De grootste uitbreiding van Disneyland Paris in jaren is bijna klaar

Het 25-jarig jubileum van Disneyland Paris staat voor de deur en de fans waren misschien iets teleurgesteld dat er geen nieuwe attracties werden aangekondigd voor dit feest. Toch wordt er wel degelijk hard gebouwd in het Franse resort. Zo’n 6 kilometer buiten het Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park worden de laatste werkzaamheden uitgevoerd van de eerste fase van Villages Nature, een ecologisch en duurzaam vakantiepark met daarbij het grootste indoor waterpark van Europa!

Al in 2003 ontstond het idee om een vakantiepark bij het Franse Disney resort te ontwikkelen. Euro Disney S.C.A. (het moederbedrijf van Disneyland Paris) ging met Pierre & Vacances (het moederbedrijf van onder andere CenterParcs) in zee om dit nieuwe park te ontwikkelen. En de lat werd hoog gelegd door Disney, want het moest een geheel eco-toeristisch park worden. Er volgden eerst een aantal onderzoeken om te zien of het plan haalbaar was. In 2007 werd er uiteindelijk een contract gesloten en begon te ontwikkeling van het park. Onder andere Imagineer Joe Rohde, de hoofdontwerper van Disney’s Animal Kingdom is bij het project betrokken. In 2014 begon de bouw van de eerste fase en in juli 2017 zullen de eerste bezoekers welkom worden geheten.

Villages Nature zal uiteindelijk uit vier dorpen bestaan. Eén centraal gelegen dorp, één dorp aan het meer en twee dorpen in de bossen. Er zullen drie verschillende soorten vakantiehuizen gebouwd worden. In het park zullen er twee grote meren zijn en verschillende tuinen die gebaseerd zijn op de vier elementen. In het park is ook Aqualagoon gebouwd, het grootste indoor waterpark van Europa met ruim 9.000 m² indoor en 2.500 m² outdoor. Het water wordt tot boven de 30º C verwarmd door geothermische energie van 1.800 m onder de grond.

Er zal ook een interactieve boerderij voor kinderen zijn en is er ruimte voor allerlei sportieve activiteiten in de natuur. In Villages Nature zal er ook ruim 10.500 m² winkels en restaurants gebouwd worden. In 2020 moet Nature Villages helemaal compleet zijn. Dan zal ook de Davy Crockett Ranch zijn opgenomen in het park. Mocht je deze nieuwe kant van Disneyland Paris willen ontdekken? Hou dan goed hun site in de gaten, want binnenkort kunnen de eerste reserveringen gemaakt worden.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s