10 Oscarnominaties voor Disney

De nominaties zijn bekend gemaakt voor de belangrijkste filmprijzen ter wereld: de Academy Awards. Een belangrijke dag voor Hollywood, want welke films maken kans op het felbegeerde filmgoud? Ondanks hun bescheiden aanbod van slechts 8 films in 2017, kregen de verschillende filmstudio’s van Disney een aantal nominaties. Tien om precies te zijn. Laten we eens kijken welke dit zijn.Oscar 2018

De film die de meeste nominaties kreeg voor Disney was Lucasfilm’s Star Wars: The Last Jedi. In totaal kreeg de film, die geregisseerd werd door Rian Johnson, vier nominaties. Een bijzonder feitje is dat John Williams voor deze film zijn 51ste Oscarnominatie heeft ontvangen en daarmee een record heeft gezet. Star Wars: The Last Jedi is genomineerd voor:

  • Original Score – John Williams
  • Sound Editing – Ren Klyce en Matthew Wood
  • Sound Mixing – David Parker, Michael Semanick, Ren Klyce en Stuart Wilson
  • Visual Effects – Ben Morris, Mike Mulholland, Neal Scanlan en Chris Corbould

TheLastJedi13

Disney’s Beauty and the Beast is beloond met twee nominaties. De remake van de animatiefilm uit 1991 was de op één na succesvolste film van afgelopen jaar. En dat komt mede door de uitstraling van de film. Het is dan ook begrijpelijk dat de nominaties in die hoek te vinden zijn. Disney’s Beauty and the Beast is genomineerd voor:

  • Costume Design – Jacqueline Durran
  • Production Design – Sarah Greenwoord (Production Design) en Katie Spencer (Set Decoration)

null

In de animatiehoek viel Pixar in de smaak, want de studio werd drie keer genomineerd. Zowel de originele – en bejubelde – film Coco als de short Lou, die voorafgaand Cars 3 werd getoond, werden genomineerd. De nominaties voor Pixar zijn:

  • Animated Feature Film – Coco
  • Short Film (Animated) – Lou
  • Music (Original Song) – “Remember Me” (uit Coco) – Kristen Anderson-Lopez en Robert Lopez

Coco2

En de laatste film die voor Disney genomineerd is, is Marvel Studios’ Guardians of the Galaxy, Vol. 2. Het vervolg geregisseerd door James Gunn was opnieuw een visueel spektakel in de ruimte. De Guardians zullen op 27 april terugkeren op het witte doek als ze zij aan zij met de Avengers zullen strijden tegen Thanos in Marvel’s Avengers: Infinity War. Tijdens de Oscars zullen zij het moeten opnemen tegen Star Wars: The Last Jedi aangezien zij beiden in dezelfde categorie genomineerd zijn. Guardians of the Galaxy, Vol. 2 is genomineerd voor:

  • Visual Effects – Christopher Townsend, Guy Williams, Jonathan Fawkner en Dan Sudick

GOTG2.4

Zal Disney al deze nominaties omzetten in winst? Waarschijnlijk niet. Maar een aantal films zullen zeker bekroond worden. De grootste kanshebber op Oscargoud is de filmstudio Fox Searchlight met 20 nominaties. Een interessant gegeven is dat Disney middenin het proces zit om deze filmstudio – en de andere filmstudio’s van Fox – te kopen. Als dit proces al zou zijn afgerond en je de nominaties van Disney en Fox bij elkaar op zou tellen, kom je op 37 nominaties uit. En daarmee zou Disney ver boven de andere studio’s uitsteken. Maar zover is het allemaal nog niet.

De Oscars worden op 4 maart uitgezonden op ABC in de VS en dat is Disney’s grootse tv-zender. In Nederland kan de liefhebber in de nacht van 4 op 5 maart de uitreiking van de Oscars volgen op de zender Net5 .

 

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s