Pandora en Star Wars Land komen eraan

Disney heeft de openingsdata bekend gemaakt van twee van hun grootste bouwprojecten: Pandora – The World of AVATAR en Star Wars Land. Deze bouwprojecten vinden plaats in de Amerikaanse Disney parken. Maar misschien zullen ze in de nabije toekomst ook naar de andere resorts gebracht worden. Laten we eens kijken wat we straks in deze landen zullen tegenkomen.

Laten we allereerst naar Pandora – The World of AVATAR gaan. Dit themaland is gebaseerd op Avatar, de nummer 1 film wereldwijd. De bouw van het land wordt op dit moment afgerond in Disney’s Animal Kingdom van Walt Disney World. En nu is er eindelijk ook een openingsdatum bekend: 27 mei 2017. Terug in 2011 werd bekend gemaakt dat Disney met James Cameron in zee was gegaan om een themaland te creëren dat bezoekers mee zou nemen naar Pandora, de wereld van Avatar. Dit themaland zou gebouwd worden in Disney’s Animal Kingdom op de plek waar ooit het mythologische Beastly Kingdom zou komen. In 2014 ging de bouw van start en door de jaren heen kregen de fans verschillende filmpjes, concept art en uiteindelijk ook foto’s te zien van het steeds indrukwekkend wordende Pandora. Met nog zo’n drie maanden te gaan weten we inmiddels welke attracties we straks kunnen verwachten. Bezoekers kunnen Pandora verder gaan ontdekken via het water in de Na’vi River Journey of via de lucht in AVATAR Flight of Passage. En ook te voet natuurlijk en onderweg zijn er diverse winkels en restaurants terug te vinden. Eigenlijk is het hele themaland een attractie, zo gedetailleerd is men te werk gegaan. Van de vliegende bergen uit de film, tot aan de bioluminescerende flora die ’s avonds schitterende plaatjes op zal leveren. De Imagineers van Disney hebben de lat opnieuw erg hoog gelegd. Er is inmiddels een website online waar je alvast een bezoek kan brengen: VisitPandora.com.

En dan Star Wars Land. Alhoewel dit nog niet de definitieve naam is van de themalanden, zegt het wel genoeg over wat we er straks kunnen vinden. Inmiddels wordt er zowel in Disneyland als in Disney’s Hollywood Studios van Walt Disney World hard gebouwd. De toekomstige openingsdatum zal in 2019 zijn. In beide parken moest er eerst een flink stuk grond voor worden vrijgemaakt. Bestaande attracties moesten worden aangepast of zijn zelfs verwijderd. De komst van Star Wars past in de strategie van Disney om het merk Star Wars nog sterker te maken na de aankoop van Lucasfilm. De nieuwe films die inmiddels zijn uitgebracht zijn absolute kaskrakers geworden en daarmee lijkt de komst van deze relatief grote Star Wars Landen gerechtvaardigd. In de Star Wars Landen zullen bezoekers mee worden genomen naar een nog onbekende planeet in de Outer Rim sector van het Star Wars universum. In dit themaland zullen ze bekende en nog onbekende figuren ontmoeten. Er zijn tot nu toe twee attracties aangekondigd. In één attractie kunnen bezoekers de Millennium Falcon betreden en zelfs besturen door de ruimte. In de andere attractie komen bezoekers terecht in een confrontatie tussen de rebellen en de First Order.

De twee nieuwe themalanden zullen ongetwijfeld veel nieuwe bezoekers aantrekken. Niet alleen omdat ze op zeer populaire films gebaseerd zijn, maar ook omdat Disney de nieuwste technologie gebruikt voor deze landen. En dat beloofd ook veel voor de toekomstige landen die in de planning staan, zoals het nieuwe Fantasyland van Tokyo Disneyland en Toy Story Land dat ook in Disney’s Hollywood Studios gebouwd wordt. En dan zijn er ook nog de geruchten over Marvel en Muppets Landen. Maar voorlopig dus eerst: Pandora!

 

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s