Het 25-jarig feest is begonnen in Disneyland Paris!

Afgelopen weekend werd de aftrap gegeven voor het grote feest van Disneyland Paris ter gelegenheid van haar 25-jarig jubileum. De komende maanden kunnen bezoekers van het Resort genieten van de nieuwe Disney Stars on Parade en drie nieuwe shows: Mickey presents : Happy Anniversary Disneyland Paris, The Starlit Princess Waltz en Disney Illuminations. Ook werd de attractie Star Tours: The Adventure Continues geopend. De afgelopen jaren is er hard gewerkt om het Resort op te knappen en het resultaat is duidelijk te zien. Disneyland Paris ziet er schitterend uit!

DisneylandParis25

De aftrap voor het feest werd op zondagochtend voor Le Château de La Belle au Bois Dormant gegeven door Catherine Powell (Président, Euro Disney S.C.A.) en Bob Chapek (Chairman, Walt Disney Parks and Resorts) en vele Disney figuren. Tijdens de speeches werd stilgestaan bij de impact dat Disneyland Paris heeft gehad op de Parijse regio en werden de castmembers bedankt voor al hun werk in de afgelopen jaren.

Zoals gebruikelijk bij zo’n feest vindt er ook altijd een speciaal mediamoment plaats waarbij diverse beroemdheden worden uitgenodigd. Speciaal voor deze gelegenheid was John Legend ook uitgenodigd en hij gaf ’s avonds een mini concert waarbij hij onder andere Beauty and the Beast ter gehore bracht (zonder Ariana Grande).

De Royal Castle Stage is ook weer in gebruik genomen en er vinden nu zelfs dagelijks twee show plaats! Speciaal voor de gelegenheid is het podium versierd met kroontjes, torens en diamanten. Mickey en vele Disney figuren vieren feest tijdens Mickey presents : Happy Anniversary Disneyland Paris. Maar het podium schittert pas echt als de beroemde Disney prinsessen hun opwachting maken tijdens de The Starlit Princess Waltz.

Vanaf dit weekend heeft het Disneyland Park ook een nieuwe parade: Disney Stars on Parade. De parade bestaat uit 8 wagens met onder andere Mickey and Friends, Peter Pan, Finding Nemo, Sleeping Beauty en Toy Story.

Tijdens het vorige jubileum werd de avondshow Disney Dreams gelanceerd. Deze prijswinnende show was op dat moment nog ongekend en veel Amerikaanse fans waren stikjaloers dat het Franse resort zo’n show kreeg. Nu is het tijd voor een nieuwe avondshow: Disney Illuminations. Met schitterende projecties, gekleurde fonteinen, lasers en vuurwerk wordt het park ’s avonds verlicht. De show is echter niet zo uniek als Disney Dreams, want een groot gedeelte komt uit de avondshow die in Shanghai Disneyland ook te zien is. Niettemin is het een prachtige show.

De achterste hoek in Discoveryland was de afgelopen maanden verdwenen achter bouwschotten, omdat er hard gewerkt is aan een vernieuwde attractie. Afgelopen weekend ging Star Tours: The Adventure Continues open. Ook de (verplaatste) winkel Star Traders en een Meet-and-Greet locatie Starport met Darth Vader zijn geopend. Binnenkort zal ook Space Mountain heropend worden als Star Wars Hyperspace Mountain. Daarmee is de aanwezigheid van Star Wars in Discoveryland behoorlijk toegenomen.

Zoals ik al zei Disneyland Paris straalt en schittert alsof het Resort net geopend is. De gigantische opknapbeurt heeft het Resort weer op hetzelfde niveau gebracht als de Amerikaanse en Aziatische parken. Er staan nog wat projecten in de planning zoals de opknapbeurt voor Phantom Manor, Hotel New York en het Disneyland Hotel. Ook zijn er geruchten dat er een masterplan voor een make-over van het Walt Disney Studios Park in de maak is. Maar dat is allemaal toekomstmuziek. Nu is het tijd om te schitteren tijdens het 25-jarig verjaardagsfeest!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s