Star Wars: The Last Jedi is een galactische hit!

Het lijkt inmiddels een traditie te worden. Een nieuwe Star Wars-film tijdens de kerstperiode. Twee jaar geleden ging een nieuwe trilogie in de Skywalker-saga van start met Star Wars: The Force Awakens en vorig jaar was er de eerste stand-alone film, Rogue One: a Star Wars story. Beide films werden gemaakt nadat Lucasfilm door Disney was overgenomen. Nu is het de beurt aan Star Wars: The Last Jedi, die sinds vorige week woensdag in Nederland te zien is en dit weekend in de VS in de bioscoop verscheen. Het is inmiddels alweer de achtste film uit de Skywalker-saga en de laatste waarin de vorig jaar overleden Carrie Fisher te zien is. LET OP: deze blog bevat spoilers!!!

The_Last_Jedi_poster2

The Last Jedi gaat bijna direct verder waar The Force Awakens stopte. Rey heeft Luke Skywalker gevonden op een afgelegen eiland en wilt dat hij haar traint Jedi te worden. Maar wilt Luke dit wel? Het lijkt van niet en zijn geschiedenis met Ben Solo aka Kylo Ren heeft hier alles mee te maken. Terwijl Rey en Luke uiteindelijk een connectie krijgen, lijkt die er ook te zijn tussen Rey en Kylo. Vanaf verschillende plekken in de heelal hebben zij via de Force contact. Ondertussen heeft de First Order de laatste rebellen ingesloten. Onder leiding van General Leia Organa proberen zij te vluchten, maar de First Order drijft hun steeds verder in het nauw en schakelt beetje bij beetje de vloot uit. Poe en Finn ondernemen een laatste poging om een uitweg te zoeken uit hun benarde situatie. The Last Jedi heeft een epische finale waarin machtsbalansen opnieuw verschuiven en die het einde voor een aantal personages betekent.

Na J.J. Abrams viel de eer aan Rian Johnson om de volgende film in de saga te schrijven en te regisseren. Bijna de gehele cast van The Force Awakens keerde terug en werd aangevuld met een aantal nieuwe rollen die onder meer gespeeld zouden worden door Benicio del Toro, Laura Dern en Kelly Marie Than. Ook keerde componist John Williams weer terug. De opnames begonnen begin 2016 en vonden plaats in de Pinewood Studios bij Londen en buitenopnames in Ierland en Kroatië.

Meteen vanaf het begin van The Last Jedi wordt je meegenomen in één van de spectaculaire actiescènes. De film heeft het geluk niet opnieuw een groot aantal personages te introduceren en heeft meer tijd om de vragen te beantwoorden die je had na The Force Awakens. Wat is er met Ben Solo/Kylo Ren gebeurd? En hoe is het Finn, die we voor het laatst in een coma zagen liggen. En wie zijn de ouders van Rey? Maar er is ook meer tijd voor de oudgedienden Leia en Luke Skywalker. Waarom heeft Luke zich afgezonderd? En hoe houdt Leia als laatste der Mohicanen de Resistance gaande? The Last Jedi heeft een sterk verhaal vol met thema’s zoals hoop en familie, maar ook verraad en mislukking. De film is prachtig om te zien. De verschillende planeten die bezocht worden zien er stuk voor stuk kleurrijk uit.

The Last Jedi is één van de sterkste films uit de Star Wars Saga. De film bevat een aantal iconische scènes, die zeker de filmgeschiedenis in zullen gaan. Het is ook de grappigste film uit de reeks tot nu toe en daar ligt ook de kracht van de film. En de film is zeker een emotionele rollercoaster. Niet alleen voor de filmpersonages, maar ook voor de kijker. Want met The Last Jedi nemen we afscheid van onze geliefde Princess Leia. Na het overlijden van Carrie Fisher eind vorig jaar, werd al snel bekend dat ook Princess Leia niet meer in het volgende deel van de saga te zien zal zijn. May the Force be with her.

TheLastJedi18

The Last Jedi is nu al een enorme hit. In Nederland alleen al trok de film meer dan 200.000 bezoekers. En ook in Noord-Amerika wist de film grote getalen bezoekers naar de bioscoop te lokken. Dit weekend werd een omzet van zo’n €220 miljoen, het tweede beste openingsweekend ooit. Alleen The Force Awakens zette nog meer om in het eerste weekend. Maar in de rest van de wereld zette de film ook goede cijfers neer en haalde ruim €230 miljoen op. En daarmee wordt opnieuw bewezen dat de wereld nog lang geen genoeg heeft van het fantastische universum van Star Wars.

Star Wars: The Last Jedi draait nu in de Nederlandse bioscopen. In de originele versie, maar ook in 3D, IMAX 3D en (voor de liefhebber) zelfs in 4DX.

 

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s