwaar ongeluk krijgt is het nog maar de vraag of hij ooit terug kan keren op het circuit. Cars 3 is vanaf 12 juli te zien in de Nederlandse bioscoop.

In het najaar krijgen is het tijd voor de derde film van Marvel’s dondergod. In Thor: Ragnarok lijkt het ver buiten de grenzen van onze planeet allemaal mis te gaan. Thor komt in gevangenschap terecht zonder zijn Mjolnir. Hij moet zich vrij vechten om Asgard te beschermen tegen het naderde doem in de vorm van de slechte Hela. Haar doel is om Ragnarok naar Asgard te brengen, wat de totale vernietiging van de godenwereld betekent. Chris Hemsworth, Tom Hiddleston en Anthony Hopkins keren terug. Cate Blanchett is tot het Marvel Universum toegetreden en speelt de slechte Hela. Jeff Goldblum speelt de mystieuze Grandmaster. Mark Rufallo (Hulk) en Benedict Cumberbatch (Doctor Strange) zijn inmiddels ook bevestigd. Thor: Ragnarok draait vanaf 2 november in de Nederlandse bioscoop.

Ook zal in november de tweede film van Pixar Animation Studios in de bioscoop te zien zijn. Dit keer geen vervolg, maar een originele film, Coco! In Coco volgen we de 12-jarige Miguel, die in een Mexicaans dorp woont en behoort tot de enige niet-muzikale familie uit dat dorp. Dit is zo gekomen omdat zijn familie geloofd dat zij ooit door muziek vervloekt zijn. Toch droomt Miguel er van om muzikant te worden en zo gaat hij op onderzoek uit. En tijdens deze reis komt hij zelfs in het Land van de Doden terecht waar hij zijn voorvaderen ontmoet. Coco kent een volledige Latino cast met onder andere nieuwkomer Anthony Gonsalez en de acteurs  Benjamin Bratt en Gael García Bernal. Coco is vanaf 29 november te zien.

En de laatste film die Disney dit jaar uit brengt is Lucasfilms’ Star Wars: Episode VIII. Na het gigantische succes van zowel Star Wars: Episode VII – The Force Awakens en Rogue One: A Star Wars Story zijn de verwachtingen hoog voor deze film. De vorig jaar overleden Carrie Fisher had haar scènes voor Star Wars: Episode VIII nog opgenomen, maar hoe het verder zal gaan moeten we afwachten. Veel is nog niet bekend, nog niet eens een officiële titel. We zullen geduldig moeten wachten, terwijl Disney langzaam de spanning op zal bouwen. Star Wars: Episode VIII zal vanaf 15 december in de Nederlandse bioscoop te zien zijn.

null

Disney is inmiddels een powerhouse in Hollywood. En we zullen zien hoe succesvol de films van Disney dit jaar zullen zijn. Wordt 2017 opnieuw een recordjaar, zoals 2015 en 2016 dat ook waren? In ieder geval staan ons een aantal mooie films te wachten met veel bekende en enkele nieuwe gezichten. Veel kijkplezier!

 

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s