Uitbreiding Hong Kong Disneyland is goedgekeurd!

Hong Kong Disneyland is het volgende Disney Resort dat een flinke uitbreiding zal krijgen. Met de uitbreiding zullen verschillende nieuwe attracties, winkels, shows en winkels worden toegevoegd met onder andere bekende thema’s als Marvel en Frozen. En voor het eerst zal een Disney kasteel een make-over krijgen! Laten we kijken wat we de komende jaren kunnen verwachten.

Afgelopen november werden de uitbreidingsplannen al aangekondigd door Disney. Echter, deze moesten eerst nog goedgekeurd worden door de andere eigenaar van het Resort, de regering van Hong Kong. En daar liep het allemaal spaak. De raad van de Hong Kong vond dat er een beter financieel onderbouwd plan moest komen, waarin Disney meer zou gaan betalen. In hun ogen had Hong Kong door de jaren heen meer betaald dan Disney, terwijl zij veel geld verdiende aan royalty’s en management fees. Uiteindelijk deed Disney water bij de wijn en het vernieuwde plan werd goedgekeurd. En zo kan de uitbreiding van Hong Kong Disneyland in gang gezet worden.

hkdl4

Wat houdt de uitbreiding precies in? In principe moet er vanaf 2018 tot en met 2023 (bijna) elk jaar een nieuwe attractie geopend worden in het park. Door de uitbreiding zal het aantal themalanden in Hong Kong Disneyland verhoogd worden van zeven naar negen! Een record voor een Disneyland Park. In 2018 zullen twee nieuwe attracties geopend worden. Allereerst zal Buzz Lightyear Astro Blasters in Tomorrowland gesloten en omgebouwd tot één met een “Marvel Super Heroes” thema. Volgens de concept art die vorig jaar werd vrijgegeven, zal de attractie een interactieve Ant-Man attractie worden. Dat is natuurlijk geen toeval, want in 2018 zal Ant-Man and The Wasp in de bioscoop uitkomen. Het vervolg op de hitfilm van Marvel uit 2015. Ook zal in 2018 een nieuwe stage gebouwd worden in Adventureland waar een Vaiana show te zien zal zijn.

Een jaar later, in 2019, zal het vernieuwde Sleeping Beauty Castle geopend worden. Het is voor het eerst dat Disney besluit om het icoon van een Disneyland park te verbouwen op zo’n gigantische schaal. Volgens de concept art lijkt het alsof het originele paleis blijft staan, maar wordt er een groot gedeelte op en aan gebouwd. Zodra het paleis klaar is zal het gebruikt worden voor shows, zowel overdag als ’s avonds, zullen er shops in zitten en waarschijnlijk ook gebruikt worden als Meet-and-Greet gedeelte.

In 2020 wordt een nieuw mini-land naast Fantasyland geopend. Het land zal geheel gebaseerd zijn op Disney’s succesvolste animatiefilm Frozen. Op de concept art is te zien hoe Arendelle grotendeels nagebouwd zal worden met onder andere het koninklijke paleis. Maar ook het ijspaleis van Elsa zal gebouwd worden in een omringende bergketen. Het Frozenland zal in ieder geval twee attracties krijgen en natuurlijk een aantal winkels en restaurants. In november 2019 zal Frozen 2 uitkomen in de bioscoop, dus ook dit sluit weer prima op elkaar aan.

Wat er precies in 2021 zal gebeuren, is nog een klein mysterie. In de officiële documenten staat het volgende: “Re-imagined project – transforming an existing attraction, details to be determined.” Sja, en dat kan dus van alles zijn. Maar laten we naar de kaart kijken. Er is namelijk grote kans dat dit Space Mountain of Orbitron is, de laatste twee attracties van het originele Tomorrowland. De andere attracties zijn tegen die tijd al veranderd in Marvel attracties. Maar goed, dit is nog pure speculatie.

In 2023 moet de uitbreiding worden afgerond met de toevoeging van een Marvelland. Dit land zal naast hedendaagse Tomorrowland worden gebouwd op de plek waar nu (het inmiddels gesloten) Autopia ligt. Daarmee is het ongeveer even groot als het huidige Tomorrowland. Er zal zeker één attractie gebouwd worden en ook andere entertainment zal aanwezig zijn. Op de concept art is te zien dat de attractie gebaseerd zal zijn op The Avengers. Ook sluit het land prima aan op de net geopende Iron Man Experience, dat ernaast ligt, en de nog te openen Ant-Man attractie.

hkdl6

Mooie tijden dus voor Hong Kong Disneyland. Het kleine resort voelt de concurrentie van Shanghai Disneyland, dat met veel meer grandeur en baanbrekende attracties geopend werd. De eerdere uitbreidingen hebben Hong Kong Disneyland al een eigen karakter gegeven, maar met de aanstaande nieuwe uitbreiding is het straks een echte must-do voor fans en attractiepark liefhebbers. Het is positief dat de regering van Hong Kong en Disney besloten om zelf geld beschikbaar te stellen voor de uitbreiding in plaats van te lenen. Dit zorgde bijvoorbeeld bij Disneyland Paris voor grote problemen door de jaren heen. Men lijkt dus wel iets geleerd te hebben van de lessen uit het verleden. Met de opening van het Disney Explorers Hotel, het derde hotel op het resort met 750 kamers, richt Hong Kong Disneyland zich op de toekomst. En laten we hopen dat het een mooie toekomst zal zijn!

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s