Grootschalige uitbreiding voor Disneyland Paris!!!

Het nieuws waar fans jaren op hebben gewacht werd gisteren eindelijk bekend gemaakt. The Walt Disney Company kondigde gisteren een meerjarig uitbreidingsplan aan voor Disneyland Paris ter waarde van € 2 miljard. Dit plan houdt in dat het Walt Disney Studios Park uitgebreid wordt met drie nieuwe landen gebaseerd op Marvel, Frozen en Star Wars. Laten we eens kijken wat we nu precies allemaal kunnen verwachten de komende tijd.

Concept art uitbreiding Walt Disney Studios Park

Het uitbreidingsnieuws werd aangekondigd door Robert Iger, CEO van Disney, toen hij in Parijs op bezoek was bij Emmanuel Macron, de president van Frankrijk. Disneyland Paris is goed voor zo’n 6,2% van de Franse inkomsten uit toerisme en al jarenlang de grootste toeristische trekpleister van Europa. President Macron is blij met de uitbreiding en vertrouwen dat Disney in Frankrijk toont.

Macron_Iger

Als we het Walt Disney Studios Park op dit moment vergelijken met de concept art die werd vrijgegeven door Disney, dan vallen meteen een aantal dingen op. Van het bestaande park lijken twee “landen” geheel te veranderen: Production Courtyard (met nu nog de Studio Tram Tour, Hollywood Boulevard en Tower of Terror) en de Backlot (met o.a. Rock ‘N’ Roller Coaster, Moteurs… Action! Stuntshow en Armageddon – Les Effects Spectacular). De Tram Tour en de Hollywood Boulevard lijken op de concept geheel verdwenen. Alhoewel er wel op de plek van de Hollywood Boulevard een brede weg komt die leidt naar een enorm meer verderop in het park. De Tower of Terror blijft staan, maar zal in de toekomst het Twilight Zone-thema verliezen, zoals al eerder bekend werd. De Backlot zal langzaam maar zeker veranderen en uitgebreid worden in een Marvel-land. Inmiddels is al bekend dat het oude CinéMagique gebouw deze zomer de Studio Theatre wordt met de show Marvel: Super Heroes United. Ook zal binnenkort begonnen met de ombouw van de Rock ‘N’ Roller Coaster in een Iron-Man attractie. Op de concept art is te zien dat het bestaande gebouw van de Rock ‘N’ Roller Coaster enigszins van vorm zal veranderen aan de buitenkant. Het gebouw van Armageddon is ook veranderd van vorm en op de concept art is te zien hoe een Star Blaster van de Nova Corps op de plek staat waar nu nog de Armadillo uit Armageddon staat. Op de plek van de Stuntshow staat een groot gebouw met daarvoor de Quinjet van de Avengers, wat lijkt te duiden dat daar dezelfde grote attractie komt met de Avengers die ook voor Hong Kong Disneyland in de planning staat. Wat er precies gebeurt met gebouwen van Stitch Live! en Rendez Vous de Stars is nog onduidelijk, maar zeker is dat zij ook van thema zullen veranderen.

Marvelland

De Toon Studio, aan de rechterkant van het park, lijkt intact te blijven. Maar wie goed naar Toy Story Playland kijkt, ziet dat daar wel het één en ander is toegevoegd. Achter de Toy Soldier Parachute Drop staat het gebouw van de nog te openen Alien Swirling Saucers uit Disney’s Hollywood Studios in Walt Disney World. En daarachter is ook een gebouw in getekend, maar niet geheel duidelijk wat dat precies is. Wellicht een thema-restaurant? Of een Toy Story Mania, waar vaak over gesproken is? Ook krijgt Woody een plek in het land, wat erop lijkt dat er vanaf de voormalige Hollywood Boulevard ook een ingang naar Toy Story Playland lijkt te komen.

Uitbreiding Toy Story Playland

En dan alles wat nieuw is! Als je de concept art goed bekijkt dat zie ze dat het Walt Disney Studios Park bijna twee keer groter wordt. Dat komt onder andere door de komst van een enorm meer, dat als een hub in het park wordt aangelegd. Dit meer zal de focus krijgen van de entertainmentervaring, aldus Disney, en de nieuwe gebieden onderling verbinden. Rondom het meer loopt een brede weg, vanaf waar de bezoeker shows op het meer kan bekijken of een nieuwe parade kan bekijken. Wie goed kijkt, ziet namelijk ook een ingetekende parade aan de rechterkant. Op de concept art is te zien dat er verschillende fonteinen te zien zijn in het meer en zelfs een boot.

Frozenland

Achter het meer vinden we het enorm Frozen- Kingdom of Arrendel. Aan de rechterkant van dit land lijkt de stad Arrendel gebouwd te gaan worden met het kasteel van Anna en Elsa en de ijs lay-over die we aan het einde van Frozen zagen. Maar links daarnaast is een enorme berg te zien, waarop het ijspaleis van Elsa schittert. In Hong Kong Disneyland werd ook al een Frozenland aangekondigd, maar dit land lijkt op de concept art een stuk groter. Rechts naast Frozenland is een rivier te zien die leidt naar het meer. Wellicht kunnen er boten vanaf deze rivier het meer op varen voor een toekomstige avondshow, zoals we dat ook kunnen zien in Tokyo DisneySea en Disney’s Animal Kingdom in Walt Disney World.

Star Warsland

En de laatste grote aankondiging is de komst van Star Wars: Galaxy’s Edge. Dit land komt links van Frozenland en achter Marvelland. Ook dit is grond dat nog onbebouwd is. Op dit moment worden versies van dit land gebouwd in Disneyland en Disney’s Hollywood Studios. Maar op de concept art lijkt het alsof Parijs maar de helft van die landen krijgt. Galaxy’s Edge is het meest gethematiseerde land dat Disney tot nu toe heeft ontwikkeld (samen met Pandora: World of Avatar) en het is fantastisch dat het nu ook in Parijs gebouwd gaat worden. Al zou het slechts een variant erop zijn.

Marvel achtbaan

Na jaren van stilstand lijkt de koers van Disneyland Paris nu eindelijk vooruit te gaan. Het twee-jarige onderhoudsplan heeft het Disneyland Park weer omgetoverd is het prachtige park dat het was tijdens de opening. Op dit moment wordt de laatste grote attractie gerenoveerd, Phantom Manor. En wellicht dat er vanuit het uitbreidingsbudget er ook nog nieuwe attracties voor het Disneyland Park kunnen worden gebouwd. De hotels van Disney op het resort zijn bijna allemaal opgeknapt. Disney’s Hotel New York is de eerstvolgende die een grote opknapbeurt te wachten staat. Het hotel zal voor een geruime tijd sluiten en het eerste hotel zijn van Disney dat voorzien wordt van een Marvel-thema. Hierna wacht alleen nog het iconische Disneyland Hotel een renovatiebeurt. Maar ook lijken er grote plannen voor Disney Village te zijn. Met de komst van Five Guys en Vapiano is het aanbod van restaurants al vergroot. Die tweede weg van Disney Village zal langzaam maar zeker uitgebreid worden met een nieuwe ingang naar het treinstation.

Vanaf 2021 zal het ontwikkelingsplan in fases worden uitgevoerd. Net op tijd voor het 30-jarig bestaan van het resort en de 20ste verjaardag van het Walt Disney Studios park. Maar het zal niet lang meer duren voordat de eerste werkzaamheden zullen plaatsvinden. En de diehard fans gretig alle bouwfoto’s zullen bestuderen voor extra details. “We are so excited to be able to announce this major milestone in the development of Disneyland Paris with this huge new investment plan which demonstrates clearly The Walt Disney Company’s commitment to our resort’s long-term success.”— Catherine Powell, Présidente Disneyland Paris. Zij is blij en ook wij zijn blij!

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s