Het is bijna tijd om te schitteren in Disneyland Paris

Op 26 maart 2017 start de viering van het 25-jarig jubileum van Disneyland Paris. Bijna elke dag verschijnen er nieuwe decoraties in het Resort in de hoofdkleuren blauw en zilver. Er is een groot feestprogramma samengesteld bestaande uit diverse shows, geüpdatete attracties en een nieuwe parade! It’s time to sparkle!

Disneyland Paris 25th anniversary

De afgelopen twee jaar is er in het Resort hard gewerkt om de pracht en praal van de openingsdag in ere te herstellen. Met de financiën die vrij kwamen na de uitgifte van nieuwe aandelen in 2015 had het management van Euro Disney S.C.A. (toen onder leiding van de Nederlander Tom Wolber) de prioriteit gesteld het Resort opnieuw te laten stralen tijdens haar 25ste verjaardag op 12 april 2017. Er werden diverse iconische attracties, soms voor een langere periode, gesloten voor het publiek om geheel up to date te brengen. Een nieuwe lik verf, nieuwe belichting, de nieuwste technieken om storingen te verminderen, extra scènes, nieuwe special effects, alles werd uit de kast gehaald. Maar niet alleen de attracties werden aangepakt. De hotels werden (en worden nog steeds) opgeknapt en ook de omgeving van het resort is grondig aangepakt met onder andere nieuwe toegangspoorten en nieuwe bestrating.

Bij de viering hoort natuurlijk het nodige spektakel. Alhoewel de fans het liefst de komst van één of meerdere nieuwe attracties hadden gezien, zijn het vooral shows en een nieuwe parade die de eye catchers zullen zijn. Maar ook de vernieuwde versies van Star Tours en Space Mountain met Star Wars als thema springen eruit. Laten we kijken naar al het nieuws dat we vanaf 26 maart kunnen verwachten.

Allereerst is er een nieuwe parade: Disney Stars on Parade. De parade zal uit 8 wagens bestaan; een aantal nieuwe en een aantal die uit andere parken zijn overgebracht. Ze hebben de volgende thema’s: Discover Magic, Discover Friendship, Discover Adventure, Discover Imagination, Discover A Whole New World, Discover Enchantment, Discover Romance en Discover Wonder.

Nadat de Royal Castle Stage jarenlang leeg heeft gestaan, hebben er de afgelopen jaren eindelijk weer wat shows plaatsgevonden. En tijdens het jubileum worden er zelfs twee shows opgevoerd: Mickey presents “Happy Anniversary Disneyland Paris” en The Starlit Princess Waltz. In deze shows zullen Mickey en zijn vrienden en alle favoriete Disney prinsen en prinsessen voorbij komen. En met het prachtige Le Château de la Belle au Bois Dormant als achtergrond in combinatie met de fonteinen in de slotgracht zullen deze shows zeker een fan favourites worden!

En het paleis is nog een keer het decor voor een show. Tot 25 maart wordt de prijswinnende avond Disney Dreams nog uitgevoerd op en om het paleis. Maar vanaf 26 maart zal Disney Illuminations het overnemen. Mickey Mouse speelt de hoofdrol in de avondshow, die gebaseerd is op de avondshow Ignite the Dream uit Shanghai Disneyland. Onder andere scènes uit klassieke animatiefilms, Star Wars, Pirates of the Caribbean en de nieuwste Beauty and the Beast zullen worden gebruikt.

En dan Star Wars! Sinds de aankoop van Lucasfilm door The Walt Disney Company is het aanbod van Star Wars gerelateerde evenementen, attracties en merchandise in de Disney Parken wereldwijd geëxplodeerd. En natuurlijk kon Disneyland Paris niet achterblijven. De zeer verouderde attractie Star Tours sloot eindelijk vorig jaar de deur om verbouwd te worden tot Star Tours: The Adventure Continues. Met de nieuwste technologie worden diverse verhaallijnen gecombineerd, waardoor er uiteindelijk meer dan 70 missies mogelijk zijn. En dit alles in 3D. Tijdens de verbouwing werd niet alleen de binnenkant van Star Tours aangepakt, maar ook kreeg de ingang een nieuw uiterlijk. De voormalige winkel Star Traders is omgetoverd tot een Meet-and-Greet locatie met de beroemde karakters uit het Star Wars universum. En ook Space Mountain krijgt op dit moment een make-over, alhoewel het hierbij vooral om de binnenkant gaat. De naam wijzigt in Star Wars Hyperspace Mountain. In deze attractie voeg je je bij de Rebel Alliance en schiet je door een zwerm Imperial TIE Fighters voordat je het gevecht aangaat met een dreigende Star Destroyer. Hyperspace Mountain zal op 7 mei 2017 heropenen.

Disneyland Paris ziet er weer fantastisch uit! Het jubileum zal zeker veel bezoekers aantrekken en dat kan het Resort ook wel gebruiken na een rampzalig 2016. En met een geplande overname door The Walt Disney Company dit voorjaar, lijkt er voor eens en altijd een einde te komen aan alle problemen achter de schermen. De eerste geruchten, soms zelfs uit betrouwbare bronnen, melden dat Disney grote plannen heeft voor met name het Walt Disney Studios Park. Onofficieel is inmiddels bekend dat op 30 maart CinéMagique zal sluiten. Maar ook gaan er geruchten dat de hele linkerkant van het park een make-over zal krijgen. Wat daar waar van is, zullen we moeten afwachten. Als men hier een officiële mededeling over zal doen, zal dat waarschijnlijk pas plaats vinden in juni of juli 2017. Dan moet de geplande overname afgerond zijn en vindt de twee jaarlijkse D23 Expo plaats. En dit evenement is meestal hét moment waarop grote aankondigingen gedaan worden.

Maar voorlopig dus eerst de start van de viering van het zilveren jubileum van Disneyland Paris er aan. Een viering die, zoals gebruikelijk, een jaar lang zal duren. En op 12 april 2017, de dag waarop het precies 25 jaar geleden is dat de poorten officieel werden geopend, staat er een grote verrassing gepland! Zo kondigde Catherine Powell (de nieuwe baas van Euro Disney) via Twitter aan. Nog een aantal nachtjes slapen en dat is het tijd om te schitteren!

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s