Marvel-achtbaan in Disneyland Paris

Vannacht hield Bob Chapek, voorzitter van de Parks and Resorts afdeling van Disney, een presentatie tijdens de D23 EXPO Japan. Hier vertelde hij over de nieuwste projecten voor de Disney parken wereldwijd. Een gedeelte was al bekend, maar werd aangevuld door nieuwe informatie. Maar er was ook nieuws, zoals een Marvel-achtbaan die in het Walt Disney Studios Park in Parijs komt.

D23 Expo Japan

Dat de aanwezigheid van Marvel in Disneyland Paris vergroot zal worden dit jaar was al bekend. Vanaf juni wordt Marvel’s Summer of Super Heroes gevierd in het Studios park van Parijs. In de studio waar voorheen CinéMagique te zien was, zal dan een show met Marvel heroes te zien zijn. En vannacht werd bekend dat de Rock ‘n’ Rollercoaster Starring Aerosmith verbouwd zal worden tot high-speed, hyper-kinetic avontuur met Iron-Man en de Avengers. Er is nog niet bekend gemaakt wanneer de verbouwing plaats gaat vinden, maar dit is wel het bewijs dat Marvel steeds zichtbaarder zal worden in Disneyland Paris. Eerder waren er al geruchten dat de achtbaan een thema met Spider-Man zou krijgen en ook de anders attracties aan de linkerkant van de Studios zouden een Marvel thema krijgen. Hier is officieel nog niets over bekend. Wel is officieel bekend gemaakt dat Disney’s Hotel New York geheel verbouwd gaat worden om in 2020 te heropenen met een Marvel-thema.

Verder maakte Chapek nieuws bekend over Walt Disney World. In Disney’s Hollywood Studios zal de eerste grote attractie met Mickey Mouse, genaamd Mickey and Minnie’s Runaway Railway, volgend jaar zal openen. De attractie komt in het gebouw waar vroeger The Great Movie Ride zat en is een geheel nieuwe ride in 2,5D. De eerder aangekondigde Guardians of the Galaxy in Epcot zal, zoals verwacht, een achtbaan worden. En hiermee heeft straks ieder Disney park een achtbaan. De Guardians achtbaan zal één van de langste overdekte achtbaan ter wereld worden! De achtbaan zal voor 2021 openen. En het eerder aangekondigde Star Wars hotel, waar gasten actieve bewoners van een ruimtestation worden, zal aansluiten op de verhaallijn van de Star Wars: Galaxy’s Edge-landen die momenteel gebouwd worden.

In Disney California Adventure in het Disneyland Resort zal de aanwezigheid van Pixar vergroot worden. Pixar Pier zal op 23 juni geopend worden en Paradise Pier vervangen. Dit land krijgt vier Pixar-thema’s (Toy Story, Inside Out, The Incredibles en één gezamenlijk Pixar-gebied) met als hoofdattractie de Incredicoaster. Ook zal de Paint the Night Parade verhuizen naar California Adventure en een wagen van The Incredibles worden toegevoegd.

En in Shanghai Disneyland wordt uitgekeken naar de opening van een nieuw themaland: Toy Story Land. Het land zal grotendeels een kopie zijn van de reeds bestaande landen in het Walt Disney Studios Park in Parijs en Hong Kong Disneyland. Zowel de attracties Slinky Dog Spin als Rex’s Racer (in Parijs bekend als RC’s Racer) zijn hier terug te vinden. Een nieuwe attractie is Woody’s Round Up. Ook vind je in dit land Toy Story Café, dat gemaakt is van de verpakkingen van Buzz Lightyear, Lotso en Mr. en Mrs. Potato Head. Toy Story Land zal op 26 april geopend worden.

Met deze aankondigingen – en die tijdens de D23 EXPO afgelopen zomer – is het wel duidelijk dat er hard gewerkt wordt aan veel nieuwe attracties en shows in de Disney Parks en Resorts wereldwijd.

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s