D23 Expo 2017: Walt Disney Parks & Resorts

Afgelopen weekend vond voor de vijfde keer de D23 Expo in Anaheim, Californië plaats. D23 is de officiële fanclub van Disney en er wordt tweejaarlijks een grote expo georganiseerd. Tijdens deze D23 Expo worden diverse panels en presentaties gehouden, zijn er diverse tentoonstellingen te bezoeken en zijn er vele beroemdheden aanwezig die iets met Disney te maken hebben. Met andere woorden het walhalla voor de diehard Disneyfan. Van alle panels en presentaties die gehouden worden tijdens de D23 Expo zijn de presentaties over de nieuwe films van de Walt Disney Studios (Walt Disney Pictures, Pixar Animation, Walt Disney Animation, Marvel Studios en Lucasfilms) en de nieuwe attracties van Walt Disney Parks & Resorts het populairst.

Disney Parks and Resorts

De presentatie van Walt Disney Parks & Resorts stond bij de diehard fan al maanden geleden in de agenda. De afgelopen maanden gonsde het al van de geruchten over wat er aangekondigd zou gaan worden. Wat gaat er met EPCOT gebeuren, waar al eerder grote veranderingen aangekondigd werden? Of in Disney’s Hollywood Studios, waar meer kranen staan dan attracties zijn? Of zou er iets gezegd worden over de toekomst van Disneyland Paris nu de Walt Disney Company volledig eigenaar is geworden? Vele vragen die maar door één man beantwoord kunnen worden. En dat is Bob Chapek, chairman van Walt Disney Parks & Resorts. Voor een enorm publiek gaf hij afgelopen zaterdag dé presentatie waar iedereen op zat te wachten. Laten we eens kijken wat er allemaal aangekondigd werd.

Laten we bij het grootste resort van Disney beginnen, Walt Disney World in Orlando, Florida. Hier is de concurrentiestrijd met Universal Studios behoorlijk opgelaaid de afgelopen jaren. Na de opening van Pandora: World of Avatar in Disney’s Animal Kingdom en de start van de bouw van nieuwe themalanden in Disney’s Hollywood Studios, is de grote vraag wat de volgende stap zal zijn. Disney gaat groot uitpakken in Orlando, dat werd wel duidelijk. Centraal staat het 50- jarig bestaan van het resort in 2021. In het oudste park van Walt Disney World, the Magic Kingdom, wordt de sensatie van Shanghai Disneyland toegevoegd. De TRON LightCycle Powerrun zal in Tomorrowland toegevoegd worden. Ook zal in Main Street, U.S.A. een broadway show waardig theater worden toegevoegd. Dit theater zal geïnspireerd zijn op Kansas City’s Willis Wood Theater. In deze stad leefde Walt Disney in de jaren ’20.

Iets verderop in het resort ligt EPCOT. Dit park bestaat inmiddels 35 jaar en onlangs werd al door het management bekend gemaakt dat er grote veranderingen voor het park gepland staan. Tijdens deze presentatie werd er een tipje van de sluier gelicht. In de World Showcase van EPCOT zal de populaire Ratatouille: The Adventure attractie uit het Walt Disney Studios Park in Parijs worden toegevoegd aan de France Pavilion. Het Chinese Pavilion, waar een circlevision film getoond wordt, krijgt een upgrade. Deze film zal (naadloos) over negen schermen getoond worden en later dit jaar in China worden opgenomen. In Future World zal Universe of Energy op 13 augustus 2017 sluiten om plaats te maken voor een attractie waarin de Guardians of the Galaxy centraal zullen staan. Mission: SPACE zal uitgebreid worden met een nieuwe missie. Behalve naar Mars kan je er nu voor kiezen om een missie in de ruimte rondom onze eigen planeet te maken. En behalve een nieuwe missie, wordt de attractie ook uitgebreid met een restaurant! En dit restaurant bevindt zich in de ruimte. Chapek herhaalde dat er nog meer grote veranderingen gepland staan voor het park, maar hield deze nog geheim. Wel werd er concept art getoond waarin de vernieuwde Future World te zien was.

Naast EPCOT ligt Disney’s Hollywood Studios. In dit park wordt al maanden hard gewerkt aan twee nieuwe themalanden die ongeveer eenderde van het park in beslag nemen. Van de twee nieuwe themalanden gaat volgend jaar zomer de eerste open, Toy Story Land. Net zoals in de bestaande Toy Story Playlands van Walt Disney Studios Park in Parijs en Hong Kong Disneyland, komen bezoekers in de tuin van Andy terecht tussen het speelgoed, dat levensgroot is. In Toy Story land zullen twee attracties zijn: Slinky Dog Dash en Alien Swirling Saucers. Iets verderop zal The Great Movie Ride op 13 augustus sluiten om plaats te maken voor de eerste attractie waarin Disney eerste grote held centraal zal staan: Mickey Mouse! In Minnie and Mickey’s Runaway Railway worden bezoekers meegenomen in de wereld van de Mickey shorts die nu op de Disney channel te zien zijn. Deze attractie zal in 3D zijn zonder dat er bril voor nodig is, dus werd het 2,5D genoemd. Ook werd aangekondigd dat er een zeer aanstekelijk liedje in de attractie te horen zal zijn. En dan dat andere themaland waar druk gebouwd wordt. Dit krijgt de naam Star Wars Galaxy’s Edge. Dit land was iets verderop op de Expo te zien in de vorm van een maquette en het ziet er prachtig uit! Het land krijgt twee attracties. In één zal je samen met een aantal andere bezoekers de Millennium Falcon besturen. In de ander kom je in een gevecht tussen de Resistance en de First Order terecht. De schaal van deze attractie is enorm. In Galaxy’s Edge zul je ook vele bekende Star Wars gezichten terug zien en zal in 2019 open gaan. Tussen de Disney’s Hollywood Studios en EPCOT zal tevens een gondeltransport systeem worden aangelegd, genaamd Disney Skyliner. Ook komt er een persoon vervoersysteem genaamd de Minnie Van.

Aan de andere kant van de VS ligt Disneyland in Anaheim, Californië. Ook voor dit resord werden een aantal grote aankondingen gedaan. In Disneyland is men inmiddels ook druk bezig met de bouw van Star Wars Galaxy’s Edge. De bouw gaat hier iets sneller dan in Florida en zal als eerste in 2019 geopend worden. Ook zal Pixar in 2018 een grote aanwezigheid krijgen in Disneyland door de nieuwe avondshow Pixar Fest. En zal de Pixar Play Parade vanuit Disney California Adventure verhuizen naar Disneyland. En dit betekent dat populaire Paint the Night Parade juist van Disneyland naar Disney California Adventure zal gaan. En dit is slechts één van de veranderingen voor dit park. De komst van de Guardians of the Galaxy naar Disney California Adventure was slechts het begin van een grote Marvel aanwezigheid. Spider-Man en The Avengers zullen ook hun eigen attracties krijgen. Maar meer informatie werd nog niet gegeven. De bestaande Paradise Pier zal veranderd worden in Pixar Pier, waar de bekende karakters uit The Incredibles, Inside Out en Toy Story te vinden zullen zijn. Ook zal Halloween voor het eerst groots gevierd gaan worden in Disney Califoria Adventures, waar onder andere Radiator Springs in Radiator Screams zal veranderen. Ook zal in Buena Vista Street Halloween gevierd worden.

Behalve nieuwe attracties, shows en theaters was er ook hotel nieuws. Allereerst zal het Disney Riviera Resort in najaar 2019 haar deuren gaan openen. Dit hotel zal bij EPCOT en Disney’s Hollywood Studios gebouwd worden en zal vanaf het rooftop restaurant een spectaculair uitzicht geven over beide parken. Dit hotel zal aangesloten worden op de Disney Skyliner. Ook is er een Star Wars Hotel in de planning. In de hotel zal je je wanen in het Star Wars universum. Waar dit gebouwd gaat worden werd nog niet bekend gemaakt. In Disneyland Paris zal Hotel New York verbouwd worden. Het hotel zal een Marvel lay-over krijgen en de naam zal veranderd worden in Hotel New York: Art of Marvel.

Het laatste nieuws was de uitbreiding van de vloot van de Disney Cruise Line. Op dit moment wordt in de Meyer Werft in Duitsland gebouwd aan twee nieuwe schepen. Maar tijdens de Expo werd bekend gemaakt dat er ook een zevende schip gepland staat. De Disney Cruise Line is zeer populair en staat ook zeer hoog aangeschreven. Een logische stap dus.

Disney Cruise Line 7

Terugkijkend op de presentatie was het geweldig dat vele geruchten bevestigd werden. Er was helaas weinig nieuws over de niet-Amerikaanse parken. Alleen Toy Story Land in Shanghai Disneyland en het nieuwe Marvel-hotel van Disneyland Paris werden genoemd. Maar dit nieuws geeft de fans weer voldoende om naar uit te kijken de komende jaren. En er is nog veel meer waar Disney aan werkt, zo herhaalde Chapek regelmatig tijdens de presentatie. Genoeg om naar uit te kijken de komende tijd.

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s