Disneyland Paris bruist in 2018

Disneyland Paris heeft een vol programma voor 2018. En dat terwijl het 25-jarig verjaardagsfeest ook nog tot en met september gevierd wordt. Ben je van plan dit jaar naar Disneyland Paris te gaan? Kijk dan hier wat er voor dit jaar allemaal in de planning staat.Disneyland Paris not to be missed

Dat 2017 een heel bijzonder jaar was Disneyland Paris blijkt wel uit het onderstaande filmpje. De afgelopen jaren is er hard gewerkt om het resort weer vollop te laten schitteren. Bijna alle attracties en hotels kregen een enorme make-over en werden voorzien van de laatste technologieën. De overname van EuroDisney door de Walt Disney Company heeft er ook voor gezorgd dat de financiële moeilijkheden tot het verleden behoren. Voor 2018 zijn er een aantal speciale “seizoenen” ingepland. Tijdens deze seizoenen is er een speciaal aanbod van shows en parades en Meet & Greets met Disney figuren.

Het eerste seizoen is inmiddels al van start gegaan. De kerstballen zijn opgeruimd om plaats te maken voor Stormtroopers en X-Wings. Voor de tweede keer is The Season of the Force in Disneyland Paris van start gegaan. En groter dan ooit! In het Disneyland Park kan je mee op reis gaan naar de diverse planeten uit het Star Wars universum met Star Tours: The Adventure Continue. De nieuwste wereld uit Star Wars: The Last Jedi, de planeet Crait, is toegevoegd aan de missies! Tot september 2018 kan je onderdeel uitmaken van de Rebel Alliance tijdens Star Wars Hyperspace Mountain. In het Walt Disney Studios Park keert Star Wars: A Galactic Celebration terug. Deze adembenemende geluid- en lichtshow vindt plaats ’s avonds op het Hollywood Tower Hotel en is voorzien van special effects en legendarische Star Wars personages. Overdag kan je genieten van Star Wars: A Galaxy Far, Far Away, waarbij ook diverse personages zoals Chewbacca, R2-D2, C-3PO en Darth Vader aanwezig zullen zijn. Tijdens de First Order March verschijnt Captain Phasma met een parade Stormtroopers in het park. Speciaal voor deze gelegenheid zijn replica’s diverse Star Wars voertuigen te zien in het Walt Disney Studios Park. Deze werden gemaakt door het Franse 501th Garrison. The Season of the Force is van 13 januari tot en met 25 maart 2018 te beleven.

Van 31 maart tot en met 31 mei 2018 vindt het nieuwe Festival van Piraten en Prinsessen plaats in Disneyland Paris. Tijdens dit festival is er een gloednieuwe interactieve show te zien genaamd Disney Pirate or Princess: Make your Choice! Aan deze buitenshow doen meer dan 85 artiesten mee. De twee werelden komen meerdere keren per dag samen. Vanaf beide kanten van de Parade-route komen de Piraten paradewagen en de Disney Prinsessen paradewagen en zij stoppen halverwege om de gasten onder te dompelen in een muzikaal feest. Daarna rijden de wagens naar Central Plaza voor het Kasteel van Doornroosje waar ze samenkomen voor een gigantisch spektakel met interactie met de gasten.

En dan iets heel speciaals! Op 1, 2 en 3 juni 2018 vindt voor het eerst Disney FanDaze plaats in Disneyland Paris. Dit speciale evenement is gericht op de allergrootste fans van Disney. Tijdens de FanDaze zullen meer Disney figuren dan ooit in het park aanwezig zijn met zelfs een primeur! Er zijn diverse speciale shows, parades, sing-alongs, ontmoetingen met Imagineers etc. etc. In een aparte blog zal ik de FanDaze binnenkort apart behandelen. Meer informatie kan je in de tussentijd vinden op fandaze.disneylandparis.com.

FanDaze

Deze zomer staan de superhelden centraal in het Walt Disney Studios Park tijdens de Marvel Summer of Super Heroes. Voor het eerst zijn de bekende helden van Marvel allemaal te zien in Parijs. Iron Man, Captain America, Thor, Black Widow, Star-Lor, Gamora, Spider-Man en nog vele anderen. Ze zijn er allemaal! Drie maanden lang komt het Marvel universum tot  leven. Marvel: Super Heroes United is een nooit eerder vertoonde show in het Studio Theatre in het hart van het Walt Disney Studios Park. Op het programma van deze superproductie: live-action scènes met Thor, Iron Man, Black Widow, Doctor Strange, Black Panther en Spider-Man – om er maar een paar op te noemen! In de show staan geavanceerde speciale effecten centraal, die de Incredible Hulk en de angstaanjagende Thanos voor je ogen tot leven wekken – een echte primeur voor Disneyland Paris. Tijdens Stark Expo presents: Energy for Tomorrow! nodigt Tony Stark om je de laatste versie van zijn Arc Reactor voor te stellen. Doe mee aan de Guardians of the Galaxy Awesome Dance-Off samen met Star-Lord en Gamora met tunes uit de jaren 70 en 80. Marvel Summer of Super Heroes geeft je ook de kans om een hand te schudden met de allereerste Avenger: Captain America! De superhelden zijn van 10 juni tot en met 30 september 2018 te vinden in Disneyland Paris.

Alle sportievelingen krijgen in 2018 ook weer de gelegenheid om hun favoriete afstand te rennen in Disneyland Paris tijdens het Disneyland Paris Magic Run Weekend. Tijdens de verschillende runs geldt maar één regel: plezier hebben! Je kan kiezen uit vier verschillende soorten runs:

 1. De runDisney Kids Runs
  Magische runs voor de jongste hardlopers van 1 tot 12 jaar
 2. Disneyland Paris 5K
  De afstand die ’s avonds start onder de sterrenhemel voor iedereen vanaf 5 jaar
 3. Disneyland Paris 10K
  Deelnemers van 14 jaar en ouder kunnen met vrienden of familie door de Disney Parken rennen. De ideale afstand voor degenen die de halve marathon nog niet in de benen hebben en op zoek zijn naar meer dan de 5K.
 4. Disneyland Paris – Val d’Europe
  Halve Marathon De meest magische halve marathon voor fans vanaf 18 jaar

Net zoals de vorige edities rennen de deelnemers door de Disney Parken en (afhankelijk van de afstand) door de dorpen rondom Disneyland Paris. Natuurlijk word je onderweg toegejuicht door vele Disney figuren en heeft elke afstand zijn eigen exclusieve medaille. Voor meer informatie of het boeken van arrangementen: http://run.disneylandparis.com/bookings. Het Disneyland Paris Magic Run Weekend vindt plaats van 20 t/m 23 september 2018.

En de laatste twee seizoenen van 2018 zijn het bekende Halloween seizoen en het magische Kerstseizoen. Na de zomer zal hier meer over bekend worden. Mocht je Disneyland Paris gaan bezoeken dit jaar houdt er dan rekening mee dat Phantom Manor tot en met september gesloten is. Dit is de laatste grote attractie die gerenoveerd wordt. En vanaf oktober 2018 zal Disney’s Hotel New York voor ruim een jaar gesloten worden om opgeknapt te worden en waarbij de Marvel Superhelden worden toegevoegd. En wie weet wat we dit jaar nog meer van Disneyland Paris mogen verwachten!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s